fb
БиблиотекитеНовини

Номинациите за първите награди на “Глобални библиотеки – България” продължават до 15 октомври

1 мин.

Библиотеките от цялата страна могат да изпратят своите номинации в първите годишни награди на фондация “Глобални библиотеки – България” до 15 октомври. Отличия ще бъдат присъдени в четири категории – за национална и регионална медия, за спомоществовател и за публична институция, допринесли за популяризирането на дейността на обществените  библиотеки в страната. Наградите ще бъдат връчени на втория национален форум “Библиотеките днес”, който ще се проведе в София между 9 и 11 ноември.

Ще бъдат приемани номинации за постижения през годишния период от началото на октомври 2016 г. до 15 октомври 2017 г. Лауреатите ще бъдат избрани на конкурсен принцип от петчленно жури, като селекцията ще се извърши на три етапа през октомв

Награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“

ри.

“С тези награди искаме да дадем възможност на българските библиотеки да отличат онези институции и личности, които ги подкрепят и по този начин правят работата им по-видима и намираща подкрепа. В момента библиотеките и у нас, и по цял свят са в процес на трансформация към обществени центрове в помощ на гражданите и тази подкрепа е от ключово значение”, казва Спаска Тарандова, изпълнителен директор на фондация “Глобални библиотеки – България”.

Призьорите в годишните награди на фондацията ще получат статуетка, изработена от художника Павел Божерянов. Предложенията се подават в електронен вид на имейл адрес foundation@glbulgaria.net, а формулярът за номинации, както и повече информация за отделните категории може да намерите на сайта на фондацията.

[ + ]