fb
БългарияНовини

Нов български университет открива Читателски клуб

1 мин.

Центърът за книгата към Нов български университет (НБУ) ни радва с прекрасна инициатива, насърчаваща четенето и критичното мислене. В България се открива първият съвременен университетски Читателски клуб. Събитието ще се проведе в сряда, 15 ноември, от 16:30 ч. в книжарницата на Центъра (корпус 1) с медийната подкрепа на „Аз чета“. Домакини ще бъдат доцентите Йордан Ефтимов, Пламен Дойнов и Морис Фадел, преподаватели в департамент Нова българистика към НБУ. Участие ще вземат преподаватели и студенти от университета.

Планира се срещите на клуба да бъдат регулярни – в сряда следобед, около средата на всеки месец. Предварително ще се избира Книга на месеца и ще се провежда отворена дискусия по нея. Организаторите информират желаещите да се включат, че специална подготовка не е необходима, тъй като в дискусията всеки би могъл свободно да изрази мнението си по обсъжданите теми.

Центърът за книгата е създаден през 2016 г. и е част от Администрация на Настоятелството. В структурата на Центъра влизат Библиотека, Издателство, Университетски архив и отдел „Книжарници и книгоразпространение“. Вече повече от година институцията играе роля на модерен културен и информационен център, който разпространява образователните, научните и творческите постижения на университета.