fb
БългарияНовини

Нова сесия на конкурс „Прованс” за млади български поети

1 мин.
Konkurs Provance za poeti

За 13-ти пореден път Асоциация „Прованс България” в Екс ан Прованс,  регион на гр. Марсилия, предоставя уникалната възможност на млади български поети до 19 години, пишещи на френски език, да участват в организиран от тях конкурс. Темата тази година е „Маска”, съобщават организаторите.

Голямата награда е апетитна и стимулираща поетично настроените ученици от български училища. Победителят в конкурса получава самолетен билет и едноседмичен престой в Прованс, Южна Франция. Останалите номинирани финалисти в конкурса ще получат за участието си предметни награди.

Според регламента всеки ученик има право да изпрати една негова поема, написана на френски език с дължина не повече от една страница на електронен адрес provencebulgarie@gmail.com. Краен срок: 3 март 2015 г.

Журито, в което  участват видни личности от литературните среди в региона на Прованс, както и представители на асоциация “Прованс България”, ще се произнесе в срок до два месеца от гореспоменатата крайна дата и ще определи петима финалисти.

Поемите на финалистите ще бъдат публикувани в тримесечния бюлетин « REFLETS », както и на интернет страницата на асоциацията.

Повече информация за конкурса, както и регламента за участие може да намерите на сайта: http://www.france-bulgarie.org/content/concours-poesie

 

 

[ + ]