fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 1 септември 2018 г.

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„4 след полунощ“ от Стивън Кинг

Издава: „Плеяда“
Дата на публикуване: 27.08.2018 г.
Превод: Йосиф Леви
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов-Димо

За книгата: Нощен полет от Лос Анджелис за Бостън… наглед рутинен. Повечето пасажери заспиват, а когато се събуждат, ги очаква страховито откритие – в самолета са останали само единайсетима! Следва принудително кацане… където ужасът тепърва започва. Оцелелите попадат в призрачно мрачен, мъртъв свят. Там ги чака нещо, което ще ги накара да съжаляват, че са оживели… Чакат ги ланголиерите.

„Сезонът на маслините“ от Каръл Дринкуотър

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 28 август 2018 г.
Превод: Дафина Янева-Китанова
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Мариана Кръстева Станкова

За книгата: Каръл и Мишел сключват брак на екзотичен остров в сърцето на Тихия океан и се завръщат в любимата си маслинова ферма като съпрузи. В Прованс ги очаква тежка работа, но и надежда за бъдещето. Сега те са изправени пред ново предизвикателство: как да развият максимално фермата, в която има петдесет маслинови дръвчета, и да произвеждат екстра върджин зехтин. Двамата отново се сблъскват с безумните изисквания на френската бюрокрация. В разгара на сезона на маслините се случват драматични събития, които хвърлят сянка върху живота на семейството. Ала благодарение на маслиновите дръвчета – символ на мъдростта и вечността, и любовта на съпруга си Каръл открива отново душевното равновесие и щастието.

„Най-екзотичният хотел „Мариголд““ от Дебора Могак

Издава: „Ciela
Дата на публикуване:
 30 август 2018 г.
Превод: Анелия Янева
Дизайн на корицата: Фиделия  Косева

За книгата: Художествената история, вдъхновила и филма със същото заглавие, в чийто главни роли се въплъщават известни холивудски имена като Джуди Денч и Маги Смит, ни запознава с колоритна група английски пенсионери, всеки от които, принуден от различни обстоятелства, решава да напусне дъждовната Англия и да поеме към далечна Индия. Възрастните британци – на пръв поглед коренно различни един от друг, но в действителност близки по съдба на този етап от живота си – заминават за бившата британска колония, където планират да прекарат последните си години под слънчевите лъчи, обливащи хотел, рекламиран като „най-екзотичния хотел „Мариголд” в Бангалор. Героите на Дебора Могак ще се впуснат в шеметно приключение, което ще им помогне да намерят себе си и да преоткрият смисъла на живота на старини, a докато го правят, ще ви разсмеят от сърце.

 

„Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ от Андрю Мортън

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 28 август 2018 г.
Превод: Николина Тенекеджиева
Редакция: Илияна Бенова-Бени
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ променя завинаги начина, по който обществото възприема принцесата на Уелс. Първоначално посрещната със съмнение и подигравки, хитовата биография се превръща в уникална литературна класика не само заради сензационното си съдържание, но и заради личното участие на Даяна в процеса на писането и издаването й. В това преработено и допълнено издание на книгата, двайсет и пет години след първата й публикация, журналистът Андрю Мортън представя изцяло нов материал от аудиокасетите с интервютата на принцесата и напомня за завета на Даяна. „Даяна. Нейната истинска история от първо лице“ е най-близкото до автобиография на „принцесата на народа“, което бихме могли да получим.

„Дъщерята на нинджата”от Сюзън Спан

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 31 август 2018
Превод: Антония Стоянова
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: КК „Труд“ ООД

За книгата: Това е основният въпрос в новата, четвърта поред книга на Сюзън Спан, която в края на месеца излиза с логото на Книгоиздателска къща „Труд”. Действието се развива през есента на 1565 г., когато дъщерята на известен актьор (който е и нинджа под прикритие) е убита на брега на река Камо в Киото. Изкусният нинджа Хиро Хатори и португалският йезуит Отец Матео са единствената надежда на жертвата за справедливост. Както и в предишните книги, и в „Дъщерята на нинджата”, те за кратко време трябва да открият убиеца на момичето, за да бъде спасена честта на семейството му. Различното тук е, че и политическата обстановка в Япония по това време ескалира, вследствие на скорошната смърт на шогуна, и няколко съперничещи си военачалници заплашват с война.

 „Родства по избор“ от Йохан Волфганг фон Гьоте

Издава: „Апостроф“
Дата на публикуване: 27 август 2018 г.
Превод: Людмила Костова
Редакция: Христина Мираз
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: „Родства по избор“ е последният роман, излязъл изпод перото на гениалния поет и писател Гьоте. Публикувано за първи път през 1809 г., това зряло и забележително произведение е издържало проверката на времето и вече два века се нарежда сред най-четената световна класика. Героите в тази творба на Гьоте поразяват със своята мъдрост, искреност и чистосърдечност. Всеки от тях е пример как човек може вечно да търси щастието, без да губи достойнството си и гордо дa управлява живота си. Мъдри мисли, сентенции и идеи са прекрасно вплетени в интригуващия сюжет и това превръща романа в един своеобразен вечен и ценен философски
трактат.

„Операция „Орфей““ от Антъни Мосави

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 27 август 2018 г.
Превод: Крум Бъчваров
Редакция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: Студио „Megachrom“

За книгата: Сара Идънне знае много неща за себе си. Връзката й с миналото се свежда само до уокмен, евтин медальон и няколко късчета хартия. И полароидна снимка на непознат мъж, на гърба на която е написано едно единствено изречение: „Не вярвай на този човек“. Сара започва да разнищва миналото си и открива, че е била пленница на група агенти, които сега я издирват под дърво и камък. Тя знае, че е важна за тях. Знае, че я смятат за заплаха. Но изключително опитните й преследвачи са само част от проблема, пред който е изправена. В миналото й има нещо още по-опасно, по-гибелно, отколкото предполагат те. Сара знае със сигурност едно единствено нещо: че не може да вярва на
никого.

„Морската карта“ (второ издание) от Артуро Перес-Реверте

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 29 август 2018г.
Превод: Светлана Плашокова и Мариана Александрова
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Мануел Кой – моряк, останал без кораб, се лута на сушата като загубена душа. Загадъчната красавица Танхер Сото го въвлича в преследването на призрачен кораб, потопен от пирати в Средиземно море. Останките на потопения кораб “Деи Глория”, собственост на йезуитския орден, така и не са открити. Сянката му се мярка в музеи и библиотеки, привлича мечтатели и престъпници. Какво е превозвала бригантината „Деи Глория“, когато прекосява за последен път Атлантика? Кой е бил на борда ѝ? Защо изчезва безследно единственият оцелял свидетел на морската битка, завършила с гибелта на двата сражавали се кораба?

„Да живееш нататък“ от Нарине Абгарян

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 28 август 2018 г
Превод: Емилия Л. Масларова
Дизайн на корицата: Иван Масларов

За книгата: Колко болка може да понесе човек? Колко страдания може да преживее, без да се прекърши? В тази страшна в простотата си книга са събрани 31 свързани помежду си с общи герои кратки разказа за войната, за живота и смъртта, за архаичната жестокост, която дреме във всеки от нас, за обстоятелствата като неизбежност, за тържеството на онези, чиято душа е устремена към небесата. Защото животът винаги е по-справедлив от смъртта. И трябва да вярваме в това. За да живеем нататък.

„Греховна в сатен“ от Маделин Хънтър

Издава: „Калпазанов“
Дата на излизане: 28 август 2018 г.
Превод: Милена Иванова
Редакция: Боряна Даракчиева

За книгата: Когато прочутата лондонска куртизанкаАлесандра Нортропумира, дъщеря й, Силия Пенифолд, наследява само безнадеждно опетнена репутация, скромна къща в обикновен квартал и обучение, което е имало за цел да я подготви да заеме мястото на майка си. Въпреки това Силия се надява да си проправи сама път в живота и той няма нищо общо с очакванията на цялото общество.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.