fb
Новини

Новите книги на седмицата – 10 февруари 2017

4 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Конклав” от Робърт Харис

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 10 февруари 2017 г.

Преводач: Любомир Николов

За книгата: Политическите амбиции и интриги са любима тема на Робърт Харис, който постигна феноменален успех още с първия си исторически трилър „Фатерланд“. Тук кардиналите от цял свят се събират спешно във Ватикана, за да изберат наследник на внезапно починалия папа. Макар действието да се развива в близкото бъдеще, правилата, които трябва да спазва конклавът, датират от XIII век. Резултатът от гласуването е възможно най-неочакваният.

„Искам да бъда свободен. Разкази за Васил Левски” от Димитър Дишев

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 6 февруари 2017 г.

Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Образът на една от най-емблематичните фигури в българската история оживява в 16 неразказани истории. 16 различните гледни точки, които разграничават Апостола и от обикновения човек, и от светеца.

„От погрешната страна на раздялата” от Майкъл Конъли

Издава: БАРД

Дата на публикуване: 6 февруари 2017 г.

Преводач: Венцислав Божилов

Художник на корицата: Студио “Megachrom”

За книгата: Хари Бош е най-новият частен детектив в Калифорния. Не се рекламира, няма офис и е много придирчив към клиентите си, но това няма значение. Трийсетте години в полицейското управление на Лос Анджелис говорят сами за себе си. Не след дълго към него се обръща един от най-големите магнати на Южна Калифорния. Отчаяно желаещ да научи дали иманаследник, умиращият магнат наема единствения човек, на когото може да се довери – Бош.

„Пасажер“ от Александра Бракен

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 11 февруари 2017 г.

Преводач: Елка Виденова

За книгата: В една съдбовна нощ виртуозната цигуларка Ета Спенсър губи всичко, което познава и обича. Попаднала в непознат свят благодарение на странник с опасни намерения, младата жена е сигурна в едно-единствено нещо – озовала се е не просто на километри, но и на години далеч от дома си…

​„Неотминало“ ​от Александър Чобанов

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 9 февруари 2017 г.

За книгата: Габриел и Сара се срещат в края на осемдесетте, когато пада Берлинската стена. Пречките пред тяхната любов са много, въпреки всичко те не се отказват един от друг. Ема и Филип са на обратния полюс. Тяхната първа среща е през новото хилядолетие. Те имат всичко – свобода, комуникации, възможности, но не могат да ги оценят. Какво е общото между четиримата?

„Дроби и проценти“. Енциклопедия с капачета

Издава: Фют

Дата на публикуване: 6 февруари 2017 г.

За книгата: От тази книга децата ще разберат какво представляват дробите и процентите и за какво ни служат в ежедневието. Капачетата превръщат възприемането на основни математически знания в интересна игра и помагат на децата с лекота да навлязат в математиката. Цветна, картонена, с твърди корици + повече от 130 подвижни капачета. Подходяща за деца от 8-12 години.


„Уроците на любовта. Интимните откровения на великите“ от София Петрова и Габриела Кожухарова

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 10 февруари 2017 г.

Художник на корицата: Моника Писарова, Kontur Creative

За книгата: Изискан подарък за Св. Валентин, а и за всеки ден от годината, в който любовта присъства в мислите ви, е изящният премиерен том „Уроците на любовта. Интимните откровения на великите“ на съставителките София Петрова и Габриела Кожухарова. Това е енциклопедия на любовта, която поднася 40 откъса от емблематични романи и 46 образци на епистоларния жанр – от XIX век до днес.

„Укротителят на лъвове“ от Камила Лекберг

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 10 февруари 2017 г.

Преводач: Любомир Гиздов

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Поредица от злокобни събития сковава зимата във Фелбака. Млади момичета изчезват от града и започва разследване на случаите. Търсенето на истината съвпада с писането на книга. Забравен случай на убийство на укротител на лъвове. Тайните му и изчезванията започват да се преплитат, докато наяве не излезе шокиращата истина…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара.