fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 10 октомври 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Как да останем млади и енергични“ от Лиз Бурбо

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 4 октомври 2021 г.
Превод: Гергана Соколова
Редакция: Йоана Йорданова

За книгата: Много хора питат Лиз Бурбо какво прави, за да изглежда толкова млада, и как така не губи неизчерпаемата си енергия с възрастта. В тази книга тя разкрива своите тайни за здраве, душевно спокойствие и дълголетие, които са приложими за хора на всяка възраст. Като показва как да зареждате с енергия не само тялото, но и ума и душата си, Лиз Бурбо оборва широко разпространените представи за остаряването и доказва, че с осъзнаване и вътрешна работа всяка следваща година от живота ви може да бъде изпълнена с повече радост и смисъл.

„Дишащи думи“ от Нели Райн

Дата на публикуване: 4 октомври 2021 г.
Редакция: Николай Владимиров
Дизайн на корицата: Лазарон принт

За книгата: Дишащи думи е името на всяка моя мисъл, която намира живот в думите ми, трепти в тях, пулсира, и така им дава смисъл. Дишащи думи, това съм аз. В срички, многоточия и куплети. Прочетете душата ми.

„Направени от вина“ от Йоанна Елми

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 5 октомври 2021 г.
Редакция: Георги Господинов
Художник: Люба Халева

За книгата: „Роман, който влиза с взлом в детската стая на Прехода, взривява премълчаното, хваща за гърлото и започва един разговор, болезнен, но и разбиращ. Разговор, който отдавна трябваше да бъде проведен, в който има напускане и завръщане, американска мечта по неволя и вина по български. Смело, талантливо и остро писане с ум, талант и сърце. Един от най-силните дебюти, с които съм се срещал в последните години. Незаобиколим.“ – Георги Господинов

„Наръчник по практическо чудослучване“ от Ивинела Самуилова и Алексей Бъчев

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 5 октомври 2021 г.
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Вдъхновена от идеите на психолога Алексей Бъчев, за които научава по време на семинар за психолози, Ивинела Самуилова решава да ги провери за себе си и това преобръща живота й. Така се ражда романът „Животът може да е чудо“, който вече десетилетие провокира интереса на читателите с необичайната си гледна точка към реалността. Настоящето юбилейно издание съдържа 75 статии, които тандемът Бъчев – Самуилова пишат през годините в отговор на читателски въпроси по актуални проблеми. Полезно и навременно четиво, което ще стимулира въображението ви и ще ви зареди с добро настроение.

„Как Исландия промени света“ от Егил Бяртнасон

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 5 октомври 2021 г.
Превод: Емилия Карастойчева
Редакция: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Сладкодумно и с чувство за хумор Егил Бяртнасон представя Исландия в необикновена светлина. Той показва ключовата й роля в толкова различни събития като Френската революция, кацането на Луната и основаването на Израел. Отново и отново една скромна нация се озовава на първа линия на историческите събития, оформяйки света такъв, какъвто го познаваме днес. „Как Исландия промени света“ показва народа, историята и културата на Исландия, разбива някои митове, разкрива неочаквани факти и всичко започва – без изненада – с един кораб.

„Кралството на прокълнатите” от Кери Манискалко

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 5 октомври 2021 г.
Превод: Деница Райкова
Редакция: Мирослав Александров
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Магията е част от живота на близначките Емилия и Витория ди Карло, защото те са стреги – вещици. Подобно на другите повелители на магията в Сицилия семейство Ди Карло живеят в тайна, скрити сред хората, за да не бъдат преследвани. От малки баба им ги плаши с историите за прокълнатите – седем демонични принца, красиви, но бездушни създания, които бродят нощем в търсене на души за Дявола. За Емилия и Витория обаче прокълнатите са само легенда, разказвана от старците. Но не за дълго…

„Шантавата министърка“ (Госпожица Шарлот 4) от Доминик Демерс

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 6 октомври 2021 г.
Превод: Анета Пантелеева
Редакция: Любослава Русева
Адаптация на корицата: Анна Георгиева

За книгата: Ето я отново госпожица Шарлот – една съвременна Мери Попинс с възголяма шапка и вехта рокля, заради които изглежда като плашило. Сега тя е на гарата и чака влака, който ще я отведе до приятелите ѝ Мари и Лео, както и до любимото ѝ камъче Гертруд. Но точно тогава случайно взeма чантата на министър-председателя. Тъй като вътре има важни документи, а същата вечер политикът трябва да произнесе реч за образованието на децата, госпожица Шарлот и синът на министър-председателя се впускат в лудо преследване, за да го настигнат навреме. По пътя възрастната дама не устоява на изкушението да пренапише скучната реч, да попее пред публика и да разкаже няколко ужасни шеги. А отгоре на всичко привлича вниманието на медиите и тайните служби, които хукват по петите ѝ.

„Изповедта на Борджиите“ от Алиса Паломбо

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване:  7 октомври 2021 г.
Редакция:  Златина Сакалова
Превод: Яна Парашикова-Аролска
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Нов роман от Алиса Паломбо, автор на бестселърите „Цигуларят от Венеция“ и „Най-красивата жена във Флоренция“. „Изповедта на Борджиите е исторически роман, който връща читателите в Ренесансова Италия и по-конкретно в периода на възход на една от най-могъщите фамилии – тази на Борджиите. Книгата потапя читателя в свят на безскрупулни амбиции и тъмни желания, в който любовта се оказва единственият път към спасението. Преплитайки реални факти с художествен сюжет, Алиса Паломбо разказва завладяваща история за завист, интриги и отмъщение, за страстта като човешка слабост и за любовта като религия, която хората с чисти сърца изповядват. 

„Насън и наяве“ от Роман Кисьов

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 7 октомври 2021 г.
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Роман Кисьов

За книгата: „В новия си сборник с прозаични (но не само) миниатюри Роман Кисьов е постигнал изчистения минимализъм на мъдреца, без обаче да се отказва от дарбата си на поет и художник, който с няколко щриха може да сътворява не само картини, но и цели светове.“ – Петр Чухов

„Непознатата дъщеря“ от Елена Феранте

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 8 октомври 2021 г.
Превод: Тонина Манфреди
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Защо Леда внезапно прекъсва почивката си? Напуснала Неапол и вече преподавателка в университета във Флоренция, останала сама, след като двете ѝ дъщери са заминали при баща си в Канада, тя отива за няколко седмици на родния морски бряг, където се сближава с типичната потисната неаполитанка Нина и дъщеричката ѝ Елена. И спонтанно открадва и скрива куклата на детето. Защо? Замисляйки се над този свой жест, Леда се връща в своето минало, припомня си времето, когато в стремежа си към свобода е изоставила тригодишните си дъщери, размишлява над ролята си на съпруга и неосъщественото си майчинство.

„Божко и Лошко. Една фантастична история“ от Марта Кишел

Издава: „Емас“
Дата на публикуване: 8 октомври 2021 г.
Превод: Милена Милева
Редакция: Василка Ванчева
Художник: Паулина Вирт

За книгата: Зад високата ограда на стара и необикновена къща, встрани от шума на града, живее Божко – момче, което никога не е само. Защото освен стария сандък със съкровища и най-чудната майка на света той си има истински ангел пазител… Има си Лошко. А под леглото му живее чудовище, което постоянно му краде чехлите. Ала идва ден, в който Божко трябва най-сетне да напусне необикновената си къща и да опознае света от другата страна на оградата – свят без шумоленето на ангелските крила и без прегръдката на чудовищните пипала. А дали той е готов за това? И дали светът е готов за Божко и неговата голяма тайна?

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q4 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.

[ + ]