fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 11 ноември 2017

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Съпругът. Наръчник за употреба”, Джоел Морис и Джейсън Хейзли

Издава: „Еднорог“

Дата на публикуване: 10 ноември 2017 г.

Преводач: Боряна Джанабетска

Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: В новата хумористична поредица наръчници за пораснали деца двамата известни британски сценаристи Джоел Морис и Джейсън Хейзли си спомнят за собственото си детство, и по образеца на някогашните книжки, обясняващи на хлапетата сложния заобикалящ ги свят, съставят своята весела поредица за зрели хора, посветена на всевъзможни елементи от нашето ежедневие. Под влияние на детските си спомени те използват като вдъхновение и надграждат работата на знакови илюстратори от 50-те и 60-те години на миналия век.

„Истории за лека нощ за момичета бунтарки“ от Елена Фавили и Франческа Кавало

Издава: „Хермес“

Дата на публикуване: 9 ноември 2017 г.

Преводач: Диляна Георгиева

Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: „Истории за момичета бунтарки“ събира историите на 100 изключителни момичета и жени от миналото и настоящето, които да вдъхновят читателките да се борят за мечтите си и да вярват, че могат да променят света към по-добро. Сред тях са Астрид Линдгрен, Вирджиния Улф, Джейн Остин, Евита Перон, Екатерина Велика, Елизабет I, Клеопатра, Коко Шанел, Маргарет Тачър, Мария Калас, Мария Кюри, Мария Монтесори, Мишел Обама, сестрите Бронте, сестрите Серина и Винъс Уилямс, Фрида Кало, Хилъри Клинтън, Хипатия и др.

„Майсторът на играчки от Краков“ от Рейчъл Ромеро

Издава: „Сиела“

Дата на публикуване: 10 ноември 2017 г.

Преводач: Паулина Мичева

Дизайн на корицата: Стоян Атанасов

За книгата: Каролина е жива кукла от Страната на приказките, където кралят и кралицата са свалени от власт. Но когато внезапен вятър магически я отнася в света на хората, тя се оказва в Краков в компанията на Майстора на играчки – човек с необичайна сила и тайнствено минало. Майстора се е научил да страни от хората – и от играчките – но Каролина, със своя кураж и състрадание, го кара да се усмихне отново и дори да се сприятели с един цигулар и неговата дъщеря. Но новооткритото им щастие е разбито на парчета, когато нацистки войници нахлуват в Полша.

„Кутия шоколад“ от Фиона Макинтош

Издава: „Софтпрес“

Дата на публикуване: 6 ноември 2017 г.

Преводач: Силвия Големанова

За книгата: „Кутия шоколад“ ни отвежда във Фромел, Франция, от 1918 година. В края на Първата световна война капитан Хари Блейк открива на бойното поле метална кутия с недокоснат шоколад… и любовна бележка в куртката на загинал войник. Развълнуван от историята на мъжа, той се отправя към Йорк, за да открие майка му и тайнствената любима от посланието.

„Над всичко“ от Павел Вежинов

Издава: „Ентусиаст“

Дата на публикуване: 8 ноември 2017 г.

Адаптация на корицата: Виктор Паунов

За книгата: По повод 103-тата годишнина от рождението на Павел Вежинов издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Над всичко“. Антологията обединява най-емблематичните фантастични творби на писателя и включва повестта „Над всичко“, разказите „В един есенен ден по шосето“ и „Моят пръв ден“, новелите „Сините пеперуди“ и „Когато си в лодката“ и романа „Гибелта на „Аякс“.

„Чудото“ от Ема Донахю

Издава: „Милениум“

Дата на публикуване: 8 ноември 2017 г.

Преводач:Маргарита Терзиева

Адаптация на корицатаИна Бъчварова и Владимир Венчарски

За книгата:  Напрегната, провокираща интимна психодрама, основана на детайлите и събуждаща готически ужас. Тя е изследване на срещата на две души, които се променят взаимно, история за силата на любовта, която може да надмогне злото. Подобно на „Стая“, вдъхновен от ужасяващия случай на австрийския насилник Йозеф Фрицъл, държал в плен една от дъщерите, която му родила 7 деца, и „Чудото“ има своя документален първоизточник.

„Въпреки всичко“ от Даниел Стийл

Издава: „Бард“

Дата на публикуване: 6 ноември 2017 г.

За книгата: Овдовялата без време Кейт Мадисън има стилен магазин за дрехи втора употреба в Ню Йорк, който й помага да издържа четирите си деца. Те порастват и започват да градят свой живот. Адвокатката Изабел е на ръба на блестяща кариера. Но се влюбва в клиент с мрачно минало и решава, че не може да живее без него… Дизайнерката Джули среща мъжа на мечтите си. Омъжва се набързо, отказва се от работата си и се премества в Лос Анджелис, за да е с него. Но дали всичко е така, както изглежда?

„Да сготвим нещо вкусно“ – първи стъпки в кулинарното изкуство

Издава: „ФЮТ“

Дата на публикуване: 9 ноември 2017 г.

За книгата: Това е идеалната книга за начинаещи готвачи от всички възрасти. Тя предлага повече от 150 рецепти за всевъзможни ястия – от сандвичи до кексове, от салати до ризото и агнешки тажин. Указанията са ясни и лесни и всяка стъпка е илюстрирана. Ще намерите съвети за подготовката на продуктите, идеи за различни варианти на рецептите и за избягване на алергените. Подходяща за деца над 6-7 години.

„Пясъчната книга“ от Хорхе Луис Борхес

Дата на публикуване: 10 ноември 2017 г.

Издателство: „Колибри“

Преводач: Светла Христова

Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Книга без начало и без край. Също като пясъка… Тринайсет истории, които носят белезите от ранното творчество на Борхес. Двойници, огледала, лабиринти, безкрайно време и безвремие. Майсторски къси разкази, които ще предизвикат ума ви и ще ви накарат да сънувате собствената
си реалност.

„Рандеву в „Кафе дьо Флор“ от Каролине Бернард

Дата на публикуване: 8 ноември 2017 г.

Издателство: „Емас“

Преводач: Ваня Пенева

Дизайн на корицата: Aufbau Verlag; atelie-to

За книгата: Париж, 1928. Виан мечтае да стане ботаничка и напуска френската провинция. В Париж освен любимата професия я чака и глолямата любов в живота – английският художник Дейвид. Щастието ѝ изглежда пълно. Но не това ѝ готви съдбата… 85 години по-късно една млада жена ще тръгне по следите ѝ, за да разкрие дълбоко пазена семейна тайна…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.