fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 11 юли 2021

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Предводителят на вълците от Александър Дюма – баща

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 5 юли 2021 г.
Превод: Недка Капралова
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Амбициозният обущар Тибо копнее да бъде богат благородник. Един ден той спасява живота на голям черен вълк, преследван с кучета от барон Жан и слугите му. За негово изумление огромният звяр внезапно проговаря и му прави изкушаващо предложение… Предложение, което ще даде на майстора на обувки неописуема власт над съдбите на хората, ще го направи богат и ще му помогне да си отмъсти не само на омразния барон, но и на всички, които някога са го тормозили и унижавали.  Но като всяка сделка и тази си има цена. Цена, която Тибо ще съжалява, че е платил.

„33+. Азбука от житейски истории“ от Лариса Парфентиева

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 5 юли 2021 г.
Превод: Ангелина Александрова
Редакция: Силвия Недкова

За книгата: Това не е обикновена книга. Това е едновременно книга и тетрадка. В нея са събрани 33 искрени истории и 99 въпроса за самоанализ, които ще ти помогнат по-добре да разбереш себе си, да усетиш какво е щастие и да заобичаш живота. Пред теб е мозайка от житейски истории: весели, добри, еротични, шокиращи, трогателни, странни, завладяващи. Истории за щастието, любовта, парите, отношенията, призванието, силата, секса. За да помислиш, да се посмееш, да поплачеш или даже да се ядосаш. Лариса Парфентиева описва света във всичките му проявления – от А до Я.

„Страх и омраза в Лас Вегас“ от Хънтър С. Томпсън

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 5 юли 2021 г.
Превод: Вергил Немчев
Редакция: Анета Пантелеева   
Дизайн на корицата: Виктор Паунов

За книгата: ​С тази култова класика от 1971 г. Хънтър С. Томпсън запозна света с гонзо журналистиката. Едва ли съществува книга, която да улавя по-съвършено духа на контракултурата от 60-те години в Америка. Пристигайки в Лас Вегас, за да отразят мотоциклетно състезание, Раул Дюк (Томпсън) и неговият адвокат д-р Гонзо (вдъхновен от приятел на Томпсън) бързо се преориентират и започват да търсят прословутата американска мечта.

„Утринно сияние“ от Сара Джио

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 6 юли 2021 г.
Редакция: Петя Анастасова
Превод: Дафина Янева-Китанова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: В едно от езерата в Сиатъл има цяла улица от плаващи къщи. Тук през 50-те години Пени Уентуърт мечтае за живот, изпълнен с любов и сигурност. Но докато звездата на съпруга й Декстър изгрява, Пени става все по-самотна. А един ден просто изчезва. В днешно време Ейда Санторини се нанася в същата очарователна плаваща къща на езерото с надеждата да излекува раните в душата си след трагичен инцидент. Един ден в стар сандък тя намира писма и спомени, говорещи за страстна любовна и се заема да открие историята на Пени и нейната трагична съдба. 

„Моето корейско лято или как заобичах кимчи“ от Дженифър Баркли

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 6 юли 2021 г.
Превод: Надя Златкова
Редакция: Илияна Велева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева  

За книгата: Веднага щом пристига, Дженифър Баркли се залавя да опознае Южна Корея отблизо. Разхожда се из градските паркове в Сеул, качва се до кулата Намсан и се потапя в историята на страната насред кралските палати на династията Чосон. Скоро решава да замени шума на метрополиса със спокойствието и живописта на корейската провинция.

„Мръсникът“ на Александър Бушков

Издава: „Персей“
Дата на публикуване: 6 юли 2021 г.
Превод: Мариян Петров
Редакция: Дарина Фелонова
Дизайн на корицата: ОЛМА Медиа Груп

За книгата: Новият роман на един от най-четените руски писатели днес. Разочарован мъж, който е бил в редиците на демократичната интелигенция и е приветствал падането на комунизма в Русия, едва свързва двата края с припечеленото като таксиджия, а парите вкъщи реално печели жена му. Веднъж в таксито му влиза пиян богаташ и изпуска пистолета си в колата. Това оръжие преобръща живота му и му помага да придобие по-голяма увереност и самочувствие. Героят решава, че е крайно време и той да се включи в редиците на преуспелите криминални елементи. 

„Където се ражда Слънцето“ от Людмила Филипова

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 6 юли 2021 г.
Редакция: Виктория Бисерова, Мария Чунчева
Дизайн на корицата: Небойша Зорич

За книгата: Този вълнуващ роман е базиран на задълбочено историческо проучване на автора в земите на Странджа планина както в българската, така и в турската ѝ част. С помощта на древни истории, митове и легенди, впечатляващи археологически артефакти, нови шокиращи открития и интересно пресъздаване на фолклорното наследство Людмила Филипова разказва историята на една от най-мистичните планини в света. Разкрива и връзката ѝ с българските традиции, тракийското наследство и култура и с уникалните гени, които носим всички ние.

„Батман: Прокълнат (книга 1)“ от Брайън Азарело и Лий Бермехо

Издава: „Artline Studio“
Дата на публикуване: 8 юли 2021 г.
Превод: Здравко Генов

За комикса: Жокера е мъртъв. Няма съмнение. Но все още е загадка дали Батман най-накрая е прекършил хилавия му врат, или това е дело на друга злокобна сила в Готам сити. Проблемът е, че Батман не помни… и колкото повече задълбава в случая, толкова повече се съмнява във всичко, което разкрива. Кой по-подходящ да го вкара в правия път от… Джон Константин?

„Хиляда луни“ от Себастиан Бари

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 8 юли 2021 г.
Превод: Владимир Молев
Редакция: Емилия Л. Масларова
Корекция: Румяна Георгиева
Предпечат: Калина Павлова
Художник на корицата: Иван Масларов

За книгата: Уинона е млада индианка от племето лакота, която навремето е останала сираче и е била осиновена от двама бивши войници – Томас Макнълти и Джоун Коул. В края на 70-те години на XIX век, след Гражданската война в САЩ, тя живее заедно с тях във ферма в Тенеси, където е обградена с любов и грижи и получава добро образование, а след това и хубава работа при местния адвокат. Но точно когато се е научила да не се страхува от живота, точно когато от ловец на щастие се е превърнала в негов автор, Уинона е изправена пред ново травматично изпитание, което се опитва да проумее, да осмисли и да преодолее.

„Психология на тълпите – изследване на народната душевност“ от Густав Льобон

Издава: „Асеневци“
Дата на публикуване: 8 юли 2021 г.
Превод: Моника Георгиева
Редакция: Кристина Петрова
Дизайн на корицата: Кристина Петрова

За книгата: В „Психология на тълпите“ Льобон изследва тълпата като явление – нейните свойства, основните видове тълпи и причинно-следствените връзки, характерни за този специфичен социален обект. Анализира се как в тълпата хората губят индивидуалността си и проявяват нови качества, които до този момент не са им били присъщи. Както ще се убедите от „Психология на тълпите“, принципите на поведение на тълпата и методите за нейното управление не се променят с времето. Те важат и днес, вероятно с още по-голяма сила.

„Записки от Шато Лакрот“ от Мария Касимова-Моасе

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 9 юли 2021 г.
Дизайн на корицата: Дона Дякова

За книгата: Българката Калина е омъжена за французина Дидие. Едно цяло лято семейството трябва да прекара с родителите на Дидие – мадам Жонвиен и мосю Жан-Батист дьо Лакрот – в имението им във френската провинция. Къде очаквано, къде не толкова, в красивия семеен замък ще се появят още сума интересни герои – инатливите деца на Калина от първия й брак, артистичният й брат, роднините от село Злокучане, лигавите френски племенници, непоносимата зълва и… кой ли още не. На всички им предстои едно незабравимо лято, в което френската изисканост и парижки стил се срещат челно с българската непосредственост и шопски инат. А от емоционалния им сблъсък се раждат куп непредвидени и смешни ситуации, които…е най-добре да преживеете лично между страниците на тази забавна история.

„Домът на Скарлет“ от Мегън Марч

Издава: „Издателство Егмонт/Уо“
Дата на публикуване: 10 юли 2021 г.
Превод: Николина Тенекеджиева
Редакция: Вили Вълканова
Коректор: Ина Тодорова
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: Гейбриъл Леджънд по нищо не прилича на мъжете, които съм срещала досега.
Влетя в живота ми като ураган и разби на пух и прах всичките ми представи и предубеждения.
Не бях подготвена за него. И едва ли някога ще бъда.
Но съдбата не чака никого.
Каквото и да се случи оттук нататък, едно знам със сигурност.
Никога повече няма да съм същата.
Книга втора от трилогията „Леджънд“.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.