fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 12 август 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Черната вдовица” от Даниъл Силва

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 10 юли 2017 г.

Преводач: Елена Кодинова

За книгата: В деня на откриването на конференция срещу антисемитизма в парижкия квартал Маре избухва мощен взрив. Френските служби установяват, че атентатът е дело на „Ислямска държава“. Разпознат е и единият терорист – французойката от алжирски произход Сафия Бурихан, наричана Черната вдовица. Френското разузнаване се опитва да открие кой зъл гений стои зад атентата и скоро разполагат с едно прозвище – Саладин. Той обаче е неуловим като призрак: всички са чували за него, но никой не знае как изглежда и къде се намира.

„Фатална изневяра” от Джон Лескроарт

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 7 август 2017 г.

Преводач: Коста Сивов

Художник на корицата: Живко Петров

За книгата: ИЗНЕВЯРА, КОЯТО ЗАПОЧВА С ЛУДЕШКА СТРАСТ, НО ЗАВЪРШВА С КЪРВАВА РАЗПЛАТА. На страниците на „Фатална изневяра” се преплитат любов, съспенс, предадено приятелство и жестоко убийство, а това е първата книга на Лескроарт от много години насам, която не е част от предишни или бъдещи поредици.

„Сърце от камък” от Люси Елеазар

Издава: Оптимал

Дата на публикуване: 7 август 2017 г.

Художници на корицата: Пламен Желязков и Даря Момчилова

За книгата: „Сърце от камък“ е лек и приятен съвременен роман, който поглежда на живота в България от красивата и романтичната му страна. Двадесет и осем годишната Лили има всичко, за което една жена може да си мечтае – успешен собствен бизнес, собствено жилище и връзка с красив и популярен сред жените мъж. Защо тогава е така необичайно развълнувана при първата среща с шофьора на фирмата, която доставя стоки до магазина й?

„​Честито, господине!“ от Азиз Несин

Издава: Слънце

Дата на публикуване: 7 август 2017 г.

За книгата: Всепризнатият майстор на хумора Азис Несин ни предлага трийсет и два разказа, в които можем да се докоснем и да почувстваме неизчепраемото духовно и словесно богатство на гениалния сатирик. В разказите всеки може да открие себе си в онази общочовешка душевност, която ни прави еднакви – и слаби, и силни; и дребнави, и великодушни; и онеправдани, и облагодетелствани; и смешни, и достойни за възхита; и малки хора, и титани…

„Жената на писателя“ от Георги Тенев

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 11 август 2017 г.

Художник на корицата: Светлана Мирчева

За книгата: Българският писател, сценарист и драматург този път предлага на читателите сборник с разкази, които изобилстват от вълнуващи персонажи, заклещени между висшия църковен клир и висшата политика. Трилър или неоготика? Романтици или мракобесници? Вечни любови или чупливи влюбвания? Всичко. Мощна литература-спасение за обикновения човек.

„Ъгъл на разследване“ от Майкъл Конъли

Издава: Бард

Дата на публикуване: 7 август 2017 г.

Преводач: Венцислав Божилов

За книгата: Уникална колекция от неиздавани досега разкази на големия Майкъл Конъли, който познава кухнята на полицията и улиците на Лос Анджелис така добре, както собственото си име. В някои от тези завладяващи и незабравими истории ще видите детектив Хари Бош в първия му случай, както и в разследвания, обхващащи цялата легендарна кариера на детектива. Независимо дали се връща към стар случай, или върви по прясна следа, Бош неуморно преследва целта си и се оглежда за „издайниче“.

„Смърт в чужда страна” от Дона Леон

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 7 август 2017 г.

Преводач: Мариана Христова

Художник на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Във водите на един венециански канал се носи тялото на млад мъж – войник от американската база във Виченца. Жертва на грабеж. Или не?
Няколко дни по-късно млада и красива лекарка от същата база е открита мъртва в квартирата си след инжектирана свръхдоза хероин. Непредпазливост? Самоубийство? Или не?
Синьор Вианели от Милано – крупен индустриалец с връзки на най-високо ниво – става жертва на обир във венецианското си палацо и загубва две от най-ценните си картини. Класически случай на проникване с взлом. Или не?

„Греховни нощи“ от Ана Виванти

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 9 август 2017 г.

Преводач: Радой Емилов

Оформление: Николай Киров

За книгата: Действието в книгата е водовъртеж от горещи страсти и жесток сблъсък на две култури. Това е история, която сгрява душата и възражда надеждата, че любовта е способна да преодолее всичко и да надживее времето и пространството. Сюжетът е талантлива вариация на вечните мотиви за всеопрощението и непобедимата сила на истинската обич. Пламенните герои минават през рая на удоволствието и ада на невъзможното единение, но са решени да отстояват до край чувствата си и правото си на щастие.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.