fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 12 ноември 2016 г.

3 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ще ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

203754z„Момичетата“ от Ема Клайн

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 10 ноември 2016 г.

Преводач: Иван Костурков

За книгата: Момичетата, които наричат себе си „семейство Менсън“, са отговорни за едни от най-кървавите престъпления в американската история. „Момичетата“ се превръща в бестселър на New York Times и Sunday Times, преведен на 34 езика, а Ема Клайн в многообещаващия нов глас на съвременната американска литература.

unnamed„Изтезание със санталово дърво” от Мо Йен

Издава: Летера

Дата на публикуване: 09 ноември 2016 г.

Преводач: Стефан Русинов

Корица: Васил Димитров

За книгата: Насред заника на Китайската империя на границата между XIX и XX в. оперният певец Сун Бин повежда своите съселяни на трагикомичен бунт срещу германските нашественици, заради което впоследствие му е отредено най-жестоко наказание – изтезание със санталово дърво.

unnamed-2„Фантазии и сънища/Градива, помпейска фантазия” от Зигмунд Фройд/Вилхелм Йенсен

Издава: Екслибрис

Дата на публикуване: 11 ноември 2016 г.

Превод: Неза Михайлова

Корица: Николай Пекарев

За книгата: През 1907 г. Фройд публикува анализ, наречен „Налудните идеи и сънищата в „Градива” – изследване на романа на добре известния германски писател Вилхелм Йенсен, излязъл четири години по-рано. Това е едно от трите произведения на Фройд, на които най-много подхожда определението „прелестно”.

2104_pic_1„Домът, в който стените не помагат” от Мери Хигинс Кларк

Издава: БАРД

Дата на публикуване: 07 ноември 2016 г.

Превод: Цветана Генчева

За книгата: Бетси Грант е обвинена в убийството на 56-годишния си съпруг. Доведеният син на Бетси, Алан, няма търпение процесът да завърши, за да получи огромното наследство. С напредването му доказателствата срещу Грант се трупат. Намесва се младата репортерка Дилейни, убедена, че Бетси не е виновна.

cherepniqttron2„Черепният трон” от Питър В. Брет

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 11 ноември 2016 г.

Превод: Васил Велчев

За книгата: Черепният трон на Красия е празен. Изработен от черепите на загинали генерали и демонски князе, той притежава древна, могъща магия. Намеренията на заелия престола Ахман Джардир са да завладее целия познат свят и да сложи край на войната с демоните. Книга четвърта от поредицата „Демонски цикъл“.

unnamed-3Хикъри Дикъри Док от Агата Кристи

Издава: ЕРА

Дата на публикуване: 11 ноември 2016 г.

Превод: Павел Антонов; Герасим Славов

За книгата: Редица кражби в общежитие предизвикват интереса на Еркюл Поаро. Списъкът с липсващите предмети е повече от необичаен – ред предмети без никаква връзка помежду си. Съдържателката е изненадана от реакцията на Поаро, който я поздравява за намирането на толкова “неповторима и прекрасна загадка”.

unnamed-4„Кладенецът” от Веселина Седларска

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 11 ноември 2016 г.

За книгата: „Кладенецът” е книга, която се потапя във възможността за щастие на човека с двете най-силни оръжия на авторката – чувствителността ѝ на жена и обективността ѝ на журналист. Дебютният роман на Седларска е път към себе си, курс по опознаване, който може да се чете без резерви и от мъже, и от жени.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара.