fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 9 декември 2016 г.

5 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!


„Единственият начин” от Христо Янев„Единственият начин” от Христо Янев

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 05 декември 2016 г.

Дизайнер на корицата: Любомир Славков

За книгата: За първи път в историята на литературата бивш футболист и настоящ треньор издава трилър. Ако не пишеше Христо Янев, а например Том Кланси или някое друго име, малко хора щяха да се усъмнят докато четат. Това е стремглав екшън трилър, написан по всички правила на жанра и наистина се чете на един дъх.

„Майната им на хилядата динара” от Борис Дежулович„Майната им на хилядата динара” от Борис Дежулович

Издава: Ерго

Дата на публикуване: 05 декември 2016 г.

Преводач: Русанка Ляпова

Художник на корицата: София Димитрова

За книгата: Брилянтна антивоенна, горчиво-иронична книга, която изобилства с всички нюанси на хумора, сатирата, гротеската, но и с отлично познаване на балканската психопатология, свързана с ежедневието на живота и смъртта.

„Таен свидетел” от Джон Гришам„Таен свидетел” от Джон Гришам

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 09 декември 2016 г.

Преводач: Надежда Розова

Художник на корицата: Живко Петров

За книгата: В „Трескав блян” Мартин разказва една история, която може да съперничи на най-добрите примери от готическата литература. Спазвайки всички канони на този жанр, писателят е създал роман за човешката свобода, за различията и предразсъдъците, за правото на избор и за непостижимото съвършенство.

„Писма от Дядо Коледа“ от Дж.Р.Р. Толкин„Писма от Дядо Коледа“ от Дж. Р.Р. Толкин

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 09 декември 2016 г.

Преводач: Стела Джелепова

Художник на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Най-хубавият коледен подарък от властелина на небивалиците Дж.Р.Р. Толкин е възхитителният том „Писма до Дядо Коледа”! Всяка илюстрация, марка и плик, изработени лично от легендарния разказвач, представляват същинско произведение на изкуството. Очакват ви страховити приключения и пакости, битки с гоблини и пиршества с елфи!

„Легенда за първия кукер“ от Студио Змей„Легенда за първия кукер“ от Студио Змей

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 11 декември 2016 г.

Художник на корицата: Студио Змей

За книгата: Легендите разказват, че преди стотици години нямало кукери. Земите били заселени съвсем отскоро, а няколко ковачи и техните семейства решили да изградят село навътре в планината. Така те основали Кукерово. Още първата зима обаче били изправени пред невъобразими изпитания, а факлите и огньовете не можели да прогонят мрака и студа…

„Не заспивай” от Джон Вердан„Не заспивай” от Джон Вердан

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 05 декември 2016 г.

Преводач: Марин Загорчев

Художник на корицата: Радослав Донев

За книгата: Четирима мъже са се самоубили в различни краища на страната. Оплаквали са се от един и същи повтарящ се кошмар, в който има кинжал с инкрустирана в дръжката вълча глава. Дългоочакваният роман на Джон Вердън „Не заспивай“ предлага ново, заплетено и смразяващо кръвта приключение с гениалния детектив Дейв Гърни.

„Инсомния” от Венета Райкова„Инсомния” от Венета Райкова

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 06 декември 2016 г.

Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Опасни страсти, разврат, съдбовни обрати… Светският живот в България не е толкова лъскав и безгрижен колкото изглежда! Какво реално се крие зад маската на успеха? И каква е цената, която всеки трябва да плати, за да се задържи на върха?

„#ПУБЛИКУВАЙ” от Девид Синдън, Никълъс Катлоу„#ПУБЛИКУВАЙ” от Девид Синдън, Никълъс Катлоу

Издава: Миранда

Дата на публикуване: 05 декември 2016 г.

Преводач: Мария Асенова

Художник на корицата: Аниели Маринова

За книгата: Рисувай, драскай, лепи, твори, експериментирай, а после снимай, публикувай в мрежата и споделяй страниците си със своите приятели! Уникална джобна книга, пълна с творчески идеи за рисуване, правене, лепене, снимане и споделяне в социалните мрежи.

„Границите на позволеното” от Вал Макдърмид„Границите на позволеното” от Вал Макдърмид

Издава: Еднорог

Дата на публикуване: 09 ноември 2016 г.

Преводач: Боряна Джанабетска

Художник на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Рутинен ДНК тест на шофьор, причинил тежка катастрофа, повежда инспектор Карен Пири по следите на убиец, успял да се изплъзне от правосъдието. Всеки път, когато сянката на убиеца започва да придобива по-ясни очертания и отдавнашното разследване е на път да приключи, изненадващ обрат тласка инспектор Пири към началото на пътя, заплетен като ДНК спирала…

„Жената на посланика” от Дженифър Стайл„Жената на посланика” от Дженифър Стайл

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 05 декември 2016 г.

Преводач: Паулина Мичева

Художник на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Прекрасен роман в духа на „Не без дъщеря ми” на Бети Махмуди, който описва премеждията на художничката Миранда, отвлечена в арабска страна, в която посланик е мъжът, когото обича. Стайл е била посланическа съпруга в реалния живот и описва в детайли златната клетка, в която е живяла.

„Светецът” от Сесар Айра„Светецът” от Сесар Айра

Издава: Агата-А

Дата на публикуване: 07 декември 2016 г.

Преводач: Красимир Тасев

Художник на корицата: Илко Грънчаров

За книгата: Сесар Айра, аржентинец, последовател на Борхес и Кортасар, един от най-провокативните и нашумели латиноамерикански писатели, запърви път на български език, при това с последния си роман „Светецът“, номиниран в краткия списък на Booker International за не-англоезични автори.

„Анна и Говорещия с лястовици” от Гавриел Савит„Анна и Говорещия с лястовици” от Гавриел Савит

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 08 декември 2016 г.

Преводачи: Николета Стойкова и Антоанета Дончева-Стаматова

Дизайн на корицата: Кремена Пехливанова

За книгата: „Анна и Говорещия с лястовици” е роман алегория, в който се срещат магическият реализъм и приказката. Притча за трудните житейски уроци, но и за невероятните чудни възможности, които винаги се разкриват пред нас.