fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 13 май 2017

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

​​​„​Даниел Щайн, преводач“ ​от Людмила Улицкая

Издава: Парадокс

Дата на излизане: 9 май 2017 г.

Преводач: Александрина Петрова, Доротея Монова

Дизайн на корицата: Христо Райчев

За книгата: Един колаж от лични истории, разказани чрез писма, дневници, записи на беседи, а също и голям брой официални бележки, доклади, документи и жалби до властите. Общото между всички тези елементи е историята на Даниел Щайн, полски евреин, който преживява Холокоста, като става преводач на Гестапо.

„Тая земя, оная земя“ от Иванка Могилска

Издава: Жанет 45

Дата на публикуване: 11 май 2017 г.

Оформление: Кирил Златков

За книгата: „Тая земя, оная земя“ е сборник с 47 кратки разказа, вдъхновени от желанието на човека да пътува по света и от способността му да пътешества мислено из съществуващи и несъществуащи места, докато се занимава с обичайните си ежедневни дейности.

„Софийски магьосници” от Мартин Колев

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 11 май 2017 г.

Художник на корицата: Исмаил Инджеоглу

За книгата: София не е това, което си мислите. Но малцина са онези, които имат достъп до Шестте кьошета и са посветени в тайните на Орлов мост. Защото не е лесно да си софийски магьосник, когато трябва да браниш града си от злите здрачници и всички сили на мрака, а в замяна да не получаваш дори безплатна бира. Безстрашните „Софийски магьосници” на Мартин Колев знаят това.

„Нивганощ“ от Джей Кристоф

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 13 май 2017 г.

Преводач: Кристина Георгиева

За книгата: В свят с три слънца, където мрак настъпва веднъж на няколко години, Мия Корвeрe се присъединява към училище за убийци, решена да отмъсти за смъртта на семейството си. След като става свидетел на екзекуцията на баща си на съвсем крехка възраст, Мия се крие в продължение на години. Но дарбата ѝ да говори със сенки я отвежда пред вратата на отдавна оттеглил се асасин, който ѝ предлага друго бъдеще в един напълно непознат свят…

„Сиси – неочакваната императрица” от Алисън Патаки

Издава: Еднорог

Дата на публикуване: 9 май 2017 г.

Преводач: Деница Райкова

За книгата: Любимката на българската публика Алисън Патаки се завръща с още един завладяващ исторически бестселър – „Сиси – неочакваната императрица”, посветен отново на незабравимата и магнетична съпруга на император Франц Йозеф, чиято съдба продължава да вълнува читателите години след трагичната ѝ смърт.

„Енциклопедия на серийните убийци“ от Красимир Тодоров

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 12 май 2017 г.

Оформление: Николай Киров

За книгата: „Енциклопедия на серийните убийци“ със съставител Красимир Тодоров обхваща 26 случая от цял свят от периода XV-XX век и подробно представя и анализира всички техни аспекти – личността и психологията на убийците, престъпленията и профила им, преследването и осъждането им.

„Пумпал“ от Владислав Тодоров

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 12 май 2017 г.

Художник на корицата: Росен Дуков

За книгата: Пумпалът – летящо чудо на чудесата. Роман, който ни повежда на полуостров в тъмното бъдеще. Изправя ни пред биоклетъчна революция и ни тика до ръба с безсмъртието. Кой се готви да напусне Земята на борда на Пумпала? Коя ще бъде жената, която ще поеме по пътя към Космоса? Някой ще се влюби в нея. А дали тя е истинска жена или само мостра…?

„Дъщерята на палача и кралят на просяците“ от Оливер Пьоч

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 11 май 2017 г.

Преводач: Младен Влашки

За книгата: Якоб Куизъл – палачът на баварското градче Шонгау, получава вест, че сестра му е на смъртен одър. Той незабавно заминава за Регенсбург. В дома й заварва ужасяваща гледка: сестра му и съпругът й са жестоко убити. След миг в къщата нахлуват стражари и палачът е отведен в затвора като очевиден извършител на убийствата.

„Левиатан“ от Томас Хобс

Издава: Лист

Дата на публикуване: 12 май 2017 г.

Превод: Руси Русев

Художник на корицата: Милена Вълнарова

За книгата: 360 години след създаването на „Левиатан”, книгата все още е в списъка със задължителна литература в най-престижните университети в света. Защото тя вероятно най-успешно показва прехода от средновековното към модерното мислене във Великобритания. И може дори днес да подготви младия човек за сблъсъка с реалния свят.

„Добрите, лошите и грозните“ от Благой Д. Иванов

Издава: Ибис

Дата на публикуване: 10 май 2017 г.

Художник на корицата: Исмаил Инджеоглу

За книгата: Книгата проследява зараждането, развитието и взаимодействието на част от жанровите явления в седмото изкуство, както и еволюцията на зрелището, като текстовете са поднесени достъпно и информативно, с богат илюстративен материал, както и с много паралели към великите филмови режисьори и образци.

„Защо точно ти?” от Джеймс Рийд

Издава: Локус

Дата на публикуване: 11 май 2017 г.

Преводач: Александра Павлова

Дизайн на корицата: Емил Марков

За книгата: Предстои ви интервю за работа, но не можете да си подготвите отговор за всеки въпрос. От хилядите възможни, кои ще ви зададат всъщност? След подробно проучване на стотици интервюиращи и хиляди интервюирани тази книга най-накрая ще ви даде отговорите на най-популярните въпроси и, преди всичко, как да възприемете нагласа, която ще ви помогне да се справите.

„Къде си, слънце” от Юлия Спиридонова-Юлка

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 9 май 2017 г.

Илюстрации: Пенко Гелев

За книгата: „Къде си, слънце” е последна част от трилогията приказки за краставото жабче. Тук то е изправено пред следващото трудно предизвикателство и отново ще се срещне с приказни герои и създания от българския фолклор – самодиви, таласъм, хала, горска вещица, дидиен, караконджо, стопан и други.

„9.8 по скалата на болката” от Десислава Шейтанова и Тео Буковски

Издава: Лексикон

Дата на публикуване: 12 май 2017 г.

За книгата: Настанете се удобно, отворете страниците на книгата, посегнете към най – дълбоките си страхове, а те ще посегнат към вас… Нямат граници измеренията на страха. Психотрилър за силата на болката, която руши до основи, а от руините се раждат нови кошмари. Непрекъснато нарастващо напрежение с достоен финал.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]