fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 13 януари 2018 г.

2 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Лице“ от Блага Димитрова

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 9 януари 2018 г.
Редактор: Ивелина Дервишева
Дизайн на корицата: Мариана Кръстева Станкова

За книгата: ‌Poмaнът „Лицe“ e издaдeн пpeз 1981 г. Πoявaтa мy пpeдизвиĸвa гнeвнaтa peaĸция нa виcшитe дъpжaвни и пapтийни фyнĸциoнepи. Дъpжaвнa cигypнocт иззeмa oт ĸнижapницитe пo-гoлямaтa чacт oт тиpaжa и poмaнът e „зaĸлючeн“ в Cливeнcĸия зaтвop. Peaĸциятa oбaчe e зaĸъcнялa: „Лицe“ e cтигнaл дo читaтeлитe cи. И ce пpeдaвa тaйнo oт pъĸa нa pъĸa.

„Бургундските дневници“ от Ан Ма

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 11 януари 2018 г.
Превод: Красимира Абаджиева
Редактор: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Потопете се в история за вино, любов и дълго пазени семейни тайни… Сред лозовите насаждения и приказната природа на Франция, един дневник преплита историите на две силни жени от различни времена. Семейното имение Шарпен разкрива богатата си история в този вълнуващ разказ за ценностите, любовта и семейството.

„Кварталът“ от Йоаким Зандер

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 12 януари 2018 г.
Превод: Мария Николова
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: След появата на сензационния криминален роман „Плувецът“ вече е факт и втори шедьовър, който още с появата си се превръща в бестселър. Майсторът на шведския трилър Йоаким Зандер за пореден път заплита напрегнат сюжет, който впримчва персонажите в драматичната хватка на загуба, гняв, потребност, конспирация, политика, алчност….

„Ширината на света“ от Дейвид Балдачи

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 10 януари 2018 г.
Превод: Деян Кючуков
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: В „Ширината на света” добре познатата ни от „Довършителката” и „Пазителката” героиня ще трябва да се изправи срещу най-голямата опасност до момента, а напрежението и неочакваните обрати са гарантирани. За героинята на Балдачи и нейната свита от верни другари предстои ново тежко изпитание: забравеният враг в лицето на Маладоните.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.