fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 14 март 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Трети шанс“ от Валентина Мизийска

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 8 март 2021 г.
Редакция: Илияна Бенова – Бени 
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Трийсет и седем годишната Ани има всичко: тя е щастливо омъжена, отдадена майка на две чудесни деца и търсен специалист с динамична професия. Затова когато със съпруга ѝ изпадат в ситуация на продължителна финансова криза, тя не се съмнява нито за миг, че нещата ще се подредят. Все пак животът я е дарил с най-важното: сплотено семейство, което може да се справи с всичко, стига да е цяло.

„Докато Париж спеше” от Рут Дрюар

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 8 март 2021 г.
Превод: Стоянка Сербезова-Леви
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Годината е 1953-а и Жан-Люк Бошан и съпругата му Шарлот живеят спокоен, нормален живот в Санта Круз в Калифорния. Те имат къща в предградията, говорят свободно английски и редовно излизат със съседите си. Обичаният им син Сам расте като обикновено американско дете в обикновен американски град. Всеки миг, прекаран в Калифорния, изтрива минута от живота им преди – преди нацистите да нахлуят в родината им и да донесат със себе си години на насилие, глад и страх.

„Месец под вишневия цвят” от Луси Дикинс

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 8 март 2021 г.
Превод: Емилия Карастойчева
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Шарлот се готви за перфектната сватба и още по-перфектния меден месец. Но когато годеникът й споделя, че има съмнения за тяхното бъдеще, тя няма друг избор освен да отмени щастливото събитие. За първи път от години Шарлот е сама и е решена да се справи – като започне с едно неповторимо пътешествие до другия край на света. В Япония тя изкачва хълмовете на планината Фуджи, пее от сърце в караоке клубовете, бори се с маймунката, която иска да открадне слъчевите й очила и изцяло се потапя в красотата на екзотичната култура. Да преоткрие себе си се оказва по-лесно под пъстрите цветове на вишневите дръвчета…

„Игра на котка и мишка“ от Сандра Браун

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 09.03.2021 г.
Превод: Мариана Христова
Редакция: Валерия Стефанова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Дрекс Истън има една-единствена цел. Иска да залови негодника, който е убил майка му. В продължение на трийсет години измамникът оплита в мрежите си богати жени, присвоява парите им и изчезва, без да остави никакви следи. Когато най-накрая успява да стигне до него, Дрекс знае, че за да го залови, трябва не само да е внимателен, но и много изобретателен. Първо обаче трябва да разбере дали младата и невероятно привлекателна Талия Шафър е следващата жертва на измамника, или е негов съучастник.

„Кръв и мед“ от Шелби Махурин

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 9 март 2021 г.  
Превод: Боряна Даракчиева 
Редакция: Преслава Колева
Адаптация на корицата: Кат Фат; Адаптация: Кремена Петрова

За книгата: Очакваното продължение на „Змия и гълъб“, изпълнено с романтика и тъмна магия. Сега Рийд и Лу са бегълци, преследвани от всички – Белите дами, кралството и църквата. Те няма къде да се скрият, а за да останат живи, се нуждаят от съюзници. При това силни. Но защитата си има цена и те и приятелите им са принудени да поемат по различни пътища, за да укрепят силите си. И докато Господарката на вещиците им залага подли капани в смъртоносна игра на котка и мишка, Лу и Рийд се опитват да преодолеят пропастта, образувала се помежду им…

„Неудобството на вечерта“ от Марийке Лукас Райнефелд

Издава: „ICU“
Дата на публикуване: 10 март 2021 г.
Превод: Мария Енчева
Редакция: Мария Венедикова
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Неудобството на вечерта е историята на семейство калвинисти, които губят едно от децата си при инцидент с кънки на лед. През очите на Яс, която витае в ничията земя между детството и израстването, виждаме как всеки член от семейството преработва загубата по свой начин. Бащата и майката са напълно парализирани от мъка и не забелязват Яс, сестра й Хана и брат й Обе, които постепенно се отклоняват от правия път. Впечатляващ дебют, пропит със сексуалност, набожност и с мръсотията на ежедневието.

„Натюрморт” от Вал Макдърмид

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 10 март 2021 г.
Превод: Боряна Джанабетска
Редакция: Десислава Райкова

За книгата: Призната за един от най-добрите автори на криминални романи, с множество награди и армия от верни фенове по целия свят, Вал Макдърмид се завръща с новия приковаващ роман от успешната поредица за Карен Пири, която оглавява отдел „Студени досиета“ на шотландската полиция. В „Натюрморт” главен инспектор Пири поема по опасни следи, натъквайки се на измами, манипулации, заблуди, удари под кръста, насилие и убийства. 

„Списъкът“ от Луси Фоли

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 11 март 2021 г.
Преводач: Милена Илиева
Редакция: Кристина Димитрова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Безлюден остров с мистериозна слава събира на едно място най-важните хора в живота на двама младоженци. И макар сватбеното празненство на перфектната двойка да е изпипано до най-малката подробност, добре прикритите тайни скоро излизат на повърхността. А с тях на острова се появява нечий труп. Кой обаче е убиецът и какво се крие зад действията му…

„Страдание и възторг“ от Ървинг Стоун

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 11 март 2021 г.
Превод: Тодор Вълчев (I–VI), Сидер Флорин (VII–XI)
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Флоренция, 1488 г. Тринайсетгодишният Микеланджело Буонароти пристъпва за пръв път в ателието на своя бъдещ учител Доменико Гирландайо. Упорит, амбициозен и своенравен, той започва да учи изкуството на живописта, но голямото му желание е да вае мрамор. Със своя талант и пламенен темперамент Микеланджело печели уважението на някои от най-влиятелните личности на своето време, сред които Лоренцо Великолепни и папа Юлий II, а стремежът му към красота и съвършенство завладява сърцата на няколко необикновени жени. Негова голяма любов обаче остава мраморът. 

„Работа с агенти на терен“ от Джон Льо Каре

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 12 март 2021 г.
Превод: Венцислав Венков
Дизайн на корица: Стефан Касъров

За книгата: Нат – ветеран от британското разузнаване, се е прибрал в Лондон при многострадалната си съпруга Пру, убеден, че 47-годишния му стаж на резидент е приключил. Службата обаче му възлага нова задача: да поеме Приюта – подчинена на лондонската дирекция недействаща подрезидентура – бунище за преселени изменници с нулева стойност, сред които като „пò стока” се откроява единствено Флорънс, взела на прицел ръководството на отдел „Русия” и украински олигарх с интереси в Русия.

„Подла тишина“ от Маргарита Инджова

Издава: „Слънце“
Дата на публикуване: 12 март 2021 г.
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Действието ни връща през 90-те години в провинциален град, представляващ умален модел на България. Сюжетът въвежда читателя в обществено-политическите процеси, където високопарните слова и обещания цинично се разминават с  престъпните дела, а истината – с  общественото лицемерие. Историята проследява животът на няколко  семейства, произхождащи от различни социални и политически кръгове, чиито съдби се преплитат трагично във времето на незаконното забогатяване чрез измами и мошеничество. Един сигнал за корупция в районната болница, свързан с продажбата на извънбрачни деца,  отприщва гнева и отмъстителността на самозабравилите се властимащи.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.