fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 15 септември 2018 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Изкуството да ръководиш себе си“ от Ранди Б. Нойес

Издава: „Персей“
Дата на публикуване: 11 септември 2018 г.
Превод: Василена Старирадева
Редакция: Дарина Фелонова
Дизайн на корицата: Стефан Тотев

За книгата: Да си изясните какво искате да постигнете в личния си живот и на работното място и да откриете начините да го осъществите – на това учи този бестселър, който стана „Книга на годината“ в категория „Бизнес“ в САЩ. Емоционалната интелигентност означава да можете да разпознавате, разбирате, овладявате и направлявате своите чувства, за да мислите по-добре и да въздействате на себе си и на околните. Независимо дали търсите повече креативност, или по-голямо удовлетворение в професионалното си развитие, по-добри лични взаимоотношения, или пък душевен мир, тази книга ще ви покаже как да установите връзка с вашата емоционална интелигентност и да постигнете хармония с вашия вътрешен глас.

„Вратарката и морето“ от Мария Пар

Издава: „Изида“
Дата на публикуване: 11 септември 2018 г.
Превод: Росица Цветанова
Редакция: Светлана Янчева
Дизайн на корицата: Стефан Пламенов

За книгата: Дългоочакваното продължение на „Вафлено сърце“ е вече факт. Мария Пар, неслучайно определяна като „новата Астрид Линдгрен“, не само спечели най-големите награди за детска литература, но и плени милиони деца с прекрасната история за приятелството на 9-годишните Триле и Лена. Сега, в този роман, те са на 12 и се впускат в приключения, които са много по-сериозни и опасни. Лудетината Лена отново въвлича приятеля си Триле в неразумни приключения – като например самоделен сал, който ще се разбие в открито море, или събиране на лакомства насред бушуващ ураган.

„Небе в дълбините“ от Адриен Йънг

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 11 септември 2018 г.
Превод: Вера Паунова
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Златина Зарева

За книгата: Отгледана като воин, седемнайсетгодишната Ийлин се бие заедно с останалите от клана аска в отколешна война с клана рики. Животът й е суров, но простичък: битки и оцеляване. До деня, в който вижда на бойното поле невъзможното – своя брат, биещ се редом с врага… Брата, който преди пет години е умрял пред очите й. Изправена пред неговата измяна и взета в плен от враговете си, тя трябва да оцелее цяла зима в село, където всеки е враг и всеки белег от битка може би е оставен от нея. Ала когато родното й село и това на риките са нападнати от воини на безмилостен клан, смятан за легенда, Ийлин става още по-решена да се върне при обичното си семейство. Не й остава друг избор, освен да се довери на Фиск, приятеля на брат й, който гледа на нея като на заплаха. Те трябва да направят невъзможното: да обединят клановете и да се бият заедно, ако не искат да бъдат избити до крак.

 

„Див огън“ от Анчо Калоянов

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 11.09.2018 г.
Редакция: Валентин Георгие

За книгата: „Див огън“ е вторият роман от триптиха за Април 1876, за войните от 1912–1918 г. и за Девети 1944 г., преживени от българи с истинските им имена в село Ченге, в Провадийска околия и в Царство България. Мъжете на село Ченге са водени в сраженията през Балканската война от Йордан Йовков (те са неговите „земляци“), а на 9 юни 1923 г. стотина от тях тръгват към Провадия и Варна, за да защитават властта на земеделците. В „Димитър Злочести и Войводата Патрев“ в Източния Балкан бе доведен „българският Христос“, а в „Див огън“ пак тук от събитията през 1923 г. е изведен „братоубиецът Каин“ (търсен бе и не бе намерен). Черната вест от Ньой през 1919 г. в Ченге е изпреварена от смъртоносна епидемия по децата. И селото се възправя срещу нея, въоръжено с лечителската сила на изкуството на един зограф по принуда.

„Зайчето Питър – Зимна приказка“ по мотиви от „Приказка за Лис-Лисан“ от Биатрикс Потър

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 11 септември 2018 г.
Превод: Николина Тенекеджиева
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Penguin House

За книгата: Все още зимата е далече, но за Зайчето Питър приключенията нямат сезон. Вдъхновена от „Приказката за господин Лис-Лисан”, тази кратка, но много забавна история отвежда малкия читател дълбоко в гората, където Питър и братовчед му Бенджамин трябва някак си да спасят мишленцата на Мисис Мишимаус. Разбира се, Томи Язовеца и Лис-Лисан – най-свирепите горски злодеи, отново ще се опитат да вгорчат живота на двете зайчета. Но както обикновено, в книгите на Биатрикс Потър всичко завършва с чаша топъл чай, парче сливов пай и много, много смях. Книжката е съпроводена от красива попъп картичка на последната страница и е с твърди корици, за да може да бъде съхранена и препрочитана хиляди пъти.

„Крал на пепелища: Легенда за Огнегривия 1“ от Реймън Фийст

Издава: „Бард“
Дата на издаване: 10 септември 2018 г.
Превод: Валерий Русинов
Редактор: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: „Мегахром“

За книгата:  Светът на Гарн доскоро се е гордял със своите пет велики кралства. Но сега са останали само четири. Разгромена е Итракия с управляващи легендарните Огнегриви. Всички от фамилията са екзекутирани от Лодавико, безскрупулния крал на Сандура. Огнегривите винаги са били огромна опасност за другите крале, които сега са на ръба на война помежду си. Но според мълвата синът на последния крал на Итракия е оцелял – спасен по време на битка. Ужасени, че това може да е истина и че детето ще отрасне до зрялост с кървава мъст в сърцето, четиримата крале са обявили огромна награда за главата му. Междувременно на остров Коалтачин, трима приятели се обучават в смъртоносните изкуства на шпионаж и убийство.

„Догодина в Хавана“ от Шанел Клийтън

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 10 септември  2018 г.
Превод: Елка Виденова
Редакция: Петя Дочева
Дизайн на корицата: Златина Зарева

За книгата: Хавана, 1958 г. Деветнайсетгодишната Елиса Перес е дъщеря на богат собственик на плантации за захарна тръстика. Кубинското висше общество я  предпазва от нарастващите политически вълнения в страната… до мига, в който тя не се впуска в пламенна авантюра с революционер. Маями, 2017 г. Внучката на Елиса, писателката Марисол Ферера, се завръща в родината си, където е завладяна от контраста между тропическата красота на града и опасния политически климат в него. Отдавна потулени семейни истории започват да излизат наяве, докато Марисол е привлечена от мъж, чиито тайни ще променят живота ѝ…

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.