fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 16 септември 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Летящата планета“ от Александър Ненов

Издава: Фабрика за книги

Дата на публикуване: 16 септември 2017 г.

Дизайн на корицата: Ирина Пенева

За книгата: „Летящата планета“ е едновременно антиутопия и реалистичен сценарий. Александър Ненов разказва за общество, което сляпо се води от законите на природозащитничеството. Науката е спряла да се развива, защото напредъкът води до изчерпване на ресурсите и до сигурен апокалипсис. Хората са жертвали прекалено много и само чувствата и емоциите са тези, които продължават да ги движат напред… Напред към срещата с една нова цивилизация.

„Брулени хълмове“ от Емили Бронте

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 14 септември 2017 г.

За книгата: Мургавият Хийтклиф е подхвърлено дете, което намира подслон в йоркширското имение „Брулени хълмове“. Господарят на имението отглежда момчето редом с другите си деца – Хиндли и Катрин. След смъртта му обаче за Хийтклиф настъпват тежки дни. Хиндли го тормози и унижава, но с Катрин са неразделни и скоро близостта им прераства във всепомитаща любов.

„100 неща, които успелите хора правят“ от Найджъл Къмбърланд

Издава: Обсидиан

Превод: Надя Баева

Дата на публикуване: 14 септември 2017 г.

За книгата: Този наръчник ще ви помогне да прецените какво представлява за вас успехът. Ще разберете кои са начините да усъвършенствате живота си във всички негови аспекти. Но това няма да е достатъчно. Ако се стремите към траен успех, изпълнявайте упражненията, предложени от известния мотивационен експерт. Четете, следвайте съветите и скоро ще усетите разликата.

„Распутин и залезът на Романови” от Дъглас Смит

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 11 септември 2017 г.

Преводач: Татяна Чипева

Оформление: Марта Радойнова

За книгата: Cтo гoдини cлeд yбийcтвoтo нa Pacпyтин в мacoвoтo cъзнaниe тoй вce oщe e oлицeтвopeниe нa злoтo, poмaнтичнo-дeмoничeн гepoй oт пoпĸyлтypaтa и oбpaз c paзнooбpaзни пpeвъплъщeния в coциaлния, peлигиoзния и пoлитичecĸия живoт нa cъвpeмeннa Pycия. Toвa e yбийcтвo, ĸoeтo cлaгa ĸpaй нa динacтиятa Poмaнoви и нa мoнapxиятa въoбщe, ĸaтo нe caмo cбъдвa дyмитe нa caмия Pacпyтин пpиживe, нo и oтвapя път зa paдиĸaлни иcтopичecĸи пpoмeни в дъpжaвaтa и пo cвeтa зa дeceтилeтия нaпpeд.

„Енциклопедия „София“

Издава: Труд

Дата на публикуване: 11 септември 2017 г.

 

За книгата: Двуезичната енциклопедия „София” е съвместно издание на Научноинформационен център „Българска енциклопедия” при Българската академия на науките и Книгоиздателска къща „Труд” и е реализирано с подкрепата на Столична програма „Култура” на Столична община. Изданието е луксозно, в албумен формат, на гланцова хартия, богато илюстрирано с около 700 цветни снимки и схеми.

„Били и минпините“ от Роалд Дал

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 13 септември 2017 г.

Превод: Катя Перчинкова

За книгата: „Били и минпините“ е последната книга на Роалд Дал. За първи път творбата е публикувана през 1991 г. със заглавието „Минпините“ и е единственият негов роман, който до този момент не е илюстрован от любимия му художник Куентин Блейк. 20 години по-късно книгата се преиздава с емблематичните рисунки на Блейк и с обновеното заглавие.

„Истанбул червен“ от Ферзан Йозпетек

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 15 септември 2017 г.

Преводач: Паулина Мичева

Художник на корицата: Росен Дуков

За книгата: След като се радва на невероятен успех в киното, известният италиански режисьор от турски произход Ферзан Йозпетек прави и своя литературен дебют с „Истанбул червен“. Един самолет. Двама непознати. Той е творец, живеещ в Рим, тя е бизнес дама, пътуваща със съпруга си. Истанбулските залези, носталгията съчетана с красота, която изпълва този град. Всичко това води до едно неочаквано приятелство, а впостледствие и една страстна, но непозволена любов…

„Старецът и песента“ от Владимир Кабрански

Издава: Ерго

Дата на публикуване: 4 септември 2017 г.

Художник на корицата: Иванка Иванова

За книгата: Владимир Кабрански пише така, както се сънува. На места бързо и задъхано, като кошмар, другаде бавно и красиво, като приказка. И истинското му майсторство проличава в това да остане докрай реалистичен, въпреки заиграването с метафоричността на иносказателното.

Гергана Пожарски

„Хроники на рака“ от Джордж Джонсън

Издава: Изток-Запад

Дата на публикуване: 11 септември 2017 г.

Преводачи: Камен Костов и Боян Костов

За книгата: Когато жената, която обича, е диагностицирана с метастазен рак, авторът на научна литература Джордж Джонсън се заема да разбере всичко за болестта. Така открива, че е настъпила истинска революция в разбирането ни за произхода и същността на заболяването. В своята книга той ни запознава с историята на болестта и последните постижения в изследването и лечението на рака.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.