fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 18 август 2018 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Най-сексапилният мъж“ от Джули Джеймс

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 14 август 2018 г.
Превод: Виолета Ненова
Редакция: Габриела Кожухарова
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: Нищо не може да смути Тейлър Донован. В съдебната зала никога не е губила дело. В личния си живот не допуска никой мъж да я разиграва, дори и бившият й неверен годеник. Така че, когато й е възложена задачата да консултира актьора Джейсън Андрюс – обявен за най-сексапилния мъж – за ролята му в мащабна филмова продукция, тя е твърдо решена да не се поддава на магията на Холивуд… Колкото повече тя го отхвърля, толкова повече той започва да осъзнава, че може би тя е неговата съвършена половинка…

„Червената шапчица и Градът“ от Мари Войт

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване:
15 август 2018 г.
Превод: Антоанета Тошева
Редакция: Ива Цонева
Дизайн на корицата: Мари Войт (предпечатна подготовка Стоян Атанасов, Kontur Creative)

За книгата: „Червената шапчица и Градът“ е съвременен вариант на познатата приказка – една оригинална и различна книга, която има за цел да покаже на децата, че в големия забързан свят могат да следват сърцата си и да изразяват себе си.

„Къщата на шпионите“ от Даниъл Силва

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 14 август 2018 г.
Превод: Елена Кодинова
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Георги Атанасов Станков

За книгата: Терористи от „Ислямска държава“ извършват кървав атентат в сърцето на Лондон – централния квартал Уест Енд. На пръв поглед атаката изглежда безупречно замислена и изпълненa, но има едно слабо звено: мароканецът, осигурил оръжията, с които е извършен атентатът. Следата отвежда Габриел Алон, който наскоро е оглавил израелското разузнаване, и екипа му до Южна Франция и дома на Жан-Люк Мартел и Оливия Уотсън. Красивата бивша манекенка се преструва, че не знае, че Мартел дължи огромното си състояние на наркобизнеса. Той, от своя страна, най-безцеремонно сключва сделки с хора, които целят унищожението

„4 000 години исторически мистификаци“ от Жералд Месадие

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 13 август 2018 г.
Превод: Балчо Балчев
Редакция: Мария Василева
Дизайн на корицата: „Megachrom“

За книгата: Гърците ли са измислили демокрацията? Не е ли смъртта на Сократ едно прикрито самоубийство? Кой всъщност е свети Павел? От Назарет ли е бил Исус? Пътешествал ли е наистина Марко Поло? Коя е папеса Йоана?Кой преди нацистите създаде първите крематорни пещи?Кои държавници скриха болестите си от света? Можеше ли Първата световна война да завърши по-рано? Бил ли е Рузвелт наясно за японската атака срещу ПърлХарбър? Каква е истината за Ернесто Че Гевара? Каква е разликата между престъпленията на комунизма и тези на нацизма? Кои не се изненадаха от атентата от 11 септември? Войната в Ирак не е ли продукт на тройна измама?Муамар Кадафи и случаят с българските медицински сестри… и много други.

„Денят на Страшния съд“ от Кърт Ауст 

Издава: „Персей“
Дата на публикуване: 17 август 2018 г.
Превод: Калина Димитрова

За книгата: Криминална загадка от последните дни на ХVII век разследват героите на романа на автора, спечелил най-големите скандинавски награди за криминална литература. Главни герои са датският професор Томас Буберг и младият му асистент, норвежецът Петер Хортен. Техните взаимоотношения и изключителна наблюдателност напомнят Шерлок Холмс и доктор Уотсън, но героите на Ауст разследват престъпления в началото на XVIII век из разкъсваните от политически и военни борби скандинавски земи. Изолирани от света заради тежките климатични условия, героите трябва да разгадаят тайните на околните и да разбулят мистерията на всяка цена, защото сред тях се крие убиец.

„Луди богаташи“ от Кевин Куан

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 18 август 2018 г.
Превод: Кристина Георгиева
Редакция: Радка Бояджиева
Адаптация на корицата: Калина Мариянова

За книгата: Когато Рейчъл Чу се съгласява да прекара лятото с приятеля си в родния му Сингапур, тя си представя спокойна семейна обстановка и неповторими мигове с любимия мъж. Това, което Ник е пропуснал да й спомене обаче, са няколко незначителни детайла относно живота на семейството си, а мечтаната почивка на Рейчъл бързо се превръща в поредица от сблъсъци с потомствени аристократи и новобогаташи, шумни роднини и амбициозни кариеристи…

„Мистерията с трите четвърти“ от Софи Хана

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 16 август 2018 г.
Превод: Юлия Чернева
Редакция: Светла Евстатиева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: След приятен обяд Еркюл Поаро се прибира вкъщи, но пред прага го чака ядосана жена, която се представя за Силвия Рул. Тя държи да разбере защо Поаро я е обвинил за смъртта на напълно непознатия за нея Барнабас Панди. Поаро е искрено изненадан, защото той също никога не е чувал за този човек. Разтърсен от случката, детективът с изненада открива, че има посетител. Мъжът също твърди, че е получил писмо от Поаро с обвинение за смъртта на Барнабас Панди… Колко ли още подобни писма са били изпратени от негово име? Кой изобщо ги е изпратил? И кой е Барнабас Панди? Мъртъв ли е? Ако да, убит ли е?

„Игра на лъжи” от Клеър Макинтош

Издава: „Сиела“
Дата на излизане: 15 август 2018 г.
Превод: Коста Сивов
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: В третия си заплетен психологически трилър –„Игра на лъжи”, популярната съвременна британска писателка Клеър Макинтош ни разказва нова нестандартна история за два смъртни случая, за които полицията твърди, че са самоубийства. Само преди дванайсет месеца майката на Ана – Каролин, се самоубива по особено шокиращ, идентичен със самоубийството на съпруга си начин – взима чисто нова скъпа кола, кара я едва няколко километра, след което я зарязва и скача от висока скала. През тази една година Ана, която се бори със смазващото я чувство на тъга и гняв заради загубата на родителите си, вече е станала майка на свой ред. В деня на годишнината от смъртта на Каролин Ана получава доста странна анонимна картичка, която мигновено поражда дълбоки съмнения относно обстоятелствата около смъртта на родителите й.

„Песента на чучулигата“ от Ерика Джеймс

Издава: „Труд“
Дата на издаване: 15 август 2018 г.
Превод: Цветелина Тенекеджиева
Дизайн на корицата: Матея Аркова

За книгата: ‌Заради увлечението по шефа си Лизи остава без работа и средства, което я принуждава да се върне в дома на родителите си от Лондонското сити в провинцията. Когато с неохота започва нова работа, среша госпожа Далимор, привидно обикновена възрастна дама, чието минало обаче се оказва удивително…

 

„Какво би направил Фройд“ от Сара Томли

Издава: „Книгомания“
Дата на издаване: 15 август 2018 г.
Превод: Емилия Ничева-Карастойчева
Научен консултант: Габриела Петкова
Редактор: Пенка Ватова
Дизайн на корицата: Елла Маклийн

За книгата: ‌Въведение в психологията и същевременно пътеводител в живота, тази проницателна книга разкрива защо сте такива каквито сте и защо правите каквото правите, както и какво биха ви посъветвали психолозите и психоаналитиците Мелани Клайн, Доналд Уиникът, Фриц Перлс и мн. др.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.