fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 18 август 2019 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Французойките не спят сами“ от Джейми Кат Калън

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 13 август 2019 г.
Превод: Дафина Янева – Китанова
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Нина Николова

За книгата: Изискани и загадъчни, французойките са обект на възхищение не само на мъжете, но и на жените по цял свят. Безупречният стил и тайнствен чар обаче не са запазена територия единствено за тях. С малко повече самоувереност и някои малки хитрини всяка дама може да разгърне своя уникален стил и харизма. За да разгадае енигмата на френското очарование, Джейми Кат Калън проследява френските си корени, премества се в Париж и интервюира много жени и мъже. В тази книга тя разкрива основните съставки на френската рецепта за наслада от живота и споделя любопитни подробности за изкуството на флирта, грижата за красотата и тънкостите на общуването.

„Старицата, която прекоси света на колело“ от Габри Роденас

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 12 август 2019 г.
Превод: Александра Цанкова
Корекция: Иван Тотоманов
Дизайн на корицата: „Мегахром“

За книгата: Срещали ли сте този тип магически хора, които се появяват ненадейно в живота ви, за да ви направят подарък? Това е доняМару. Неграмотна жена, притежаваща много мъдрост, придобита през годините. Не може да чете книги, но знае как да чете сърца. „Бабата, която прекоси света на колело” оставя след себе си послание за универсална любов, за всеобхващащо знание, в което всичко е обобщено в три прости фрази: живей в настоящето, обичай и прощавай, продължавай напред!


Издава
: „Ентусиаст“
Дата на публикуване: 12 август 2019 г.
Превод: Маргарита Терзиева
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: 
Сред развалините на разрушена стара къща в Лондон е открит малък скелет, заровен там от години. Този случай разпалва интереса на журналистката Кейт Уотърс. Малцина обръщат внимание на кратката статия във вечерния вестник, която тя пише, но обсебена от тази мистерия, младата жена не спира да си задава въпроса: Кое е бебето от развалините? Опитвайки се да разплете загадката, тя стига до връзката ѝ с престъпление, разтърсило града преди десетилетия: новородено било откраднато от родилното отделение на местната болница и никога не било намерено.

„Заслужавам най-доброто“ от Лучия Джованини

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 13 август 2019 г.
Превод: Иво Йонков
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Лошото настроение не отминава? Често сте сърдити на целия свят? Неудовлетворени сте от живота си? Вероятно мислите, че щастието е нещо извън вашия контрол, но не е така. Щастието е умение и като такова е възможно да бъде овладяно. Тази книга ще ви помогне да го направите: ще извървите път от четиресет лесни етапа, всеки от тях ще ви отведе до позитивна промяна, решаване на част от проблемите, до по-ясното им осъзнаване. В края на пътуването ще бъдете готови да се освободите от „веригите“, които ви възпират, и да започнете нов живот. Този път щастлив.

„Поразените” от  Теодора Димова

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 12 август 2019 г.
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов (картината е на Марк Шагал)

За книгата: Група жени, чиито мъже са убити, вървят в леденото февруарско разсъмване към мястото на убийството. Вали сняг. Жените не говорят. Като някакви черни мироносици, но не за да възвестят радостната вест, а за да видят ямата, където със сгурия са засипани телата на мъжете и бащите им. Снегът не се задържа върху този черен кръг. Стопява се. Всичко наоколо е бяло, а този кръг остава черен.

„Лебедова песен“ от Робърт Маккамън

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 15 август 2019 г.
Превод: Коста Сивов
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: „Лебедова песен“ е епичен постапокалиптичен роман в духа на „Сблъсък“ на Стивън Кинг, отличен с „Брам Стокър“ и номиниран за Световната награда за фентъзи. През 2018 г. зрителите на PBS (Обществената телевизионна мрежа на САЩ) го определят като една от 100-те най-любими книги на американците. Земята е опустошена от ядрена война между САЩ и Русия. Цялата планета бавно, но неумолимо замръзва в обятията на ядрената зима. Но в този загиващ свят броди и нещо по-страшно от студа, по-смъртоносно от радиацията и по-лошо от анархията. То е древно и могъщо, има много лица и жадува да подчини всички оцелели, а после да танцува на гробовете им. И единственият, който може да го спре, е едно дете с необикновена дарба. Но дали силите му ще бъдат достатъчни, за да спаси човечеството?

„С такси в страната на чудесата“ от Стан Рашков

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 13 август 2019 г.
Редакция: Петър Величков
Илюстрации: Веселин Зидаров
Графичен дизайн и предпечат: Делян Рашков

За книгата: „С такси в страната на чудесата“ е сборник от хумористични разкази, които постепенно прерастват в приказно-абсурден „таксиметров“ роман. Тази книга е своеобразно продължение на първия сатирично-философски роман на Стан Рашков „Отпушени мисли“, излязъл през 2014 година.

„Енциклопедия за гении. Факти и тестове за раздвижване на мозъка“

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 14 август 2019 г.
Превод: Камен Велчев

За книгата: Придобийте перфектна обща култура. Можете ли да намерите река Амазонка на картата? Ами връх Фуджи? Правите ли разлика между ключица и лопатка? Ще разпознаете ли динозавъра археоптерикс и ще посочите ли кое отличава топката за бейзбол от тази за тенис? Не? Тогава тази книга е за вас! Ще научите изумителни факти, ще се забавлявате с 50 великолепни картинни ребуса и ще се усъвършенствате от Начинаещ през Напреднал до Гений!

„Моят едипов комплекс“ от Франк О`Конър

Издава: „Лист“
Дата на публикуване: 16 август 2019 г.
Превод: Иглика Василева
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Сборникът включва трийсет от най-добрите разкази на Франк О’Конър. Във всеки от тях има поне едно зрънце от лично преживяна история. Подредени са хронологично, не само спрямо живота на автора, но и според живота на всеки от героите. Първите разкази описват детството, следващите – зрелостта, а последните навлизат в старостта и насочват вниманието към мисълта и подготовката за смъртта.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]