fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 19 януари 2020 г.

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Всичко е прецакано“ от Марк Менсън

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 14 януари 2020 г.
Превод: Огнян Алтънчев
Редакция: Диляна Георгиева
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Никога досега хората не са живели толкова добре: световната икономика процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, масовото потребление на луксозни стоки бележи небивал растеж. В същото време се отчитат рекордни нива на неудовлетворение от живота, депресия и самоубийства. В този свят, където всичко изглежда прецакано, може ли да се надяваме на нещо добро? Още по-провокативен и безкомпромисен, Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайно предложение за преодоляването им.

„Истории за лека нощ за момичета бунтарки 2” от Франческа Кавало и Елена Фавили

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 14 януари 2020 г.
Превод: Борислав Стефанов
Редакция: Ганка Филиповска
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Какво е общото между Мери Шели, Нефертити, Вивиан Майер, Одри Хепбърн, Мата Хари и всяко момиче по света? Че имат правото да бъдат всичко, което си поискат! „Истории за лека нощ за момичета бунтарки 2” – продължението на сензационния бестселър на „New York Times” от Елена Фавили и Франческа Кавало – се появява на българския пазар с нови 100 истории, които вече вдъхновиха момичетата по целия свят да мечтаят повече, да се стремят все по-нагоре и да се борят с все сила. Кралици и активистки, астронавтки и изобретателки – всички до една с удивителни съдби, които показват, че няма нищо невъзможно. Всичко, което те имат да кажат е много простичко, но е нещо, което сякаш позабравяме или си припомняме покрай някой  празник. Затова е хубаво пак да си го кажем: „Мили момичета бунтарки, не забравяйте: ВИЕ сте обещанието, Вие сте силата, Не отстъпвайте и всички ще се движим напред.”

„Ухото на иглата“ от Кен Фолет

Издава: „Артлайн Студиос“
Дата на публикуване: 15 януари 2020 г.
Превод: Кристин Василева
Корица: Георги Мерамджиев

За книгата: Един вражески шпионин знае тайната за най-голямата тайна на Съюзниците. Блестящ аристократ и безскрупулен убиец с удивителна интелигентност. Неговото кодово име е Иглата, а ключът за решителна нацистка победа е в ръцете му. На пътя му застава само един човек – самотна англичанка от изолиран остров, която се влюбва в мистериозния убиец, появил се неочаквано в живота ѝ. Всичко ще завърши с ужасяваща кулминация в ненадминатия и незабравим шедьовър на Кен Фолет, изпълнен с напрежение, интрига и опасните игри на човешкото сърце.

„Преобърнатият човек“ от Фред Варгас

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 17 януари 2020 г.
Превод: Росица Ташева
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: В областта Меркантур във Франция се появява глутница вълци, които предизвикват у местното население и страх, и възхищение. Страхът е за селяните, чиито овце са удушени, възхищението – за Лорънс, канадския журналист, очарован както от дивите животни, така и от спътницата си Камий. Камий, любимата на Адамсберг, ако си спомняте. Започват обаче да се появяват съмнения – звяр ли е убиецът на домашните животни, или е върколак, човек, който нощем се преобръща и косматата му кожа излиза наяве. Подозренията се засилват, когато неизвестният злодей удушава и една жена. Да не би пък да е най-обикновен човек? Тогава се намесва Адамсберг, призован от Камий. Адамсберг се запознава с Лорънс, който по повод и без повод казва „булшит“, а Адамсберг се пита кой ли е този Булшит, дали не е на канадеца майка му.

„Щипка вкус: 100 домашни рецепти за отслабване“ от Кейт Алисън и Кей Федърстоун

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 15 януари 2020 г.
Превод: Христо Димитров

За книгата: Отслабването никога не е било толкова вкусно, лесно и бързо! Двете дами, които стоят зад този проект, са авторки на най-посещавания блог за здравословно отслабване във Великобритания. Кейт и Кей са професионални готвачки, които след цяло десетилетие работа в света на ресторантите стигат до идеята, че им трябва място, където да споделят рецептите си. Сега това „местенце“ наброява над 1,5 милиона души, които използват сайта, за да откриват лесни за приготвяне ястия, с малко калории и много вкусови качества! Да, правилно разбрахте! Книгата съдържа прекрасни, засищащи и лесни за приготвяне ястия за всеки ден, повечето от които стават готови за по-малко от 30 минути! Хапвате, като в същото време и отслабвате, без да се притеснявате и да броите калориите при всяка хапка! В основата на „Щипка вкус“ е схващането, че нискокалоричните ястия, които ни помагат да свалим така желаните килограми, може всъщност да са много вкусни, като не е нужно да се лишаваме от нищо в името на това да изглеждаме и да се чувстваме добре!

„Богаташки проблеми“ от Кевин Куан

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 18 януари 2020 г.
Превод: Йоана Гацова
Редакция: Радка Бояджиева

За книгата: Когато Никълъс Янг разбира, че баба му Су И е на смъртния си одър, той осъзнава, че това ще бъде последният му шанс да се помири с нея. Но се оказва, че не е единствен – членовете на  фамилията Шанг-Янг са дошли от всички краища на света, за да се погрижат за своя дял от наследството. Докато роднините на Су И спорят за семейното богатство, Астрид Лионг се изправя пред свои собствени премеждия – тя е решена да се събере със своята колежанска любов, Чарли Ву, но бившият ѝ съпруг планира да разруши репутацията и връзката ѝ. Междувременно Кити Понг, съпругата на втория най-богат мъж в Китай, има усещането, че новата ѝ доведена дъщеря – известната моделиерка Колет Бинг – се опитва да я засенчи.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.