fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 2 декември 2016 г.

5 мин.

Всяка седмица „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете новия ни специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Спасяването на Франческа“ от Мелина Маркета„Спасяването на Франческа“ от Мелина Маркета

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 28 ноември 2016 г.

Преводач: Илияна Бенова

Оформление: Ина Бъчварова и Владимир Венчарски

Описание на книгата: „Спасяването на Франческа“ на австралийска писателка Мелина Маркета лекува душевните рани, нанесени ни от порастването. Книгата е отличена с престижната награда на Американската библиотечна асоциация за най-добър тийнейджърски роман за 2005 г., но историята става любима и на читателите от всички възрасти.

„На юг от разума“ от Изабела Шопова„На юг от разума“ от Изабела Шопова

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 02 декември 2016 г.

Корица: Стефан Касъров

За книгата: Готови ли сте за най-смешната мразовита книга, що е излизала на български език? Авторката на „На изток – в рая“ и „На запад от рая“ любимата Изабела Шопова тръгва отново на път, този път на юг – към Антарктида. Така още веднъж потвърждава думите си, че е инженер по образование, търговец по професия и пътешественик по душа.

"Сокове и смутите. 50 Лесни рецепти" от Чинция Тренки„Сокове и смутите. 50 Лесни рецепти“ от Чинция Тренки

Издава: ИнфоДар

Дата на публикуване: 28 ноември 2016 г.

Преводач: Боряна Даракчиева

Корица: Валентина Джамаринаро

Описание на книгата: Рецептите в книгата предлагат множество възможности да добавите цвят и вкус към храната си, за да се презаредите с минерали и витамини. По този начин е изключително лесно да следвате препоръките на Световната здравна организация, базирани на пет порции плодове и зеленчуци на ден.

„Той бе човек“ от Джефри Арчър„Той бе човек“ от Джефри Арчър

Издава: Бард

Дата на публикуване: 28 ноември 2016 г.

Преводач: Венцислав Божилов

Корица: Студио “Megachrom”

Описание на книгата: „Той бе човек“ е завладяващата последна част от „Хрониките на Клифтън“ – поредица от седем романа, които станаха бестселъри по целия свят. В нея катастрофален поврат на съдбата превръща живота на семейство Клифтън в трагедия, когато един от тях получава шокираща диагноза, която ще хвърли в смут всички.

„Падингтън и мармаладеният лабиринт“ от Майкъл Бонд„Падингтън и мармаладеният лабиринт“ от Майкъл Бонд

Издава: Агата-А

Дата на публикуване: 30 ноември 2016 г.

Преводач: Димана Илиева

Цветни илюстрации: Р. У. Али

Корица: Илко Грънчаров

Описание на книгата: Вече повече от 50 години подвизите на Мечето Падингтън радват малки и големи от цял свят. А ето и дългоочакваната четвърта книжка за малките читатели от 2 до 6 години. Господин Грубер иска да покаже на малкия си приятел прочут лабиринт, но шумна тълпа туристи предпочитат да ги покани на чай. За щастие Падингтън винаги намира изход от положението!

„Матилда” от Роалд Дал„Матилда” от Роалд Дал

Издава: Ентусиаст

Дата на публикуване: 28 ноември 2016 г.

Преводач: Анелия Янева

Корица и илюстрации: Куентин Блейк

Описание на книгата: Малкото момиченце Матилда е любим детски герой на милиони малчугани по целия свят, както и на техните родители. Тя е изключително умна и невероятно находчива; обожава книгите и още на 3 години сама се научава да чете. Вече и с оригиналните илюстрации на Куентин Блейк.

„Щастливите хора” от Любомир Николов„Щастливите хора” от Любомир Николов

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 02 декември 2016 г.

Корица: Живко Петров

Описание на книгата: Героите на Любомир Николов в „Щастливите хора” отново носят щастието и смеха – напълно непредвидими, заредени с идеи и смелост да ги реализират. Но не се подлъгвайте, че в ръцете ви са кратки, забавни, измислени може би истории. Истината е, че в тези разкази има много повече.

„Съвестта на Дзено” от Итало Звево„Съвестта на Дзено” от Итало Звево

Издава: Лист

Дата на публикуване: 02 декември 2016 г.

Превод: Виолета Даскалова

Корица: Милена Вълнарова

Описание на книгата: Дзено Козини е хипохондрик, които иска да преодолее страховете си. По заръка на психоаналитика си педантично записва в дневник стари преживелици. Съвестта гризе младия Дзено, че не е бил добър син и изневерява на жена си. Съзнанието на стария Дзено пък е изпълнено с тревога и предчувствия за бъдещето на човечеството.

unnamed-7„НАЙ-ТРУДНАТА ПРОФЕСИЯ. История на проституцията” от Нилс Юхан Рингдал

Издава: Емас

Дата на публикуване: 02 декември 2016 г.

Преводач: Ева Кънева

Корица: Явора Паунова

Описание на книгата: Героите на Любомир Николов в „Щастливите хора” отново носят щастието и смеха – напълно непредвидими, заредени с идеи и смелост да ги реализират. Но не се подлъгвайте, че в ръцете ви са кратки, забавни, измислени може би истории. Истината е, че в тези разкази има много повече.

„Всичко започна в книжарничката на Хюго” от Шели Кинг„Всичко започна в книжарничката на Хюго” от Шели Кинг

Издава: Кръгозор

Дата на публикуване: 02 декември 2016 г.

Преводач: Силвия Николовa

Описание на книгата: Представете си, че кореспонденцията от филма „Имате поща” се водеше на страниците на книга. Романтичните бележки между двама непознати, написани между страниците на „Любовникът на лейди Чатърли“, стоят в основата на романа „Всичко започна в книжарничката на Хюго” от Шели Кинг.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара.