fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 20 февруари 2022

4 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Сребърната стрела“ от Лев Гросман

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 14 февруари 2022 г.
Превод: Анелия Янева
Редакция: Петя К. Димитрова
Дизайн на корицата: Саша Илингуърт
Илюстрации: Трейси Бишъп, Брандън Дорман

За книгата: Кейт и брат ѝ Том водят скучен, безинтересен живот. И ако техните скучни, безинтересни родители са пример за бъдещето, то те няма на какво интересно да се надяват. Защо Кейт не може да има вълнуващи приключения и да спасява света като хората в книгите? Предстоящият ѝ единайсети рожден ден се очертава да бъде напълно обикновен, докато нейният мистериозен и крайно безотговорен вуйчо Хърбърт – когото тя никога не е срещала – не я изненадва с най-неочаквания, странен и неподходящ подарък на всички времена: огромен парен локомотив, наречен Сребърната стрела.

„Задълбочена работа“ от Кал Нюпорт

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 14 февруари 2022 г.
Превод: Даниел Пенев
Отговорен редактор: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: В книгата ще срещнете редица интересни личности, които са владеели изкуството на задълбочената работа – от Карл Юнг, който си построява каменна кула в гората, за да фокусира ума си, до Питър Шенкман, пионер в социалните мрежи, който пътува със самолет до Токио и обратно, за да работи, без да се разсейва. Сериозните професионалисти трябва да се махнат от социалните мрежи и да се научат да понасят скуката. Само така могат да  постигнат фокусиран успех в нашия все по-разсеян свят.

„Отвличането на века“ от Джеймс Патерсън

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 15 февруари 2022 г.
Превод: Стоянка Карачанова
Редакция: Здравка Петрова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Риалити звездата Ерин Истън се омъжва и събитието е определено като „сватбата на века“. Но изчезването на булката от приема не е по сценарий. Гримьорната й е празна, с изключение на окървавената сватбена рокля и следи от борба. Детектив Кайли Макдоналд от отдел „Специални клиенти“ е на събитието като гост. Тя веднага се обажда на партньора си Зак Джордан. Но когато видеото, доказващо, че Ерин е жива, се появява първо в ефир, а не в полицейското управление, всяка знаменитост от звездния списък с гости се превръща в обект на подозрение… Или в следващата мишена.

„Играчка-плачка” от Кевин Уилсън  

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 18 февруари 2022 г.
Отговорен редактор: Милена Ташева
Превод: Петя Петкова
Редактор и коректор: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Таня Минчева, Kontur Creative

С нажежен до бяло сарказъм и изключителна нежност Кевин Уилсън разказва необичайна история за родителската обич и спасението, което идва от най-ненадейни места. Когато телефонът на Лилиан звъни, последният човек от когото очаква обаждане, е Мадисън – някогашната ѝ приятелка и съквартирантка от скъпото, частно училище, където Лилиан е попаднала благодарение на жестока амбиция, много труд и стипендия. Мадисън се обажда с молба за помощ, сякаш забравила скандала, който е сложил край на приятелството им.

„За изкуството и литературата“ от Марсел Пруст

Издава: „Колибри“
Превод: Анна Ватева
Дата на публикуване: 18 февруари 2022 г.
Дизайн на корицата: Иво Рафаилов

За книгата: По следите на изгубеното време“ е преломна книга, която носи редица белези на класическия роман и същевременно поставя жалоните на модерната литература. В нея се говори за любовта, и най-вече за трагедията от невъзможното ѝ споделяне; за обществото, и най-вече за комедията на светския живот; но това, което обединява различните ѝ нишки и ги повежда в една посока, е темата за творчеството и неговата същност.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.