fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 20 юни 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Бялата гълъбица на Кордова“ от Дина Рубина

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 14 юни 2021 г.
Превод: Иван Тотоманов
Редакция: Емилия Л. Масларова
Корекция: Мила Томанова
Дизайн на корицата: Иван Масларов

За книгата: Книга за любовта, написана с много любов. Книга за изкуството и отговорността. Книга за това, че рано или късно плащаме за всичко. Че винаги ще се намери за какво да живеем. И за кого да умрем. Книга, пълна с перипетии, неочаквани обрати и тъга. А също със смях. Книга с прекрасен език. С изтънчен стил. С дръзко изградена фабула. С отлично изваяни образи, мисли и чувства. С усет към естетиката и точните детайли. С достоверност и полет на въображението. И с щипка мистика. Какво още е необходимо, за да прикове романът вниманието? И да се вреже задълго в съзнанието ни? Със сигурност главен герой, в когото няма как да не се влюбите: Захар Кордовин. Гений на ментетата, влюбен в живописта, фалшификатор с душа на истински художник. Благороден авантюрист, Робин Худ на изкуството, блестящ интелектуалец, обаятелен мошеник. Трагичната му, изпълнена с обрати съдба е сюжетът на неговия живот в стил увлекателен трилър. Роман за онези, които обичат добрата, умна проза.

„Орисано” от Искра Урумова

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 14 юни 2021 г.
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Трилогията „Откраднато, обречено, опазено“ от журналистката Искра Урумова разказва вълшебна история, вдъхновена от българските магични традиции и фолклор, която плени хиляди читатели у нас в последните години. Няколко дни преди най-мистичния празник – Еньовден – на пазара се появява омайният роман „Орисано“ – дългоочакваният четвърти самодивски сезон от свят, в който овчари и самодиви са смъртни врагове от незапомнени времена. Изминали са години от историята на Неда и Марко – двамата млади, които успяват да се изправят пред вековените забрани в името на любовта си. Години, в които техният син се е превърнал в мрачен и фатален млад мъж, готов на всичко, за да избяга от миналото. В неговия брутален свят на мръсни сделки, жестокост и смърт се появява Спасена – необикновено момиче, което има лошия късмет да се озове на погрешното място в погрешното време. Или пък в най-правилното…

„Безбожната уличка“ от Марина Степнова

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 14 юни 2021 г.
Превод: Ася Григорова
Редакция: Любослава Русева
Дизайн на корицата: Виктор Паунов

За книгата: Иван Огарьов е прочут лекар, избрал най-хуманната професия не по вътрешна потребност, а след трагичен инцидент. Книгите и изтощителната работа в клиниката изцяло поглъщат дните му. Чак до закъснялата, опияняваща и разрушителна среща с любовта. Тогава черно-белият, предвидим свят на д-р Огарьов изведнъж се разпада, ледът в душата му започва да се топи. Но усетил прелестта и многоцветието на живота, той изневерява на принципите си, като подло предава най-близките си хора. И бумерангът на съдбата се връща към самия него. 

„Да направим вкусен всеки ден“ от Гергана Георгиева

Издава: „Изток-Запад
Дата на публикуване: 14 юни 2021 г.
Редакция: Павлина Върбанова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: ДА НАХРАНИМ ТЕЗИ, КОИТО ОБИЧАМЕ! Tова е мотото на дебютната кулинарна книга на Гери, позната на любителите на добрата храна от кулинарната ѝ уеб страница – Geri’s Food. Това е и житейската философия на човек, който държи на семейния уют и споделеното удоволствие от храненето. Възможно ли е наистина вкусната храна да бъде подхранваща за тялото и душата? Разкошни снимки и апетитно изглеждащи рецепти илюстрират как всяко ястие може да се поднесе като подарък, награда или празник. Карамелизираното филе от сьомга или агнешките ребърца с марокански подправки наистина могат да приповдигнат всяко настроение. Вкусната тиквена супа с куркума носи закрила и утеха, а изкусителният франчипанов тарт прави живота по-ведър и лек. Не е нужно един сладкиш да е пълен с калории, за да зарадва всичките ни сетива.

„Не бъди овца. Избавление от терзанията стъпка по стъпка“ от Ника Набокова

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 15 юни 2021 г.
Превод: Ива Николова 
Редакция: Илияна Велева
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: Все нещо не ви е както трябва? Потискате чувствата си и се съобразявате с чуждото мнение? Не сте доволни от себе си и своя живот? Спрете да блеете жално и се вземете в ръце! Единствено от вас зависи дали ще изживеете живота си пълноценно. Ника ще ви разкрие как да приемате и оценявате своето истинско „аз“, за да сте уверени и успешни. Време е да сложите край на токсичните връзки и излишните страхове. Поемете юздите на живота си! Научете се да се вслушвате в себе си и да вземате правилните решения. Забравете митовете за любовта и света, които само ви спъват.

„Нощна музика“ от Джоджо Мойс

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 15 юни 2021 г.
Превод: Илвана Гарабедян
Редакция: Велислава Вълканова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Испанската къща е порутено имение на брега на живописно езеро. Но след смъртта на собственика унаследяването му събужда стари вражди и нови страсти. За Изабел Дюланси да се нанесе там е единственият начин да оцелее. Неотдавна съпругът й е починал и е оставил на нея и двете им деца единствено дългове. Доскоро водила охолен живот на известна цигуларка, сега Изабел трябва да се справя с всекидневните финансови нужди на семейството си. Както и с безбожно скъпия и крайно необходим ремонт на Испанската къща, чиято наследница се оказва. Освен това Изабел трябва да се справи и с всички, които искат да се домогнат до имота.

„Ерата на паниката“ от Андрей Велков

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 18 юни 2021 г.
Дизайн на корицата: Росен Дуков

За книгата: В деня, в който навършва четирийсет години, животът на Антон рязко се преобръща. Внезапно разбрал, че има брат в плен на организация, която преди повече от век е превзела властта над човечеството и безскрупулно манипулира хода на историята, той успява да го спаси. Но осъзнава, че за да отвоюват отнетата от хората свобода, трябва заедно да изпълнят множество трудни мисии, от които зависи съдбата на целия свят. Не след дълго се оказва, че нищо не е такова, каквото изглежда. Следва поредица от разтърсващи разкрития, много премеждия, битки и предателства. Както Давид срещу Голиат Антон се изправя срещу многократно превъзхождащ го и всемогъщ враг. Дали ще успее да победи? 

„Пътеводител на една млада кубинка за чай и чудеса“ от Лора Тейлър Нейми

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 19 юни 2021 г.
Превод: Ирина Денева-Слав
Редакция: Илиана Бенова
Корекция: Ина Тодорова
Дизайн на корицата: Мира Минкова

За книгата: Лиля Рейес никога не е планирала да прекара лятото си в Англия. Целите ѝ бяха:

  1. Да поеме ролята на баба си като главен пекар в семейната пекарна;
  2. Да се премести в собствен апартамент с приятелката си след завършването;
  3. Да заживее щастливо с гаджето си.

Но не щеш ли, триъгълникът на злото я споходи и всичко – включително и тя самата – се разпадна. Разтревожени за психичното ѝ здраве, родителите ѝ правят нов план – да прекара три месеца при роднини в Уинчестър, Англия, където да се успокои и да презареди батериите. За някои може и да е мечтана ваканция, но не и за Лиля. Или поне не, докато не среща Орион Максуел.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.