fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 21 август

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Аномалия“ (ново издание) от Людмила Филипова

Издава: „Ентусиаст“
Дата на публикуване
: 15 август 2022 г.
Редакция: Мария Чунчева
Дизайн на корицата: Небойша Зорич

За книгата: „Аномалия“ е роман, вдъхновен от реални събития и хора, променили света ни, и легенда, ревностно пазена от десетвековна фамилия, белязала историята на Европа и Ватикана. Разтърсващ разказ с неочаквани обрати за парадоксите на живота и реалността, които обитаваме. За значението на любовта, същността ни и силата на мисълта. За последиците от амбициите на хората да бъдат богове и за тайната на пророчество, вълнувало хората от 2000 години – водело религии и велики учени.

„Дванайсет и половина“ от Гари Вайнерчук

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване
: 15 август 2022 г.
Превод: Ангелина Александрова
Редакция: Вера Балабанова
Помощник-редактор: Теодора Къцова
Коректор: Вера Балабанова
Дизайн на корицата: Румяна Панджарова

За книгата: Мислите, че успешното лидерство не зависи от емоциите? Помислете пак…
Чрез истински истории и примери Гари Вайнерчук описва 12-те основни емоционални съставки, които са неразделна част от неговия живот и бизнес успех, и предоставя инструментите за правилното им съчетаване. Половинката е тази съставка на лидерството, която изисква най-много усилия за подобрение.
Разберете как с благодарност, самоосъзнаване, отговорност, оптимизъм, емпатия, добронамереност, упоритост, любопитство, търпение, убеденост, смирение и амбиция можете да „приготвите ястието“.

„Koтката на Саймън 2. Отвъд оградата” от Саймън Тофийлд

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване:
16 август 2022 г.
Отговорен редактор: Мирослав Александров
Дизайн на корица:
Дамян Дамянов

За книгата: Ако имате котка, в комиксите на карикатуриста Саймън Тофийлд ще откриете себе си и своя понякога сърцат, понякога свиреп домашен любимец. Ако нямате, но мечтаете да се грижите за такава – ще разберете защо стопаните на котки предимно НЕ разхождат своите приятели спокойно на каишка в парка. Ако пък изобщо не харесвате котки… Е, тази книга може и да промени мнението ви. Но дори и да не го направи – поне със сигурност ще ви разплаче от смях.
Защото „Котката на Саймън. Отвъд оградата“ от Саймън Тофийлд е перфектният подарък за ценителите на добрия хумор без значение техните животински пристрастия!

„Щастливи завинаги“ от Нора Робъртс

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 16 август 2022 г.
Превод: Илвана Гарабедян                                                                                      
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Мариана Станкова                                                                                          

За книгата: Паркър, съсобственичка на сватбена агенция „Обети“, е богата, красива и интелигентна, но няма мъж до себе си. За сметка на това е претрупана с работа, която обожава. До края на годината агенцията организира три специални сватби – тези на Лоръл, Ема и Мак. Паркър планира традиционно тържество с артистичен привкус за Мак, романтична приказка за Ема и стилно празненство за Лоръл. Но точно в най-неподходящия момент две спукани гуми заплашват да провалят плановете й. Паркър с неохота признава, че се нуждае от помощта на самоуверения механик и приятел на брат й Малкълм Кавана.
Комбинацията от небрежен чар и грубовати маниери на Малкълм покорява Паркър против волята й. Малкълм крие тъмна тайна от миналото си и се страхува от обвързване, а Паркър копнее за любов и всеотдайност и никога не би се задоволила с по-малко. Дали уверената перфекционистка, способна с лекота да овладее всяка бизнес ситуация, ще се справи с дълбочината на чувствата си?

„Красив свят, къде си ти” от Сали Руни

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 18 август 2022 г.
Превод: Боряна Джанабетска
Редакция: Юлия Костова
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: Алис е ирландска писателка с успешна кариера, която в опит да се възстанови от разтърсил я силно психологически срив, наема къща в малък град близо до морето. Запознава се в Тиндър с Феликс, който постепенно става неин близък приятел, поне за секс. Алис е в постоянен контакт с Айлийн, която работи като редактор в литературно списание. Айлийн също се опитва да се възстанови след драматична раздяла. Тя търси утеха в своя приятел от детинство Саймън, в когото винаги е била влюбена.
Сали Руни за пореден път едновременно предизвиква и вдъхновява с тази нежна, интимна и невероятно проницателна история за секса и приятелството. Тя успява с лекота да ни направи съпричастни на драматичните моменти в живота на нейните несъвършени герои, част от един несъвършен свят. Непрекъснато покачващото се напрежение в отношенията между двете двойки всъщност е повод за Руни да сподели своите възгледи за обществото, властта, половете и вечния въпрос за смисъла на живота. 

„Убийство в Ендърли Хол“ от Хелена Диксън

Издава: „СофтПрес“
Дата на публикуване: 18 август 2022 г.
Превод: Анета Панталеева
Дизайн на корица: Радослав Донев

За книгата: 23-годишната Кити Ъндърхей желае да научи повече за новоткрития си баща, както и за връзката му с майка ѝ. Затова, когато получава покана да гостува в „Ендърли Хол“ – имението на нейната леля, Кити приема с надеждата да опознае роднините си. „Ендърли Хол“ обаче е пълно с тайни, които ревностно пази – от факта, че господарката на дома, лейди Медфорд, знае повече за майката на Кити, отколкото е готова да признае, до това, че в сградата са скрити документи с ключово значение за отбраната на страната.
Когато става ясно, че някой е влизал в кабинета на лорд Медфорд и документите са изчезнали, всички гости на имението са заподозрени. Обстановката остава сравнително спокойна, докато на следващата сутрин не е открит труп и работата на полицията става далеч по-сложна, а престоят в „Ендърли Хол“ – опасен. Кити решава, че е време да се намеси, и заедно с капитан Матю Брайънт се включва в разследването. Загадката се заплита, жертвите се увеличават и Кити отново става мишена на хладнокръвен убиец. Ще успее ли да го спре и най-вече – ще подсигури ли безопасността на Англия?

„Тайнственият непознат“ от Марк Твен

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 18 август 2022 г.
Отговорен редактор: Иван Атанасов      
Превод: Аглика Маркова

За книгата: Настоящото издание включва и трите версии на романа. Първата описва приключенията на младия Сатана – племенник на едноименния библейски персонаж – в австрийско село през 1702 г. Във втората главен герой е сходно момче, но действието се развива през ХIХ век в Питърсбърг, Мисури, и в нея вземат участие небезизвестните Том Сойер и Хък Фин, а третата ни връща отново в Австрия, този път през 1490 г., когато пред вратата на една печатница се появява загадъчен младеж на име Номер 44.
Трите версии излизат за пръв път на български език.

„Пророчицата и идиотът“ от Юнас Юнасон

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 19 август 2022 г.
Превод: Радослав Папазов
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Годината е 2011, а запалената по астрофизика учителка Петра е пресметнала, че след точно 12 дни атмосферата ще се срине и ще настъпи краят на света. Отчаяна от досегашния си самотен живот, тя решава, че няма смисъл да посреща края заедно с останалите жители на земята. За щастие точно преди да се обеси, караваната ѝ е ударена на пуст паркинг от един кемпер. Шофьор е глуповатият Юхан, който не умее да различава педала на газта от този на спирачката. Макар да не е сред най-схватливите и да е свикнал да го наричат идиот, Юхан притежава невероятен талант като готвач. Пророчицата на края света и майсторът готвач се сприятеляват и със 75-годишната инфлуенсърка Агнес и тримата се отправят на пътешествие към Рим. Там Юхан иска да се изправи пред брат си, който цял живот го е потискал и мамил, лишавайки го от милиони, и да му удари едно хубаво кроше в носа. Петра, Юхан и Агнес обаче трябва да побързат, защото остават броени дни, а разбира се, нищо не се случва по план.

„Битката за Лабиринта“ (романът в комикс) от Рик Риърдън

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 20 август 2022 г.
Превод: Александър Драганов
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Таня Симеонова
Дизайн на корицата: Jim Titus, 2013 Disney Enterprises, Inc.

За книгата: Пърси Джаксън не очаква представянето му в поредното ново училище да е кой знае колко забавно. Но изненадващата му среща с нов познат, последвана от сблъсък с мажоретки демони, и поредният опит да бъде ликвидиран превръщат ситуацията от лоша в… чудовищна. Времето за подготовка за войната срещу господаря на титаните изтича. Нещо повече – Лагерът на нечистокръвните е подложен на постоянни атаки от страна на армиите на Кронос. За да ги спрат, Пърси и приятелите му трябва да поемат на мисия из дълбините на легендарния Лабиринт.
Създателят на любимата на милиони читатели поредица Рик Риърдън обединява сили с едни от най-големите имена от света на комикса, за да разкаже историята на едно момче, което е на път да разкрие предателство, по-велико от самите богове.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q3 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.

[ + ]