fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 26 август 2017 г.

3 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„​Картър & Лъвкрафт“ от ​Джонатан Л. Хауърд

Издава: Екслибрис

Дата на публикуване: 25 август 2017 г.

Преводач: Илиян Лолов

Художник: Николай Пекарев

За книгата: Даниъл Картър има външност на романтичен боксьор и е полицай в отдел „Убийства“ в Ню Йорк. Последният му случай – преследването на сериен убиец – завършва зле и работатапрестава да му носи удовлетворение. Той става частен детектив и се мъчи да води спокоен живот. Само че продължават да му случват странни неща.

„Обичай ме заради мен“ от Джени Хейл

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 24 август 2017 г.

 

За книгата: „Обичай ме заради мен“ от Джени Хейл е красива история за важната роля на семейството и специалното място, което заема първата любов в сърцата ни! Животът на Либи изведнъж се обърква. Тя губи едновременно работата, апартамента и годеника си. Принудена да се върне в родното си градче, за да обмисли бъдещето си. Там обаче среща мъжа, чието сърце е разбила.

„Властелинът на Тъмната гора“ от Лиан Хърн

Издава: Труд

Дата на публикуване: 21 август 2017 г.

За книгата: Феновете на блестящото фентъзи за приключенията на Шиканоко вече могат да намерят книга втора от поредицата – „Властелинът на Тъмната гора”. С
нея Лиан Хърн продължава историята от там, където я приключи в първата книга.

„​Хавра“ от Захари Карабашлиев

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 23 август 2017 г.

Художник на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Литературен трилър, историческа проза, драматична любовна история и книга в книгата, „Хавра“ пресъздава в себе си всяко едно от значенията на думата „първоизточник“ и съчетава елементи както на напрегнатия ноар, така и на историческата хроника. В нея социалното е пречупено през водовъртежите на сърцето, а динамичният и заплетен сюжет превръща киноматографичния разказ за мъж, готов на всичко в името на истината, и за жена, бореща се за любовта си, в майсторска панорама на две епохи.

„Космонавтите само минават“ от Елица Георгиева

Издава: Колибри

Дата на публикуване: 25 август 2017 г.

Художник на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Обещаващият дебют на Елица Георгиева достига и до българския читател, запознавайки го с този „не-роман“, както го нарича авторката. Изпълнена със самоирония и тъжен хумор, тази автофикция съчетава историята на социалистическата държава с тази на малкото момиченце, изпълнено с мечти, една от които е да стане Юрий Гагарин, или Кърт Кобейн – героинята трупа опит и разочарования, а покрай нея и ние, читателите…

„Пеша из Венеция“

Издава: Егмонт

Дата на публикуване: 26 август 2017 г.

Преводач: Анелия Янева

За книгата: Няма по-добър начин да опознаете един град от разходката из кипящите му от живот разнородни квартали. „Пеша из Венеция“ на Нешънъл Джиографик предлага 15 маршрута, стъпка по стъпка, обозначени върху карта, които ще ви позволят да изследвате града като истински професионалисти и да се ориентирате като местни жители.

„Черният кабинет” от Макс Жакоб

Издава: Ерго

Дата на публикуване: 17 август 2017 г.

Преводач: Ния Трейман

Художник на корицата: Йоана Иванова

За книгата: С тези кратки повече или по-малко фиктивни текстове Жакоб се вписва в традицията на френската епистоларна литература, като същевременно я обогатява и видоизменя, експериментирайки с многообразните форми и значения на езика.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.