fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 26 декември 2021

6 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Обичам се“ от Меган Логан

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 20 декември 2021 г.
Превод: Бистра Георгиева
Редакция: Йоана Йорданова
Предпечатна подготовка: Стела Копринкова

За книгата:  Изпитвате затруднения в комуникацията с близките си? Не се чувствате добре в кожата си? Угаждате на другите и поставяте техните нужди пред своите? Ако се припознавате в поне едно от тези твърдения, „Обичам се“ е ключът към промяната. Да обичате себе си не означава да сте самовлюбени. Означава да се цените такива, каквито сте, да се опитвате да растете, да приемате грешките като уроци, да се разбирате по-добре, да бъдете своята най-добра приятелка. Защото единственият човек, с когото със сигурност ще бъдете до края на живота си, сте самите вие. Невинаги е лесно да се отнасяме към себе си с любов и състрадание. „Обичам се“ е книга с практики и упражнения, от които ще научите нови неща за себе си, ще се забавлявате и ще се замислите. Някои отговори няма да ви харесат особено, но това е знак, че сте на прав път – към своята по-добра версия.

„Върбалаците“ от Алджърнън Блакуд

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 20 декември 2021 г.
Преводи подбор: Огняна Иванова

За книгата: Настоящият сборник включва избрани разкази и новели на Алджърнън Блакуд, сред които и двете му най-прочути творби – „Върбалаците“ и „Уендиго“. В неговото обемно и разнородно творчество можем да открием част от най-добрата призрачна литература на всички времена. За дарбата на  г-н Блакуд не може да има спор, защото никой не е успял да се доближи до умението, сериозността и моментната прецизност, с която той записва обертоновете на странното в обикновените явления и преживявания, или до необикновената проницателност, с която изгражда детайл по детайл цялостните усещания и възприятия, водещи от реалността към свръхестественото. Той е абсолютен и безспорен господар на свръхестествената атмосфера. Творбите му са истинска класика и пораждат, както нищо друго в литературата, убедително чувство на страхопочитание към непознатите свръхестествени селения.

Лъвкрафт

„Пещерният човек, който пътуваше във времето“ от Тери Пратчет

Издава: “Прозорец”
Дата на публикуване: 13 декември 2021 г.
Превод: Светлана Комогорова-Комата
Редакция: Анета Пантелеева
Дизайн на корицата: Марк Бийч / Анна Георгиева

За книгата: Въображението е велико нещо. То може да ви отведе до върха на най-високата планина или до дъното на най-дълбокото море. Именно там отведе Догинс в неговото Ужасно голямо приключение: мисия, изпълнена с магия и летящи машини. Отведе трима млади изобретатели до Луната (където те може, а може и да не са забравили бутилка от лимонада) и един пещерен човек на посещение при зъболекаря. А за капак отвори дупка във времето и от нея излезе обитател на ледниковата епоха… И вие можете да се присъедините към героите в тези приключения – просто разгърнете тази чудна колекция от седемнайсет истории, написани от изключителния и неповторим сър Тери Пратчет.

„Играчка за Коледа” от Джани Родари

Издава: Ciela
Дата на публикуване: 20 декември 2021 г.
Отговорен редактор: Христо Блажев
Превод: Иво Йонков
Коректор: Милена Братованова
Художник на илюстрациите: Дамян Дамянов

За книгата: Имало едно време един господин, който излязъл на изключително важната мисия да купи играчки, които да подари на своите деца и внуци. За негова огромна  изненада обаче всички играчки, които той толкова си е мечтал да има като дете, вече просто не съществували, а новите играчки били все по-чудати и неразбираеми. И тъкмо когато бил напът да се отчае, тънко гласче се обадило с предложението да опита една особена джаджа, която на пръв поглед подозрително приличала на най-обикновено дистанционно за телевизор. Но всъщност била нещо много повече… ключ към най-неочаквани възможности.

По Коледа стават чудеса, това го знае всяко хлапе. Но дали това чудо е за добро?

„Чудният вълшебник от Оз“ от Л.Франк Баум

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 20 декември 2021 г.
Превод: Жечка Георгиева
Дизайн на корицата:  Илюстрации У. У. Денслоу

За книгата: Франк Баум печели световна слава с поредицата си от книги за деца и преди всичко „Чудният вълшебник от Оз“, както и продълженията, последвали небивалия успех на романа. Филмовата му адаптация през 1939 г. жъне феноменален успех и до ден-днешен е сред жалоните на киното на ХХ век. През 1900 г. Баум пише „Чудният вълшебник от Оз“ в сътрудничество с художника Денслоу, негов близък приятел. Книгата излиза през следващата 1901 година и има такъв успех, че през следващите години се превръща в най-големия бестселър в детската литература. Баум пише още 13 романа за страната на Оз, Дороти и нейните приятели, с което обезсмъртява завинаги името си.

„Приказки на народите” от Борис Акунин

Издава: “Еднорог”
Дата на публикуване: 22 декември 2021 г.
Превод: Денис Коробко
Редакция: Боряна Джанабетска
Илюстрации и оформление: Христо Хаджитанев

За книгата: „Приказки на народите“ е поредно доказателство за разностранния талант на Борис Акунин. Той се преобразява в разказвач от класа и ни представя свои приказки, които напомнят на класическите образци и са същевременно съвсем различни. Те ще се харесат на пораснали деца с чувство за хумор, които не са забравили детството, напълно в духа на автора ще ни припомнят стари, любими истории. 

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q4 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.