fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 27 юни 2021

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Как да отгледаме добри хора“ от Хънтър Кларк-Фийлдс

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 21 юни 2021 г.
Превод: Евелина Андонова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Без значение дали закъснявате за детската градина, опитвате се да накарате детето да си изяде зеленчуците, или се мъчите да овладеете грандиозното му избухване на опашката в супермаркета – родителството не е лека работа! В подобни напрегнати моменти много родители реагират първосигнално, като най-често се разкрещяват. В тази книга ще намерите множество практични съвети за култивиране на осъзнатост, които ще ви помогнат да реагирате адекватно, когато у вас се надигнат бурни емоции. Ще откриете и стратегии за ефективно общуване, разрешаване на конфликти и рефлексивно слушане. Ще се научите също да разпознавате и анализирате собствените си вредни модели на поведение, както и онези, които сте наследили от вашите родители.

„Из лабиринтите на българското разузнаване“ от Атанас Кременлиев

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 21 юни 2021 г.
Редакция: Мирослава Бенковска

За книгата: Много от тайните в разузнаването остават неизказани. Атанас Кременлиев описва, по неговите думи, малка, незначителна част от това, което е видял и преживял в коридорите и лабиринтите на българското разузнаване, но всъщност е написал учебник по разузнаване. Той оглежда всички страни и специфики на разузнаването – историята на разузнаването в различните страни, спецификите, свързани с идеология, политика, противоборство, религия, тероризъм, средствата, с които си служи – агентура, технически средства, прикрития, пари, секс и др., работата на българското разузнаване в различни страни, сътрудничеството на българското разузнаване с разузнаванията в социалистическитестрани, предателствата в разузнаването, ръководителите на българското разузнаване, отзивите на чужди разузнавачи за професионализма и работата на българското разузнаване. Обръща особено внимание на работата на българското разузнаване в Австрия и на българския манталитет и психика през погледа на разузнавача.

„Господарят на слоновете“ от Рене Гийо

Издава: “Емас”
Дата на публикуване: 22 юни 2021 г.
Превод: Златко Стайков
Редакция: Василка Ванчева
Дизайн на корицата: Кристел Еспи

За книгата: Огромни стада слонове прекосяват африканската пустош, водени от малко чернокожо момче, пантери се спотайват над горските пътеки, излегнати на някой клон, маймуни спохождат приятелски домовете на хората… Един свят, вълшебен и реален, тайнствен и досегаем, светът, който очаква малкия Жан-Люк при пристигането му в страната Лоби и който днес е безвъзвратно изчезнал…

„Народът срещу Алекс Крос“ от Джеймс Патерсън

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 22 юни 2021 г.
Превод: Коста Сивов
Редакция: Валерия Стефанова
Дизайн на корицата: Георги Станков

За книгата: Този път Алекс Крос е на подсъдимата скамейка, обвинен в две убийства и полицейска бруталност. Отстранен от работа, Крос решава да се върне към първата си професия – психологията. Един ден бившият му партньор Сампсън се появява на прага му с молба за помощ. Той разследва отвличането на млада жена и смята, че случаят е свързан с няколко други. Всички жертви са красиви блондинки, а следите на похитителите потъват в най-мрачните дебри на интернет – тъмната мрежа. Колкото и да е рисковано, Крос се впуска в издирването на момичетата, макар то да застрашава собственото му бъдеще.

„Без дъх“ от Дженифър Нивън

Издава: „Enthusiast“
Дата на публикуване: 22 юни 2021 г.
Превод: Петя К. Димитрова
Редакция: Йоана Йорданова
Дизайн на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Няколко дни преди да завърши гимназия Клодин Хенри има план: да влезе в колеж, да стане известен писател и може би, най-накрая, да прави секс. Точно тогава обаче баща ѝ обявява, че напуска майка ѝ и бъдещето става всичко друго, но не и предвидимо. Пътуването с най-добрата приятелка се отменя и вместо това Клодин и майка ѝ се озовават на остров край бреговете на Джорджия. Остров, на който няма безжичен интернет, мобилни телефони и приятели…

„Денят на прасето” от Джош Малерман

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 22 юни 2021 г.
Превод: Паулина Мичева
Редакция: Благой Д. Иванов
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: Добре дошли във фермата „Копъл“. Тук ще откриете всякакви животни – коне, кокошки… прасета. Особено прасета. Тук ще откриете и Пърл – техния господар. Пърл не е типичната свиня обаче. Той обича да седи на трона си като истински човек, да наблюдава многозначително изпод единственото си здраво око и… да раздава заповеди. Пърл често контролира своите събратя. Нарежда им да му пеят и да изпълняват повелята му. Има обаче една подробност, по-зловеща и по-странна от всичко останало. Пърл не контролира само животните от фермата. Пърл контролира и хората… „Денят на прасето“ е най-откаченият, провокативен и оригинален роман на Джош Малерман – авторът на феномените „Кутия за птици” и „Малори”. Една зловещо-абсурдна история, която силно напомня на нещо, което би излязло изпод перото на Стивън Кинг, ако той беше написал „Фермата на животните“ на Джордж Оруел. Пригответе се за забавно, кърваво и незабравимо изживяване!

 „100 неща, които успешните лидери правят: Кратки уроци по лидерство“ на Найджъл Къмбърланд

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване: 24 юни 2021 г.
Превод: Ирина Василева
Редакция: Димитрина Кондева
Дизайн на корицата: Дима Дамянова

За книгата: Лидерството има най-различни измерения. Стоте кратки урока ще ви помогнат бързо и уверено да развиете лидерски умения. Всяка глава представя различна идея, която ще ви доближи до целите ви. Многобройните примери, упражнения и съвети ще ви научат на онова, от което се нуждаете, за да сте успешни лидери.

„Алкатрас срещу злите библиотекари (книга 1)“ от Брандън Сандерсън

Издава: „Студиото Артлайн“
Дата на публикуване: 24 юни 2021 г.
Превод: Деница Иванова Райкова
Дизайн на корицата: Георги Мерамджиев

За книгата: Злите библиотекари идват! Алкатрас Смедри е сирак, обречен единствено на бедствия. На 13-тия си рожден ден той получава кесия с пясък, единственото наследство от неговите родители. Но както може да се очаква във всяка една мрачна история, тази кесия е открадната още в същия ден от Библиотекарите. Последвалата експлозивна поредица от събития ще разкрие произхода на Алкатрас и неговото семейство – бунтовници, опълчили се на Злите библиотекари – култът, който управлява тайно целия свят. Окулатор, рицари, очила, зли библиотекари, динозаври, тъмници… Поредният фантастичен свят, роден от въображението на ненадминатия Брандън Сандерсън!

„Зад червената врата“ от Юлиана Вегенер

Издава: „Слънце“
Дата на публикуване: 24 юни 2021 г.
Дизайн на корицата:  Веселин Лазаров

За книгата: Преди да прекрачите зад Червената врата не мислете, че влизате в кафене! Ще се озовете в лабиринта на този постмодерен роман с напрегнати ситуации в Ню Йорк, Париж и Венеция, където далечният хоризонт пресича нашите мечти. Любовната авантюра на Елиза – срещнала в един старинен венециански дворец своя Казанова, преплита документалната реалност около нас с провокативни фантазии, насън и наяве. Любов, секс и доноси – на фона на шедьоври в изобразителното изкуство и киното, се сблъскват с тайните спецслужби, белязали с неизличим отпечатък човешки съдби през дългите десетилетия комунизъм в България. Психологическият двигател на действието следва порива да се преодоляват затворени врати, препятствия, граници и тоталитарни идеологии – комунистически или ислямистки, с вечното търсене на неизживяната докрай бурна любов, прекъсната от терористичен атентат. Но какво има зад Червената врата? Мистерия, която очаква да бъде прочетена и разкрита.

„Божествен аромат“ от Гергана Лаптева

Издава: „Издателство Егмонт/Анишър“
Дата на публикуване: 26 юни 2021 г.
Редакция: Иванка Владимирова
Корекция: Таня Симеонова
Дизайн и илюстрация на корицата: Стоян Атанасов / Kontur Creative

За книгата: Всяко нещо идва с определена цел в точното време. Древна тайна… Антон Велинов от години се опитва да докаже съществуването на древно племе, населявало земите на Странджа. Съдбата го среща с красивата и амбициозна Дарина Стоева, която е убедена, че именно в мистичните земи ще открие тайната омайваща билка на тракийските жени. Опияняваща страст… Божидар Стоев е наследил страстта към траките и виното от баща си и успешно я прилага в бизнеса си, като създава нектара на боговете по начина, по който са го правили дедите ни. Михаела Герасимова е жена, изтъкана от страсти и желаеща с цялото си същество да успее.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q2 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.