fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 28 април 2018 г.

8 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Черешови води“ от Георги Божинов

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 24 април 2018 г.
Редакция: Валентин Георгиев
Дизайн на корицата: Мариана Станкова

За книгата: Какъв художник, какъв импресионист! Има моменти в текстовете му, когато не можеш да повярваш на очите си – картината е изумителна, точна и чиста, сякаш гледана през капка роса! Четката му не се влачи по платното, а го сече с къси, резки мазки. Рисува, рисува, дълбае и дълбае. И напомня: Това е България. Обичайте я, казва, няма нищо по-прекрасно от тая земля българска. Ваша е тя и вие сте нейни. И все устремен, задъхан, все едно изкачва височина: казва се само най-важното, защото дъхът ще ти трябва, за да стигнеш още нагоре… (Ангел Русков)

„Хората, които не го заслужаваха“ от Юрт & Русенфелт

Издава: „ЕРА“
Дата на публикуване: 26 април 2018 г.
Превод: Стела Джелепова
Редакция: Лилия Анастасова
Дизайн на корицата: Живко Петров

За книгата: „Хората, които не го заслужаваха“ е пети роман с участието на психолога Себастиан Бергман. Динамична, богата на плътни колоритни образи и със силни социални послания, поредицата на Юрт и Русенфелт разчупва клишетата в жанра и постига внушителен международен успех. А главният герой – един от най-оригиналните образи в скандинавската литература, бързо се превърна в любимец на читателите по света. Юрт и Русенфелт са сценаристи на минисериала „ Бергман”, както и на популярния сериал „Мостът”.

„Тайните на Кавендън“ от Барбара Тейлър Брадфорд

Издава: „Плеяда“
Дата на публикуване: 23 април 2018 г.
Превод: Нина Рашкова
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов – Димо

За книгата: Години наред животът в имението Кавендън е вървял гладко – почти без драми и недоразумения между фамилиите Ингам и Суон. Само че след края на Втората световна  война всичко се променя.  А когато в имението е извършено убийство, на повърхността излизат неподозирани мистерии. Кавендън става център на скандали и интриги, любовни връзки и предателства.

„Тайният дневник на Хитлер“ от Харис Валвианос

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 27 април 2018 г.
Превод: Здравка Михайлова, Иван Б. Генов
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата:  „Тайният дневник на Хитлер” е фикционално произведение, което се основава на точни исторически и биографични факти.Както самият автор определя творбата си, това е измислен, „повествователен документ“. Романът е преди всичко оригинален опит да се проникне в мрака на „века на крайностите”, във вътрешния свят на диктатора, в тайните лабиринти на личността му.

„Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа“ от Мартин Колев

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 27 април 2018 г.
Дизайн на корицата:Исмаил Инджеоглу

За книгата: В „Софийски магьосници 2: В сърцето на Странджа” бродят караконджули, нестинарки танцуват върху жар, самодиви пеят, а един змей беснее над родната столица. В момент, в който здрачници и зорници усещат, че наближава голяма опасност, а странните инциденти зачестяват, вятърът довява пленителна самодивска песен…

„Случаят „Георги Марков“ от Бончо Асенов

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 27 април 2018 г.
Редакция: Надежда Делева
Художник на корицата: Мариана Христова

За книгата:  Авторът Бончо Асенов – разузнавач от Шесто управление в периода 1970 до 1981 г. – събира редица факти от живота на Георги Марков в България и в чужбина, прави анализ на много документи, оценявайки ролята му в политическия и културния живот по това време. „Целта на тази книга – казва авторът, – е още веднъж да се разкаже на българския читател случаят „Георги Марков“ с надеждата, че ще стигнем до истината относно неговия живот и кончина”.

„Истината за здравето“ от Теменуга Пенчева

Издава: „Милениум“
Дата на публикуване: 25 април 2018 г.
Редакция: Анелия Стоименова
Дизайн на корицата: Николай Киров

За книгата:  Болестта е първият сигнал, че дълбоко в психиката си имаме нерешен проблем, който се отразява пагубно върху здравето ни. Как да открием кои емоции пречат на нормалните телесни функции? Как да ги контролираме и управляваме? Отговор на тези въпроси дава книгата „Истината за здравето“ от Теменуга Пенчева.

„Отлично съчинена история“ от А. А. Милн

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 24 април 2018 г.
Превод: Емилия Ничева-Карастойчева
Илюстрации: 
Мая Стайкова-Митова

За книгата: Английските джентълмени са в опасност! Викторианската епоха си отива и на нейно място идва съвременната „епоха на чарлстона“. Ужасни прически! Ужасни нрави! Чудовищна музика! Кошмарни скандали! Истинските англичани са объркани – как ще живеят, без да знаят какво ще се случи утре. Единственото, което може да им помогне, е изключителното им чувство за хумор…

„Брачният пакт“ от Мишел Ричмънд

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 26 април 2018 г.
Превод: Елена Павлова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Има ли граница, която не сте готови да прекрачите, за да защитите брака си? Младите влюбени са на път да открият, че за подписалите Пакта членството – също като брака – е доживот. И Пактът е готов на всичко, за да наложи това правило. За Джейк и Алис бракът на мечтите им ще се превърне в най-страшният им кошмар. Ще се наложи да поставят на изпитание брачните си клетви. Ще устои ли любовта, или и тя ще се окаже като всичко останало – една химера?

„Джордж Лукас“ от Брайън Джоунс

Издава: „Hybrid Books“
Дата на публикуване: 23 април 2017 г.
Превод: Стефан Георгиев
Редакция: Стела Зидарова
Дизайн на корицата: Методи Стоянов

За книгата: Сега, чрез автора на бестселъри Брайън Джей Джоунс, най-сетне имаме възможността да се запознаем с живота на човека, който създаде Люк Скайуокър, Хан Соло и Индиана Джоунс. Героите и историите на Лукас са незабравими, а влиянието му – огромно.

„Абсолютната неограниченост“ от Д-р Джо Витале и д-р Хю Лен

Издава: „Интенс“
Дата на публикуване: 24 април 2018 г.
Превод: Маргарита Христова
Редакция: Саша Александрова
Дизайн на корицата: Емил Марков

За книгата: Древната хавайска система за постигане на благополучие, здраве, хармония и много повече. Представете си какво бихте могли да получите, да имате, да бъдете… Възможностите са безкрайни. Успехът е неограничен. Тази книга е ключът към цяла нова вселена – вселената на абсолютната неограниченост. Чрез хоопонопоно ще премахнете подсъзнателните пречки, които блокират пътя ви; ще освободите ума си за нови и неочаквани начини да постигнете всичко желано; ще оставите вдъхновението да ви завладее. Методът не просто работи, той твори чудеса – едновременно в личен и професионален план!

„Друг свят“ от Джейсън Сийгъл и Кирстен Милър

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 23 април 2018 г.
Превод: Валери Русинов

За книгата: Една игра, която не е игра… Саймън си мисли, че „Друг свят“ е игра. Но се оказва, че не е разбрал добре. „Друг свят“ е следващата фаза на реалността. Всичко, което някой някога е пожелавал. Това е свят, в който можеш да изоставиш тялото си и да се отдадеш на най-големите си желания. Няма никакви екрани. Никакви контролни конзоли. Не просто го виждаш или чуваш – а го вкусваш, миришеш го и го докосваш. В тази нова реалност не съществуват закони, които да нарушаваш, нито правила, на които да се подчиняваш. Можеш да преживееш най-хубавия си живот. Да угодиш на всяка своя страст. Това е „Друг свят“ – игра във виртуална реалност, толкова пристрастяваща, че никога няма да поискаш да свърши. И Саймън току-що е открил, че за някои тя наистина може да не свърши.

„Божигроб“ от Джей Кристоф

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 28 април 2018г.
Превод: Кристина Георгиева
Редакция: Радка Бояджиева

За книгата: Мия Корвере е намерила своето място като острие на Девата на Благословеното убийство, но мнозина в Червената църква смятат, че тя далеч не го заслужава. Упражнявайки кървавия си занаят в едно от най-затънтените кътчета на Републиката, тя така и не се доближава до крайната си цел – смъртта на консул Скайва и кардинал Дуомо. А след фатален сблъсък със стар враг Мия започва да подозира мотивите на Червената църква… Проследете как ще се развие историята на безмилостната млада убийца в книга втора от поредицата „Нивганощ“ на Джей Кристоф!

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]