fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 28 април 2019 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Убийството е всичко“ от Антъни Хоровиц

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 22 април 2019 г.
Превод: Зорница Русева
Редакция: Боряна Джанабетска
Оформление: Христо Хаджитанев

За книгата: Една пролетна сутрин Даяна Купър – заможна жена и майка на прочут актьор – посещава погребално бюро, за да поръча собственото си погребение. Шест часа по-късно тя е удушена с шнур за завеса в дома си. Необичайните обстоятелства налагат призоваването на Хоторн, а Хоторн търси писател, един нов доктор Уотсън, който да документира неговите случаи. Странностите около убийството на Даяна Купър съблазняват Антъни Хоровиц, но много скоро той се озовава в една история, която не е в състояние да контролира. Самият детектив има своите тайни, а разследването на истинско престъпление крие и истинска заплаха…

„Сънят на сенките“ от Стефан Цанев

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 23 април 2019 г.
Дизайн на корицата: Христо Гочев

За книгата: 

Колко мъртъвци се разхождат из моята памет!
Има реална страна, в която ние живеем, ходим.
Има, казват, задгробна страна, където живеели мъртвите.
А в моята памет живеят и живи, и мъртви, с еднакви права.
Срещат се, ръкуват се, разговарят и спорят, целуват се, бият се –
жив със мъртъв, мъртъв със мъртъв, жив със жив.
И аз се ръкувам и разговарям със всичките – и няма разлика.
И това е надеждата: че смъртта е само праг към нечия памет,
където и аз ще имам със живите еднакви права…


„Лабиринтът на порастването“ от Лиса Дамур

Издава: „Изток-зарад“
Дата на публикуване: 22 април 2019 г.
Превод: Детелина Иванова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: В този пътеводител за родители и дъщери д-р Дамур черпи от десетилетния си опит като психотерапевт, за да разкрие седемте прехода на развитието на момичетата към зрелостта. Това включва раздялата с детството, бунта срещу родителския авторитет, обуздаването на емоциите, навлизането в света на романтиката, грижите за себе си… Като описва реалистични сценарии и предоставя съвети за конструктивно общуване с тийнейджърките, книгата дава отговори на множество родителски въпроси. Когато родителите познават мотивацията на дъщеря си, те могат да израстват заедно с нея и да се наслаждават на предизвикателството да отгледат здрава и щастлива млада жена.

„Храната може да ви излекува“ от д-р Мехмет Оз

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 23 април 2019 г.
Превод: Цветелина Лакова
Редакция: Даниела Атанасова

За книгата: В „Храната може да ви излекува“ е представен най-лесният и изпитан начин да постигнете цветущо здраве и висок тонус, да се избавите от хроничната болка и излишните килограми и да предотвратите редица болести: пълноценната диета. Целта е да превърнете в навик консумацията на най-здравословните групи храни: плодове и зеленчуци, полезни мазнини, чисти протеини и пълнозърнести въглехидрати. За улеснение на читателите е предложен 21-дневен план, съставен от суперхрани, приготвени по бързи и лесни рецепти. Включените ястия са вкусни и засищащи и ще променят из основи отношението ви към храната.

 „Последното завоевание“ от Николай Колев

Издава: „AMG“
Дата на публикуване: 25 април 2019 г.
Редакция: Ива Цонева
Дизайн на корицата: Таня Минчева, Стоян Атанасов, Kontur Creative

За книгата: Интересувате ли се от отвъдното, Бог и смисъла на живота? Защото за Никола подобни неща не са на дневен ред. Това, което вълнува 24-годишния студент по история, са красивите жени и колко бързо може да преспи с тях. Веднъж минали през леглото му, те се превръщат в завоевания. Тъкмо на този млад сваляч обаче му предстои да открие някои от вечните истини, както и най-важния път – този към самия себе си. Ще му помогне едно от любимите му завоевания по начин, който никак няма да му хареса.

„Сватбена лудост“ от Джули Джеймс

Издава: „Ибис
Дата на публикуване: 23 април 2019 г.
Превод: Таня Виронова
Редакция: Преслава Колева
Дизайн на корицата: Кремена Петрова

За книгата: След унизителния край на годежа ѝ Сидни Синклер официално е приключила с мъжете. Но когато сестра ѝ най-неочаквано се сгодява, Сидни е принудена да поддържа близки отношения с кума, специален агент Вон Робъртс, който е точно от онзи тип сексапилни плейбои, които тя всячески се опитва да избягва. Затова е твърдо решена да не се поддава на чара му, независимо колко изкушаващи са предложенията му.

„Крепостта на ковачите. Том 3“ от Тодор Ковачев
Издава: „Труд“
Редактор: Мирослава Бенковска
Корица: Стефка Иванова
За книгата: В последния трети том на трилогията “Крепостта на ковачите“ авторът проследява съдбата на героите от предишните томове в битките през двайсети век. Привлечени от лозунга “Свобода, братство, равенство” младите хора започват да градят своето бъдеще. В кратки срокове изникват много заводи и предприятия. След кооперирането на земята и ликвидирането на скотовъдството селските труженици са наемни работници. Българският народ е разделен на “заслужили активни другари” с много привилегии и останалите, които имат само правото да работят. Съдбата на много млади хора е прекършена… Всичко, градено през 45-те години социализъм, е разграбено, продадено и опустошено, а спестяванията на българския народ са стопени. 

„Бунтът на кралицата” от Ребека Рос

Издава: „Сиела“
Дата на излизане: 22 април 2019 г.
Преводач: Деница Райкова
Художник на корицата: Фиделия Косева

За  книгата: С излизането си на американския пазар „Бунтът на кралицата“ от американската авторка Ребека Рос предизвика възторжена реакция по цял свят сред читателите на YA фентъзи, превръщайки книгата в едно от най-обсъжданите заглавия на миналата година. Още обявяването на новината, че романът предстои да излезе на български език, породи истински фурор сред многобройните фенове на жанра в България, очакващи нетърпеливо изданието.  Книгата е първа част от дуалогията на Рос, която, подобно на авторката си, скорострелно набира популярност в жанра YA фентъзи. Българското издание на втората част от поредицата предстои, за да сложи край на историята на Бриена – история на мъст и смелост, на кръвен дълг, страст и една изпепеляваща любов.

„Да се осмелиш да шофираш“ от Манал ал-Шариф

Издава: „Киви“
Дата на публикуване: 22 април 2019 г.
Превод: Емил Ценков
Редакция: Симона Калева
Дизайн на корицата: Киви

За книгата: Мемоарът на Манал ал-Шариф е изящен разказ за пробуждането на една съвременна саудитка, за превръщането й от ревностен религиозен радикал в свободна жена. Израснала е в Мека, в семейство на таксиметров шофьор и набожна домакиня. Животът пред нея изглежда предначертан –  завършване на гимназия, брак, деца. Оказва се обаче, че съдбата на младото момиче далеч ще надхвърли клишето за образцова саудитска съпруга.

„Да открием Гоби“ от Дион Ленард

Издава: „Вакон“
Дата на публикуване: 22 април 2019 г.
Превод: Александър Маринов
Редакция: Яна Парашикова-Аролска
Дизайн на корицата: „Вакон“

За книгата: По време на 250-километровото изпитание през пустинята Гоби в Китай през 2016 г. Дион се влюбва в малко бездомно кученце (по-късно получило името Гоби). Благодарение на него той разбира какво е да си отговорен към едно същество и напълно отдаден на приятелството си с него.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на martina.lambova@gmail.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

[ + ]