fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 28 ноември 2021

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Мъртвият идва за любимата си. Пет словенски пиеси.“

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 22 ноември 2021 г.
Превод: Людмил Димитров
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Кристина Славкова

За книгата: Сюжетите на петте значими за ХХ век словенски пиеси попадат в дискурсната рамка модернизъм / постмодернизъм, по-точно между Belle Époque и сумрака на 90-те и могат да се четат глобално, като мегадрама в пет действия.

„Шъги Бейн“ от Дъглас Стюарт

Издава: „Лабиринт“
Дата на публикуване: 24 ноември 2021 г.
Превод: Калоян Игнатовски
Редактор: Емилия Л. Масларова
Коректор: Мила Томанова
Снимка на корицата: Джес Кулсън
Художник на корицата: Иван Масларов

За книгата: Глазгоу от началото на 80-те, в разгара на тачъризма, когато хиляди хора остават без поминък и са обречени на бедност. Агнес Бейн винаги е очаквала повече от живота, но така и не става любима жена и живее красиво само във въображението си. Мъжът ѝ я изоставя и не след дълго тя се озовава с трите си деца в бедняшко миньорско селище, където постепенно се пропива. Децата правят всичко възможно да ѝ помогнат, но после едно по едно я напускат, за да се спасят. Не я предава само малкият впечатлителен Шъги, който до последно се надява да се измъкнат от недоимъка и ужаса на алкохолизма.

Книга за трагедията на една жена, която не може да се примири с краха на невъзможните си мечти. Книга за трагедията на едно дете, което обича безгранично майка си и безуспешно се опитва да проумее жестокия свят на възрастните.

„Орфей и Евридика“ от Иван Б. Генов

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 24 ноември 2021 г.
Дизайн на корицата: Явор Гюзелев

За книгата: Историята за Орфей и Евридика е сред най-тъжните митове от цялата вълшебна гръцка митология. В настоящото издание тя е вълнуващо онагледена с прекрасните илюстрации на Ясен Гюзелев. Орфей е една от най-ярките и най-значимите фигури както в класическата митология, така и в западната култура като цяло. Неговият образ е въплътен в различни художествени произведения в областта на поезията, киното, операта, живописта. Основните истории за него са съсредоточени върху способността му да очарова всичко живо и дори неживата природа с музиката си (обичайна сцена в мозайките на Орфей) и с усилията му да изтръгне своята любима Евридика от подземния свят.

„Мисли и забогатявай“: Оригиналната версия, луксозно издание; Наполеон Хил

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 24 ноември 2021 г.
Превод: Весела Ангелова
С предговор от Боб Проктър
Консултант: Виктория Лазарова
Редакция: Даниел Пенев

За книгата: Най-известната и влиятелна книга за успеха, публикувана някога, сега излиза на български език в своята оригинална версия, възстановена от Рос Корнуел, обогатена с бележки, които дават допълнителна информация за времето, в което е живял Наполеон Хил, и хората, които са го вдъхновили. Луксозно издание с твърди корици е качествен и красив подарък за всеки ценител на книгите за личностно развитие и за всеки почитател на Наполеон Хил.

Още след издаването си през 1937 г. „Мисли и забогатявай“ се превръща в една от най-великите книги в света. Днес трудът на Наполеон Хил се оценява като класика в областта на личностното израстване и самоусъвършенстване, с милиони продадени екземпляри. Книгата се е превърнала в символ на забогатяването – обогатяването на живота по всички начини, които са от значение, не само във финансов и материален план.

„Имало едно мече“ от Джейн Риърдън

Издава: Ciela
Дата на публикуване: 25 ноември 2021 г.
Редакция и корекция: Ива Колева
Илюстрации – Марк Бърджес
Превод: Мария Донева
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Имало някога едно мече, което чакало своето дете на рафт в магазин „Хародс“. Един ден го купили и го подарили на малкия Кристофър Робин. Така започва едно приятелство, което променило завинаги света на детските книги.

Това е първата официално одобрена предистория на „Мечо Пух“. В нея са включени десет нови разказа за Мечето с Малко Ум, базирани на истинското детство на Кристофър Робин. Вижте как приятелите отиват заедно в зоопарка, където има Истинска Мечка, в музея, пълен с Кокалести Динозаври, и как правят първите си стъпки в света на Голямата гора…

„Списъкът на съдията“ на Джон Гришам

Издава: „Обсидиан“
Дата на публикуване: 25 ноември 2021 г.
Превод: Надежда Розова
Редакция: Димитрина Кондева
Дизайн на корицата: Николай Пекарев

За книгата:  Лейси Столц от Комисията по съдийска етика във Флорида е по следите на сериен убиец, а основният заподозрян e действащ съдия с безупречна репутация. Убиецът е умен, манипулативен и изобретателен и никога не оставя улики на местопрестъплението. Разбира от криминалистика и полицейски процедури, познава закона. В списъка на жертвите му попадат хора, имали нещастието да се изпречат на пътя му. Ще успее ли Лейси да го залови, преди да влезе в този списък?

„OБРАТ-но в себе си“ от Екатерина Костова

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 25 ноември 2021 г.
Редактор: Йордан Велчев
Дизайн на корицата: Неда Ангелова

За книгата: „Това са стихове, които в непрестанните преобръщания на времевите и пространствени гледни точки впечатляват с безпощадната си и обърната навътре автобиографична честност. В тях има нещо директно и естествено. Една прямота в упор, която под повърхността на думите следва лутанията на сърцето – между невъзможността на сбогуването и бягството от отминалото завинаги и невъзможното усилие за сливане със себе си пак завинаги, но нейде другаде; и обратно. Докато разбереш най-после, че каквото и да се случва, няма нищо по-важно от това да се учиш да говориш с нещата от света в сегашно време“ – Йордан Велчев

„Към Никъде“ от Брандън Сандерсън 

Издава: „Аrtline Studios“
Дата на публикуване: 25 ноември 2021 г.
Превод: Цветана Генчева
Редактор: Венелин Пройков
Дизайн на корицата: Георги Мерамджиев

За книгата: Авторът на бестселъри в класацията на „Ню Йорк Таймс“ ви предлага трета книга от епичната серия за момиче, което пътува отвъд звездите, за да спаси от унищожение света, който обича. Да имаш кураж, означава да се изправиш срещу страха си. А мисията, която очаква Спенса, е ужасяваща…

„Забравеното изкуство да възпитаваш“ от Микалийн Дюклеф

Издава: “Изток-Запад”
Дата на публикуване: 25 ноември 2021 г.
Превод: Румяна Автанска
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Когато Микалийн става майка, тя поглъща всички книги за детско възпитание, но препоръчаните техники се оказват неефективни. Не и за своенравната и малка дъщеря. Когато обаче посещава маянско село на полуостров Юкатан, попада на родители, които отглеждат децата си по коренно различен начин и резултатът е изумителен. Децата им са невероятно мили, благородни и услужливи, при това без викове, заплахи или наказания. Как става това?

„Сирената“ от Катрин Сейнт Джон

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 26 ноември 2021 г.
Превод: Мая Ненчева
Редакция: Любослава Русева
Художник на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: В разгара на едно знойно лято емблематични лица на Холивуд се събират на идиличния карибски остров Сейнт Дженисиъс, за да заснемат филма „Сирената“. Тъй като опасно красивият Коул Пауър ще си партнира с бившата си съпруга Стела Ривърс, сигурният блокбастър обещава да привлече публиката със страстна история и тясно обвързан актьорски състав.Три много различни жени пристигат на снимачната площадка, всяка със собствен мотив. Стела, нестабилна актриса, се бори да възроди кариерата си. Тейлър, млада продуцентка, е нетърпелива да работи по филм, с който се надява да промени бъдещето си. А Фелисити, мистериозната нова асистентка на Стела, крои свои планове, които заплашват да променят живота на всички тях. Съвсем скоро към острова с бясна скорост се насочва ураган и трите жени се оказват в капан, обединени срещу общ враг. 

„Корона от позлатени кости“ от Дженифър Л. Арментраут

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 27 ноември 2021 г.
Превод: Цветелина Тенекеджиева
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Таня Симеонова
Илюстрация на корицата: Hang Le

За книгата: Преклони се пред кралицата си или кърви пред нея…

Попи дори не е и мечтала да открие любовта в лицето на принц Кастийл. Сега копнее да се наслади на щастието си, но първо трябва да освободят неговия брат и да намерят нейния. Мисия, която крие неподозирани опасности и неочаквани последствия. Защото Попи е Избраницата, Благословената. Истинският владетел на Атлантия. Във вените ѝ тече кръвта на Краля на боговете. Короната и кралството ѝ принадлежат по закон.

Попи иска единствено да контролира собствения си живот, не тези на другите, но трябва да реши дали да загърби изконното си право, или да приеме позлатената корона и да стане Кралицата от плът и огън. Ала докато тъмните грехове и кървавите тайни на две кралства най-сетне изплуват наяве, отдавна забравена сила въздига снага и се превръща в смъртна заплаха.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q4 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.