fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 29 септември 2019 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Цунами“ от Бойд Морисън

Издава: „Бард“
Дата на публикуване: 23 септември 2019 г.
Превод: Асен Георгиев
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: „Мегахром“

За книгата: Един мъж. Един час. Един милион хора, които трябва да бъдат спасени… В отдалечен край на Тихия океан пътнически самолет се взривява и потъва във водите. Оцелели няма. На двайсет хиляди километра от мястото в Кай Танаха, Хавай, директорът на Предупредителния център за цунами регистрира незначителна сеизмична активност, но не я свързва с изчезналия самолет. Когато обаче губи всякаква връзка с близкия остров Кристмас, Кай пръв осъзнава, че Хавай е изправен пред невиждана катастрофа и в следващия час огромни вълни ще заличат Хонолулу. Той разполага с шейсет минути, за да спаси живота на един милион души, между които съпругата му и дъщеря му.

„Вилицата, Вещицата и Драконът“ от Кристофър Паолини

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 24 септември 2019 г.
Превод: Александър Драганов
Редакция: Явор Войнов
Дизайн на корицата: Нина Николова

За книгата: Изминала е година, откакто Ерагон напуска познатите му земи в търсене на идеалното място, на което да обучи ново поколение Драконови ездачи. Очаква го много работа: да построи огромно здание, в което да приюти драконите исвоите приятели, да осигури прехраната им, да пази драконовите яйца. Да приобщи войнствените ургали и горделивите елфи. В този тежък момент от злободневните задачи го откъсва видение от Елдунари. Неочаквани гости му помагат да вземе важно решение, а една стара ургалска легенда му дава нова насока.

„Да убиеш SS“ от Бил О’Райли, Мартин Дъгард

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 24 септември 2019 г.
Превод: Юлия Гешакова
Редакция: Иван Атанасов
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: След края на Втората световна война е даден обет, че зверствата на Третия райх никога няма да се повторят. В първите следвоенни дни обаче много от извършителите на тези ужасяващи престъпления успяват да се укрият. Сред тях са Йозеф Менгеле, Ангела на смъртта от „Аушвиц“; Мартин Борман, личният секретар на Хитлер, и Адолф Айхман, вероятно най-безпощадният от нацистките злодеи. С мисията военнопрестъпниците да бъдат издирени и изправени пред съд са се нагърбили „ловците на нацисти“: американски адвокат, сражавал се във войната; германски прокурор, подписал някога клетва за вярност към нацисткия режим; френски евреин и неговата съпруга германка; агенти от МОСАД и един оцелял от лагерите на смъртта. „Да убиеш SS“ е разказ за тази невероятна сага.

„Мандолината – това е моят живот“ от Сашо Димитров

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 25 септември 2019 г.
Редакция: Мирослава Бенковска
Дизайн на корицата: Стефка Иванова

За книгата: Спомените на най-големия ни виртуоз на мандолината Сашо Димитров-Балалайката, както и много случки с него и имена като Леа Иванова и Еди Казасян, ще прочетете в премиерната книга на издателство “Труд” – “Мандолината – това е моят живот”. Кой е Сашо Димитров? Сашо Димитров учи мандолина при известния мандолинен педагог Асен Димитров–Маестрото. Участвал е като солист и концертмайстор в различни мандолинни състави повече от 50 години. Лауреат е на международни фестивали и конкурси в Испания, Холандия, Полша, Германия и Русия. Като професионален музикант повече от 40 години представя атракционен виртуозен номер в барове и вариететни програми в страната и чужбина.

„Крадецът на целувки” от Л. Дж. Шен

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 27 септември 2019 г.
Превод: Евелина Пенева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата:  Казват, че първата целувка трябва да се заслужи. Казват, че всички велики любовни истории имат щастлив край. Франческа Роси е деветнайсетгодишната дъщеря на най-уважавания и влиятелен бос на чикагската мафия. Отгледана в златна клетка, на Франческа никога не ѝ е липсвало нищо и рядко ѝ е била отказвана която и да било прищявка. До момента, в който младият сенатор Улф Кийтън открадва първата ѝ целувка. Целувка, предназначена за Анджело – момчето, което Франческа обича от дете и което винаги е приемала за свое бъдеще. На следващия ден Франческа се оказва сгодена за сенатора против волята си, баща ѝ не иска и да чуе за разтрогване на добре сключената сделка, а момичето е отведено и заключено в луксозното имение на Кийтън в очакване на уредения си брак.

„Мъглороден: Последната империя“ от Брандън Сандерсън

Издава: „Артлайн Студиос“
Дата на публикуване: 27 септември 2019 г.
Превод: Юлиян Стойнов
Редакция: Венелин Пройков
Дизайн на корицата: Тодор Христов

За книгата: Някога един герой се възправил, за да спаси света. Млад мъж със загадъчен произход отправил храбро предизвикателство към мрака, който се спускал над тази страна. Но се провалил. Хиляда години по-късно светът е пустиня от пепел и мъгли, управлявана от безсмъртен император, наричан лорд Владетеля. Всеки опит за съпротива завършва печално. Но надеждата оцеляла. Надежда за края на империята и дори за гибелта насамия лорд Владетел. И ето че в наши дни един брилянтен ум подготвя ново въстание — такова, което зависи изцяло от неговата хитрост и необичайни способности и от помощта на невероятна героиня, дете на улицата, която трябва да овладее изкуството на аломантията, могъщата сила на Мъглородните.

„Готвачът“ от Джеймс Патерсън и Макс Дилало

Издава: „Егмонт“
Дата на публикуване: 28 септември 2019 г.
Превод: Ирина Денева – Слав
Редакция: Габриела Кожухарова
Дизайн на корицата: Златина Зарева

За книгата: През деня той е детектив. Нощем е забележителен готвач. А това е един убийствено вкусен трилър. В дните преди големия нюорлиънски карнавал Марди Гра детектив Кейлъб Руни е разследван за убийството на наркодилър, извършено по време на служба. Докато се бори с отправените към него обвинения, той се натъква на шокиращо разкритие: Ню Орлиънс е под заплахата на терористи. Сега Руни е изправен пред най-трудната и отговорна задача в цялата си кариера и ще трябва да действа бързо, защото на карта е заложена съдбата на неговия любим град и на хиляди невинни животи.

„Психология. Графична история“ от Найджъл Бенсън

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 24 септември 2019 г.
Превод: Юлия Чернева
Редакция: Илияна Велева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Независимо дали учите или просто изпитвате любопитство, графичната история е подходяща възможност да надградите знанията си. Какво е психология? Откъде произлиза? Наука ли е? По какво се различава от психиатрията и психотерапията? Книгата отговаря на тези интригуващи въпроси и обяснява каква е била психологията в миналото и каква е днес. Найджъл Бенсън умело представя главните идейни течения и различните секции в психологията, включително какво е интроспекция, биопсихология, психоанализа, бихевиоризъм, сравнителна психология, когнитивни подходи и социална психология. Безусловен принос за развитието на психологията имат ключови личности като Фройд, Павлов, Скинър, Бандура, Пиаже, Боулби, Роджърс и много други, по-малко известни, но важни учени, представени в книгата.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.