fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 30 януари 2022

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Магията на реалността” от Ричард Докинс

Издава: Ciela
Дата на публикуване: 24 януари 2022 г.
Редакция: Христо Блажев
Превод: Деян Кючуков
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: Нова книга от автора на „Наука в душата“, „След Бог“ – Ричард Докинс ще ни разкрие магията на реалността в лицето на науката. Книгата на Ричърд Докинс прелива от дълго трупани знания и смайващи илюстрации, които дават обяснения на най-важното в света около нас. Най-популярният еволюционен биолог на планетата Ричард Докинс и награждаваният илюстратор Дейв Маккийн обединяват сили, за да опишат завладяващата красота на истинската магия около нас на малки и големи. Тази книга е съкровище за всеки, който се е чудел какво всъщност се случва около нас.

„Наблюдавам те“ от Тереза Дрискол

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 25 януари 2022 г.
Превод: Стоянка Сербезова-Леви
Редакция: Ивелина Балтова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: Докато пътува във влака за Лондон, Ела става неволен свидетел на запознанството на две тийнейджърки с двама млади мъже. Когато обаче дочува, че мъжете току-що са излезли от затвора, Ела започва да се притеснява, а на следващата сутрин научава, че едно от момичетата – красивата Ана – е изчезнало. Година по-късно Ела получава заплашителни картички, които я карат да се страхува за живота си. Някой знае къде се намира Ана. Някой наблюдава Ела и изчаква подходящия момент, за да я накара да си плати…

„Исабел Кастилска“ от Сюзън Хейстингс

Издава: “Емас”
Дата на публикуване: 25 януари 2022 г.
Превод: Борис Парашкевов
Редакция: Цвета Германова
Дизайн на Художник: Борис Драголов

За книгата: Обединителката на Испания, разширила територията ѝ до невиждани дотогава размери. Благодетелката на Христофор Колумб, с чиято благословия генуезкият мореплавател открива Америка, а Испания прибавя нови земи към територията си, ставайки империя. Владетелката, наложила в огромната си държава единна вяра – католическата, макар и с методи, които днес будят смесени чувства. Предводителката на войските, довършили Реконкистата и отвоювали Иберийския полуостров от мюсюлманите… Това е кратката история на едно 30-годишно управление, довело Испания до световно могъщество чрез битки, но и чрез дипломация и визионерство. Управлението на Исабел I Трастамара Кастилска.

„Харлийн (книга 2)“ от Степан Шеич

Издава: „Artline Studios“
Дата на публикуване: 26 януари 2022 г.
Превод: Здравко Генов

За комикса: „Бог да ми е на помощ… частица от мен… иска да го допусне.“

Д-р Харлийн Куинзел – интелигентна млада психиатърка, решена да излекува лудостта в Готам, предприема отчаяни мерки, за да спаси града от него самия. Вижте раждането на легендарния суперзлодей Харли Куин в този забележителен преразказ на извратената и трагична любов на Харли и Жокера от прочутия сценарист и художник Степан Шеич (Аквамен: Подземен свят).

„Фолксваген блус“ от Жак Пулен

Издава: “Прозорец”
Дата на публикуване: 27 януари 2022 г.
Превод: Мариана Панова
Редакция: Анета Пантелеева
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Жак Пулен разказва историята на мъж в търсене на брат си, когото не е виждал от двайсет години. Пътят му започва от Гаспе, франкофонска Канада, където го отвежда първата му следа и където по случайност се запознава с млада полуиндианка на име Пицемин, която решава да го придружи. Невинно и някак несериозно в началото, това пътешествие ще се проточи с месеци, ще ги отведе до емблематични места и колоритни персонажи в цяла Северна Америка и ще завърши в небезизвестния Норт Бийч – кварталът на битниците в Сан Франциско, Калифорния. По пътя си те ще овършеят не един музей и библиотека, ще изпеят фалшиво не една песен, ще преборят заедно не един демон, ще нарушат не едно правило и ще изпаднат в не една нелепа ситуация.

„Как да говорим, когато детето не слуша“ от Джоана Фабер, Джули Кинг

Издава: “Изток-Запад”
Дата на публикуване: 27 януари 2022 г.
Превод: Ина Димитрова
Отговорен редактор: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Караници, тръшкане, инат, агресия – това е само част от арсенала на съвременните деца. Как да се справим с огромното предизвикателство да бъдем добри родители в днешния объркан свят? Вече четирийсет години читателите се обръщат към поредицата на Адел Фабер и Илейн Мазлиш КАК ДА ГОВОРИМ за напътствия в общуването си с децата. Дъщерята на Адел – Джоана Фабер – и Джули Кинг прилагат тези изпитани стратегии в новата си книга „Как да говорим, когато детето не слуша“, за да предложат решение на някои от най-трудните проблеми, с които се сблъскват родителите.

„Дървесна история“ от Ричард Пауърс

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 28 януари 2022 г.
Превод: Деян Кючуков
Дизайн на корицата: Неда Ангелова

За книгата: Пилот от американските военновъздушни сили във Виетнам е прострелян в небето и се спасява, като се приземява в бананово дърво. Един художник наследява фотографски портрети, правени в продължение на сто години, на все един и същи прокълнат кестен. Колежанка, любителка на веселия живот, получава токов удар в края на осемдесетте, умира и се връща към живот благодарение на същества от въздух и светлина. Учен с проблеми със слуха и говора открива, че дърветата общуват помежду си. Тези герои и петима други непознати се срещат в последна и жестока битка, за да спасят няколкото акра девствена гора, останали на американския континент.

„Строго секретно от лагер „Юпитер“. Дневник на новобранеца“ от  Рик Риърдън

Издава: „Издателство Егмонт“
Дата на публикуване: 29 януари 2022 г.
Превод: Александър Драганов
Редакция: Радка Бояджиева
Коректор: Таня Симеонова
Дизайн на корицата: Стоян Атанасов, Kontur Creative

За книгата: След победата над Гея лагер „Юпитер“ би трябвало да празнува. Само че мистериозни и необичайни събития всяват смут сред героите. Нещо или някой създава хаос и всички следи водят към новобранеца Клаудия. Освен че е в пробация и несполуките са част от ежедневието ѝ, изглежда, проблемите в лагера започват след нейното появяване. Дали Клаудия ще разкрие кой е истинският виновник преди лагер „Юпитер“ да потъне в разруха? „Строго секретно от лагер „Юпитер“ е издание, придружаващо поредицата „Изпитанията на Аполон“, подходящо за младите читатели в прогимназиалните класове. Готови ли сте да разкриете тайните на тренировъчния полигон на римските полубогове? Време е да разгърнем дневника на лагерник, за да научим повече за странните неща, които се случват там…

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.