fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 31 октомври 2021

9 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Последната градина в Англия“ от Джулия Кели

Издава: „Прозорец“
Дата на публикуване: 25 октомври 2021 г.
Превод: Елена Кодинова
Редакция: Любослава Русева
Художник на корицата: Яна Аргиропулос

За книгата: Три жени от различни поколения и една градина преплитат съдбите си в тази изпълнена с човечност и топлота книга. Действието се развива в продължение на повече от век на едно и също място и предлага проникновен поглед към женската душа и любовта на англичаните към градинарството. Днес: Ема Лавъл, която вдъхва нов живот на изоставени градини, получава шанса на живота си – да реставрира парка на имение, чийто дизайн е дело на легендарната Вениша Смит. 1907: Вениша Смит е независима млада ландшафтна архитектка, която създава красиви градини за новобогаташи. Когато я наемат за оформянето на парка в Хайбъри Хаус, тя е решена това да бъде нейният триумф, но хората, които среща там, променят живота ѝ завинаги.1944 г.: Господарката на Хайбъри Хаус, вдовицата Даяна, е решена да продължи живота си с достойнството отпреди Втората световна война и част от това усилие е да запази прекрасната градина в имението. Но Даяна е сполетяна от трагедия, която ще я направи по-мъдра и човечна.

„Наполеон Хил – моят ментор“ от Дон Грийн

Издава: AMG Publishing
Дата на публикуване: 25 октомври 2021 г.
Превод: Бистра Георгиева
Редакция: Лилия Попова
Корекция: Вера Балабанова

За книгата: В книгата Дон Грийн, изпълнителен директор на фондация „Наполеон Хил“, споделя своите наблюдения върху личността на Наполеон Хил и неговите трудове, които успяват да помогнат на много хора по света да излязат на ново ниво на себеусъвършенстване. За съжаление, Наполеон Хил и Дон Грийн никога не се срещат. Но Дон приема Наполеон Хил за свой ментор, защото успява да разбере – и по-важното – да приложи в живота си важните принципи от неговата философия на успеха.

Хроники. Наука и технологии“ от Петер Хус

Издава: „Таймлайнс“
Дата на публикуване: 25 октомври 2021 г.
Превод: Анета Данчева-Манолова

За книгата: Потопете се в историята на науката и техниката, от най-ранните сечива до последните  открития.
Кой метал е бил използван за пръв път в праисторията?
Как е изглеждало централното парно отопление на римляните?
Какво разстояние е изминал първият моторен самолет?
През коя година е качено първото видео в „Ютюб“?
Дали човекът ще може да клонира мамута и отново да го възроди?
Открийте изкусните находки на човека във всяка прекрасна илюстрация.

„Как ще оцените живота си“ от Клейтън Кристенсен

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 26 октомври 2021 г.
Превод: Даниел Пенев
Редакция: Димитрина Ковалакова
Дизайн на корицата: Тодор Пунгеров

За книгата: През 2010 г. професор Кристенсен изнася въздействаща реч пред дипломиращите се възпитаници на Харвардското бизнес училище. В нея той споделя прозренията, до които е достигнал със студентите си, прилагайки бизнес теориите към аспекти от личния живот. Речта е паметна не само защото разкрива житейската философия на Кристенсен, но и защото той я изнася в повратен за него период, в който се бори с тежко заболяване. Впоследствие концепцията на речта е доразвита в настоящата книга. Изложените теории ще ви помогнат сами да намерите отправната точка към живота, към който се стремите, както и да вземете онези решения, които ще доведат до категоричен и удовлетворяващ отговор на въпроса „Как бихте оценили живота си?“.

„СВРЪХЕСТЕСТВЕНОТО. Наръчник на чудатостите и тайнствените явления“ от Маури Кунас

Издава: „Дамян Яков“
Дата на публикуване: 27 октомври 2021 г.
Превод: Росица Цветанова

За книгата: В този наръчник – от който ще ви се изправят косите, но все пак трябва да го приемате сериозно – са събрани кратки сведения за чудати създания, тайнствени места и най-странните явления: всички онези неща, за които винаги тайничко сте искали да узнаете, но може би не сте имали смелостта да попитате. Или ако сте питали, са ви отговаряли: „Бабини деветини. Такива работи не съществуват.“ Вълнуващо е от дъжд на вятър да ни побиват тръпки, а призрачните страхотии са забавни – особено когато имаме възможност да се срещнем с тях на удобния и безопасен диван вкъщи. Затегнете коланите на фотьойлите за пътешествие в света на стъписващите чудатости…

„Приготвяне на багажа за път“ от Мартин Петков

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 28 октомври 2021 г.
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Роза Колчагова

За книгата: „Още с първите стихове усетих, че авторът е от моята кръвна група – той гледа на света през сатирична призма. Без да се прави на интересен с ефектни постмодерни трикове, този поет пише за обикновените неща от живота и го прави с намигване, с усмивка.“ – Михаил Вешим

„Малки жестокости” от Лиз Нюджънт

Издава: „Еднорог“
Дата на публикуване: 28 октомври 2021 г.
Превод: Мариана Димитрова
Редакция: Боряна Джанабетска 
Дизайн на корицата: Христо Хаджитанев

За книгата: С „Малки жестокости“ отново се убеждаваме в способността на Лиз Нюджънт да се рови дълбоко в човешката психика и да изгражда потресаващи образи, излезли като от гръцка трагедия. Авторката на бестселъра „Стаено зло“ умело и безпощадно точно разказва една семейна драма, която прераства в трилър, а напрежението непрекъснато витае във въздуха. Затова и новата й книга е посрещната повече от възторжено.

„Как го искат жените“ от Емили Нагоски

Издава: „Изток-Запад“
Дата на публикуване: 28 октомври 2021 г.
Превод: Мария Иванова
Редакция: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: „Как го искат жените“ разкрива истинската история за женската сексуалност, показвайки какво ни разгорещява и още по-важното – как и защо. Специалистът по сексуално образование д-р Емили Нагоски развенчава разпространените сексуални митове, които карат жените (и някои мъже) да се чувстват неадекватни в леглото. В основата на почти всички въпроси за секса е притеснението: „Нормална ли съм?“ Тази книга отговаря с едно категорично „да“! Ние всички сме различни, но всички сме нормални. Щом веднъж научим това, ще правим по-добър секс и ще изживяваме по-върховно удоволствие, отколкото въобще сме смятали за възможно. Книгата ще ни помогне да трансформираме сексуалния си живот така, че да бъде изпълнен с радост и удовлетворение.

„Сладкото чудовище Лори“ от Диана Александрова

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване:  28 октомври 2021 г.
Редакция: Димитър Риков
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: „Сладкото чудовище Лори“ е малка книжка с голямо сърце! Вълшебната история, която авторката Диана Александрова разказва, е гарнирана с чувство за хумор и богата фантазия, така че всяко хлапе да прекрачи смело в света на страховити (и не чак толкова плашещи) чудовища. Именно там ще научи най-ценния урок – силата да надвиеш страховете си се крие в теб!

„Книжарката от Кентъки” от Ким Мишел Ричардсън

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 29 октомври 2021 г.
Редакция: Мирослав Александров
Превод: Богдан Русев
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: „Книжарката от Кентъки“ е любовно обяснение към книгите и четенето. История за силата на човешкия дух, който се стреми към красотата дори когато реалността се опитва да го смаже. Деветнайсетгодишната Къси Картър живее в малкото градче Трабълсън Крийк по време на Голямата депресия и си мечтае да избяга от там в търсене на нещо повече. Къси получава шанс да стане част от програмата на конните библиотекарки – жени, които доставят книги в най-отдалечените райони на щата и насърчават четенето. Новата работа е опасна, но ѝ носи щастие, смисъл и удовлетвореност. И тя ще се бори за нея, каквото и да ѝ коства.

„Божествена комедия. Първи стъпки в тъмната гора“ от Даниела Алистарко

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 29 октомври 2021 г.
Превод: Паулина Мичева                  
Дизайн на корицата: Марко Сома

За книгата: Възхитителна книга, в която красивите илюстрации на Марко Сома допълват вълнуващия и искрен текст на Даниеле Аристарко. Този нов поглед към „Божествена комедия” ще предизвика любопитството и въображението и на малките, и на големите читатели. Сега децата и родителите им могат да направят заедно първата стъпка в едно пътуване, започнало преди седемстотин години.

„Блексед 6: Всичко рухва (част първа)“ от Хуан Диас Каналес и Хуанхо Гуарнидо

Издава: „Artline Studios“
Дата на публикуване: 29 октомври 2021 г.
Превод: Венелин Пройков

За комикса: „Градът е висш израз на общия успех. Милиони хора организират услуги за всички. Машината работи като по ноти и като всичко може да се повреди.“

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta21q4 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.