fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 4 август 2018 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Измамна светлина“ (Разследванията на инспектор Гамаш 7) от Луиз Пени

Издава: „Софтпрес“
Дата на публикуване: 1 август 2018 г.
Превод: Нели Лозанова, Калина Лазарова
Дизайн на корицата: Радослав Донев

За книгата: Лилиан Дайсън е мъртва. Открита сред цветята в градината на семейство Мороу в Трите бора. И то на сутринта след откриването на дългоочакваната изложба на Клара. Инспектор Гамаш пристига в селото с екипа си, за да разреши мистерията, но бързо открива, че десетки хора са мразели жертвата, а светът на изкуството е царство на светлосенки, в което нищо не е такова, каквото изглежда…

 „Необичайни погребални практики, специални мъртви и опасни мъртви през късния енеолит“ от Ваня Ставрева

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 1 август 2018г.
Редакция: Надежда Делева
Дизайн на корицата: Стефка Иванова

За книгата: В книгата Ваня Ставрева анализира над 1200 гробни комплекса, като определя за основополагащ за интереса й по темата гроб №43 от Варненския енеолитен некропол, който освен, че впечатлява с огромното количество злато и предмети на престижа, разполага с не по-малко интересна група гробове, които представят съвсем различен аспект на погребалния обреди вярванията на праисторическите общности. В тези гробове са препогребвани умишлено натрошени кости на хора с физически и психически увреждания. Ваня Ставрева, журналист с многогодишна практика и кореспондент на вестник „24 часа” в град Видин, от няколко месеца вече и магистър по археология. За тема на своята дипломна работа тя избира една журналистическа тема, провокирана от стремежа да търси.  

„Маркетинг без бюджет“ от Игор Ман

Издава: „AMG Publishing“
Дата на публикуване: 1 август 2018г.
Превод: Валерий Зайцев
Редакция: Даниел Пенев
Дизайн на корицата: Нина Шилева

За книгата: „Маркетинг без бюджет“ е сборник с 50 ефективни маркетингови инструмента, които могат да бъдат използвани при ограничен бюджет за маркетинг или при пълното му отсъствие. За всеки инструмент има подробни описания: кой, какво, кога и как да направи. Идеите, които споделя авторът, засягат различни сфери: маркетинг, реклама, продажби, PR, клиентска лоялност, както и цялостната организация на работата. „Маркетинг без бюджет“ е предназначена най-вече за собственици, акционери, маркетингови специалисти и топмениджъри на фирми от малкия и среден бизнес.

„С обич, завинаги, Лара Джийн“ от Джени Хан

Издава: „Ибис“
Дата на публикуване: 31 юли 2018 г.
Превод: Силвия Желева
Редакция: Любка Йосифова

За книгата: Лара Джийн е щастлива, че най-накрая всичко в живота й върви по план. А и предстоят още толкова интересни неща: екскурзията на класа им до Ню Йорк, денят на завършването, традиционната седмица на плажа след дипломирането, както и сватбата на баща й с госпожица Ротсчайлд. А после двамата с Питър ще заминат за колежа, който е достатъчно близо до дома й, за да може тя да се връща през уикендите вкъщи и да пече любимите си шоколадови сладки.  Животът не може да бъде по-хубав! Или поне така мисли Лара Джийн, докато не получава неочаквана вест. Сега момичето, което се страхува от промени, ще трябва да преосмисли своите планове. А когато сърцето и разумът ти говорят различни неща, кое трябва да послушаш?

„Тайни знаци“ от Фима Клетникова

Издава: „Ерго“
Дата на публикуване: 30 юли 2018
Превод: Роман Кисьов
Редакция: Мартин Христов
Дизайн на корицата: Роман Кисьов

За книгата: Поетическият свят на Фима Клетникова е богата мозайка от преживявания, опитности, идеи. В него свой лиричен изказ намират и интимността на любовта, и самотата, и болката от загубата и изгубения рай, и метафизичната вглъбеност и обръщане към феномена на съществуването в дълбоко и смирено единство с природата и Бога…

„Варианти на нас“ от Лора Барнет

Издава: „Orange Books“
Дата на издаване: 2 август 2018 г.
Превод: Елена Лорънс
Редакция: Нина Матеева
Дизайн на корицата: Таня Минчева

За книгата: Ева и Джим са студенти в Кеймбридж, когато се срещат за пръв път. Годината е 1958-а и всеки един от двамата има собствен живот, който тотално се променя след запознанството им. Резултатът е сблъсък на любов, предателство, амбиция и пропилени надежди, които свързват двама души завинаги. Но и ги разделят. Историята на Ева и Джим има три възможни развития. Три възможни варианта на връзката им. Три различни съдби на двама души. Варианти на нас“ е история за любовта, за пропуснатите шансове и за уловените моменти. Роман за това какво би могло да се случи. И за това какво се е случило.

„Писмо до Тоскана“ от Рис Боуен

Издава: „Кръгозор“
Дата на публикуване: 2 август 2018г.
Превод: Даниела Гамова
Дизайн на корицата: Габриела Стайкова

За книгата: „Писмо до Тоскана“ ще ни пренесе в Италия през Втората световна война и 30 години по-късно, за да разкаже вълнуваща история за любов, предателства и тайни, дълбоко крити години наред. Роман, наситен с богати описания на вкусните италиански ястия, на прекрасните маслинови насаждения и на очарователното италианско бърборене.

„Звездните рейнджъри“ от Робърт Хайнлайн

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 1 август 2018 г.
Превод: Стефан Кулев
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: ‌„Звездните рейнджъри” е книга, променила научната фантастика завинаги. Философски трактат за войната и израстването или антиутопичен химн на милитаризма? Почитателите на Хайнлайн продължават да спорят и до днес. Важното е, че без тази книга военната фантастика не би съществувала в сегашния й вид.

„Жестокост в наш стил“ от Араминта Хол

Издава: „Deja Books“
Дата на публикуване: 30 юли 2018г.
Превод: Надя Баева
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата:  Майк и Верити имат своя специална игра. Копнежът. Но залозите са напът да се променят и някой трябва да умре. Смайващ и обсебващ трилър, „Жестокост в наш стил“ изследва границите между истината и лъжата, между любовта и притежанието, между живота и смъртта.

„Гласът на тишината“ от Иван Теофилов

Издава: „Жанет 45“
Дата на публикуване: 30 юли 2018 г.
Редакция: Силвия Чолева
Дизайн на корицата: Надежда Олег-Ляхова

За книгата: Тази книга е съставена от вариации на тема минало, памет, съдба. Обособени в спомени и творчески размисли. В желанието си да синтезирам отчасти преживяното, да осветя донякъде неговата истина. С възрастта човек натрупва все повече минало, на което впрочем всички сме подвластни. А моето минало беше твърде екстремно, в което хората на изкуството (свестните хора) бяха мислещата, чувстващата жертва на политическия терор. И тези късове тук са от това битие, свързани с личности, събития, факти, провокирали ме да ги напиша. Неща, идващи ми отвътре – това е книгата.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.