fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 4 февруари 2018 г.

7 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Лъжите за Бог, в които вярваме“ от Уилям Пол Йънг

Издава: „Хермес“
Дата на публикуване: 30 януари 2018 г.
Превод: Снежана Цветанова Милева
Дизайн на корицата: Георги Атанасов Станков

За книгата: В „Лъжите за Бог, в които вярваме“ авторът се опитва да ни помогне да намерим отговорите на тези въпроси и да се освободим от страховете и предразсъдъците си. Той ни насърчава да преосмислим най-разпространените погрешни представи за Бог, като цитира Библията, позовава се на теологични източници и споделя забавни случки. Тази книга няма за цел да налага строги дефиниции, нито да предизвиква ожесточени спорове. Тя е покана за диалог, призив за преосмисляне на втълпените ни догми. Преди всичко обаче тя е посветена на безусловната любов.

„Човекът, който имаше съвест“ от Съмърсет Моъм

Издава: „Ера“
Дата на публикуване: 29 януари 2018 г.
Превод: Цв. Стоянов, Ал. Стефанов, Елмира Великова
Редакция: Евгения Мирева
Дизайн на корицата: Димитър Стоянов-Димò

За книгата: По неповторим начин писателят пресъздава вътрешния свят на човека, сюжетът винаги е човешката душа. Независимо дали разказва за обитателите на лондонските покрайнини, за мъже и жени от висшето общество, за художници, бедняци, скитници. С лекота движи повествованието от заснежените склонове на Алпите, през Далечния изток, до екзотичните острови на Южния Пасифик. Една дълга галерия от образи и човешки съдби.

„Енциклопедия на шпионите“ от  Красимир Тодоров

Издава: „Millenium“
Дата на публикуване: 30 януари 2018 г.
Редакция: Анелия Стоименова
Дизайн на корицата: Николай Киров

За книгата: Наричат ги шпиони, разузнавачи, тайни агенти, бойци на тихия фронт, къртици… Кои са те и какво ги мотивира? До каква степен дейността им променя хода на световната история? Талант или призвание е работата на тайния агент? На всички тези въпроси отговаря премиерният том „Енциклопедия на шпионите“.

Къщата на тайните 3: Сблъсък на световете“ от Крис Кълъмбъс, Нед Визини, Крис Райландър

Издава: „Ciela“
Дата на публикуване: 31 януари 2018 г.
Превод: Цветана Генчева
Дизайн на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: След края на последното приключение децата на семейство Уокър мислят, че животът най-сетне ще стане отново нормален. Само че скоро всичко се обърква, когато колосът Дебелия Джагър се озовава в залива на Сан Франциско, при това в смъртна опасност! В част трета от култовата поредица „Къщата на тайните“ ви очаква едно шеметно приключение!

„Рай на земята. Валдорфската педагогика у дома и изграждането на семейна култура“ от Шарифа Опенхаймер

Издава: „Кибеа“
Дата на публикуване: 29 януари 2018 г.
Превод: Ирина Манушева
Редакция: Анета Мечева
Дизайн на корицата: Красимира Деспотова

За книгата: Как да обичаме детето си по валдорфски, тоест да намерим индивидуалния подход, точната игра, с които да възпитаме мислещ човек и хармонично развит творец. Звучи малко като лозунг, но стане ли дума за смисъла на възпитанието, ние знаем защо, а антропософите знаят как.

„Ароматерапия“ от Катрин Милева

Издава: „Милениум“
Дата на публикуване: 31 януари 2018 г.
Редакция: Анелия Стоименова
Дизайн на корицата: Марта Радойнова

За книгата: От тази книга ще научите: Как да изберете етерично масло според състоянието си. Многообразни начини за използване при различни заболявания. Рецепти за приготвяне в домашни условия. Как да ги прилагате при бебета и деца. Как сами да си направите истински парфюми. Каква е връзката между ароматерапията и астрологията.

„Приключенията на страхливия вълк Гошо. ГОШО ДЕТЕКТИВ“ от Чичо Ники

Издава: „Труд“
Дата на публикуване: 31 януари 2018 г.
Редакция: Мирослава Бенковска
Дизайн на корицата: Надежда Кацарова

За книгата: В дъното на заплетената и много интересна история в рими този път стои една кражба. Кражба, която разтърсва живота в тихата гора. Гошо и неговите приятели трябва да намерят крадеца, който най-безцеремонно краде играчките на горските обитатели и с това разтърсва тяхното хармонично ежедневие. Дали това не е мечето Спас, или сойката Сия, а защо да не са братята-близнаци зайци Вики и Алекс? А какво общо има тук появата на привидно кротката и красива лисичка Лили?

„Кралица Виктория“ от Литън Стрейчи

Издава: „Апостроф“
Дата на публикацията: 31 януари 2018 г.
Превод: Радка Крапчева
Дизайн на корицата: Биляна Славкова

За книгата: Кралица Виктория става символ на английската нация, на Британската империя, на сдържаното и образцово поведение и личния морал. Успехът й като владетел се дължи на последователно заеманите от нея роли на невинна млада жена, образцова майка и съпруга, страдаща и търпелива вдовица и матриарх на голямо семейство. Управлението й продължава 63 години и е период на дълбоки обществени, икономически, военни и технологични промени в Обединеното кралство и териториална експанзия на Британската империя.

„Поезия“ от Пабло Неруда

Издава: „Colibri“
Дата на публикуване: 2 февруари 2018 г.
Превод: Никола Инджов
Дизайнер на корицата: Кирил Златков

За книгата: В месеца на любовта у нас пристига ново двуезично издание със селектирани произведения на Пабло Неруда – прочутият чилийски поет и носител на Нобелова награда! Писателят оставя своите следи в световната литература, написвайки блестящи поеми,  исторически епоси, манифести, любовни сонети. „Най-великият поет на ХХ век на всички езици“ според думите на Габриел Гарсия Маркес.

„Книга за религиите“ – част от поредицата „Големите идеи, обяснени просто“

Издава: „Книгомания“
Дата на публикуване: 31 януари 2018 г.
Превод: Илия Илиев
Дизайн на корицата: „Книгомания“

За книгата: Луксозната енциклопедия включва хронологичен обзор от първобитните вярвания от праисторическата епоха, през древни и класически религии, индуизъм, будизъм, юдаизъм, християнство и ислям до съвременните религии като растафарианство, сикхизъм, каодай, универсализъм и др. Идеите и понятията са представени кратко, ясно и точно, както и с нагледни примери и схеми. Богатите илюстрации правят по-лесноразбираеми религиозните представи на човечеството.

„Щастливият принц“ от Оскар Уайлд

Издава: „Лист“
Дата на публикуване: 31 януари 2018 г.
Превод: Диана Симеонова
Редакция: Гергана Димитрова
Дизайн на корицата:  Мила Янева-Табакова

За книгата: Красивата приказка „Щастливия принц“ излиза в самостоятелно издание с великолепните илюстрации на Мила Янева. Историята за добрите сърца на златна статуя на принц и малко лястовиче ще научи децата на ценности като доброта, съпричастие и жертвоготовност. Оскар Уайлд пише приказката за синовете си.

„Машинариум“ от Даниел Маргнов

Издава: „Фабрика за книги“
Дата на публикуване: 29 януари 2018 г.
Редакция: Петър Чухов
Дизайн на корицата: Clementine Petrova

За книгата: Концептуална поезия за любовта като механичен проце, където красивите маски на „оптичните илюзии“, диханията на „органичната механика“ и мрачните дълбини на „малфункцията“ отварят металните тела и ни канят да погледнем в „машинариума“ на любовта.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.