fb
@-книгиНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 5 август 2017 г.

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим всеки ден. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Домина“ от Л. С. Хилтън

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 3 август 2017 г.

Преводач: Дафина Янева-Китанова

За книгата: Джудит Рашли започва нов живот във Венеция под ново име: Елизабет Тиърлинк. Тя е преуспяваща собственичка на художествена галерия, която се наслаждава на парите, лукса и скъпите дрехи, за които винаги е мечтала. Както и на забранените удоволствия зад закрити врати, които градът й предлага в изобилие. Елизабет привлича вниманието на руския олигарх Павел Йермолов, който я кани в имението си, за да оцени частната му колекция от картини. Тя е заинтригувана от него, но докато прави планове за бъдещето, миналото неочаквано я застига.

„Луизиана спасява библиотеката” от Емили Б. Когбърн

Издава: Сиела

Дата на публикуване: 31 юли 2017 г.

Преводач: Емануил Томов

Художник на корицата: Дамян Дамянов

За книгата: Луизиана Ричардсън току-що се е завърнала към южняшките си корени, но сега, освен че няма време и възможност да поддържа маникюра и косата си или да се облича по последна мода, тя е и самотна майка на две малки деца. Скоро след като започва работа в местната библиотека Луиз е изправена пред тежката задача не просто да привлече читатели в иначе замиращото място, но и да го опази от бъдещата кметица г-жа Гъндерсън, която има лични причини да затвори библиотеката в малкото градче.

„​Без второ име“ от Лий Чайлд

Издава: Обсидиан

Дата на публикуване: 3 август 2017 г.

Преводач: Милко Стоименов

За книгата: Без багаж. Без крайна цел. Без второ име. Където и да отиде, Джак Ричър се сблъсква с някакъв проблем или несправедливост. И трябва да раздаде свое собствено правосъдие.
Неизвестни истории от живота на бившия военен полицай в една новела и единайсет разказа.

„Прелъстителят” от Емил Ришбург

Издава: Милениум

Дата на публикуване: 2 август 2017 г.

Преводач: Радка Крапчева

Оформление: Николай Киров

За книгата: Това е роман за пламенната страст между младата наследница на голямо богатство Жана Прекур и красивия офицер от флота Жорж Ламбер. Съдбата не е благосклонна към трепетите на сърцата им – вместо за избраника си девойката трябва да се омъжи за коварен измамник, поставил на карта честта ѝ. Ала с един хитроумен трик ролите се разменят – измамникът е измамен, прелъстителят се оказва прелъстен. Ще има ли втори шанс от съдбата?

„Семейство по френски“ от Саманта Веран

Издава: Софтпрес

Дата на публикуване: 2 август 2017 г.

Преводач: Силвия Големанова

За книгата: Топла и искрена, забавна и сърцераздирателна, “Семейство по френски” събира изпитанията на новото начало, малките ежедневни проблеми и големия празник на любовта. Оформена като шеговита рецепта, книгата включва и съвсем реални френски рецепти, които всеки може да опита у дома. Защото ключът за създаване на щастливо семейство е любовта, а ключалката често е някъде в кухнята.

„Кутията на Гуенди“ от Стивън Кинг и Ричард Чизмар

Издава: Бард

Дата на публикуване: 31 юли 2017 г.

За книгата: Ново пътуване към Касъл Рок в тази вледеняваща новела на Стивън Кинг и Ричард Чизмар. През годините градчето Касъл Рок в щата Мейн е било свидетел на странни събития и необикновени посетители, но една от тези истории никога не е била разказвана… досега.

„Красиви момичета” от Карин Слотър

Издава: Хермес

Дата на публикуване: 4 юли 2017 г.

Преводач: Коста Сивов

За книгата: „Красиви момичета“ е обсебващ и задъхан психотрилър, в който изразът „нещата не са такива, каквито изглеждат“ добива нови измерения. Деветнайсетгодишната Джулия Каръл изчезва безследно и това съсипва семейството й. Родителите й се развеждат, а сестрите й спират да си говорят. Четвърт век по-късно изчезва друго момиче, а съпругът на Клеър – най-малката дъщеря на семейство Каръл – е убит по време на нелеп инцидент. Клеър е убедена, че двата случая са свързани, но единственият човек, към когото може да се обърне за помощ, е Лидия – сестрата, която не е виждала от 20 години.

„Композитора“ от Джефри Дивър

Издава: Ера

Дата на публикуване: 31 юли 2017 г.

Преводач: Марин Загорчев

Художествено оформление: Димитър Стоянов–Димо

За книгата: Мъж е отвлечен в центъра на Ню Йорк в пиков час. Свидетелят е ненадежден. Местопрестъплението е компрометирано. Единствената улика е малка примка оставена от извършителя. Линкълн Райм и Амелия Сакс поемат разследването. Скоро видео с отвлечения, на фона на предсмъртни стонове, композирани в зловеща мелодия, се появяват в мрежата. Въпреки усилията на разследващите, заподозреният успява да се измъкне.

Ако искате да включим и Ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането й на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.