fb
@-книгиНовите книги на седмицатаСпециални

Новите книги на седмицата – 6 февруари 2022

5 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Бъди изключителен“ от Джо Наваро, Тони Сиара Пойнтър

Издава: “Изток-Запад”
Дата на публикуване: 31 януари 2022 г.
Превод: Мария Иванова
Отговорен редактор: Вера Янчелова
Дизайн на корицата: Деница Трифонова

За книгата: Кое прави хората изключителни? Джо Наваро прекарва четвърт век във ФБР, преследвайки шпиони и опасни престъпници по целия свят. В неговата работа да бъдеш успешен лидер е въпрос на живот и смърт. Наученото той описва в книги, превърнали се в международни бестселъри. В една от тях – Опасните личности, той описва най-зловредните и ужасни хора, които може да срещнем по пътя си. Сега обаче той е готов да ни покаже обратната страна на монетата – изключителните личности, които движат света. Кои са принципите, които ги отличават?

„Нищо не може да те заличи“ от Мишел Бюси

Издава: “Enthusiast”
Дата на публикуване
: 31 янаури 2022 г.
Превод: Силвия Колева
Редакция: Мария Чунчева
Дизайн на корицата: Яна АргиропулосЗа книгата: Мади Либери има пълноценен и щастлив живот – тя е лекар и майка на момче, което обожава. Всяка сутрин преди първата ѝ консултация и преди синът ѝ да отиде на училище, те минават през плажа на Сен Жан дьо Люз. Понякога малкият се къпе в морето, друг път просто се разхождат. Както в онзи ден, когато Естебан има рожден ден – навършва десет години. Мади губи от поглед детето си за един кратък миг и след него вече нищо не е същото – синът ѝ изчезва. Дали не го е отнесла някоя вълна? Или някой го е отвлякъл?

„Опознай себе си“ от Щефани Щал

Издава: “Хермес”
Дата на публикуване: 1 февруари 2022 г.
Превод: Цветелина Лакова
Редакция: Даниела Атанасова
Дизайн на корицата: Нина Николова

За книгата: В тази книга Щефани Щал –  психотерапевт и бестселъров автор № 1 в Германия, представя методика за разрешаване на личностни проблеми и кризи във взаимоотношенията. Както Щефани Щал обобщава: „Не е важно дали сме красиви, идеални и силни. Важно е да опознаем себе си. Защото домът е там, където можем да бъдем автентични. Ако намерим своя дом в себе си, ние се свързваме както със себе си, така и с околните. А това е смисълът на живота.“

„Облакът Кукуландия” от Антъни Доер 

Издава: “Ciela”
Дата на публикуване: 3 февруари 2022 г.
Превод: Надя Баева
Отговорен редактор: Христо Блажев
Редактор: Ганка Филиповска
Коректор: Ния Харалампиева 
Дизайн на корицата: Фиделия Косева

За книгата: „Облакът Кукуландия“ е триумф на въображението и емоцията, разказ за няколко смели деца от различни времена, чиито истории се преплитат една в друга, свързани от любовта към книгите и пътешествията.  Антъни Доер обединява в едно минало, настояще и бъдеще, а неговите герои, точно както тези от обичаната „Светлината, която не виждаме“, са мечтатели, които откриват, че най-голямото приключение е всъщност самият живот.

„Берта Исла“ от Хавиер Мариас

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 4 февруари 2022 г.
Превод: Людмила Илиева-Сивкова
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: В този роман Хавиер Мариас поднася същинска дисекция на шпионажа – засегнати са всички негови аспекти: от вербуването на агента с използване на подло изнудване, през секретната му дейност, та до изоставянето му, когато вече е ненужен на тайните служби. Чрез страшната история на британския агент Том Невинсън – по рождение едновременно испанец и англичанин – авторът демитологизира цялата стандартна романтика, с която литературата и киното са обвили шпионажа, показвайки само едната му страна. Без да спестява неприятни подробности, Хавиер Мариас по неповторим начин описва трагедията, неминуемо сполетяваща внедрените агенти – провала на техните бракове, психологическия срив, отчуждението на личността. Паралелният разказ за Том и съпругата му Берта разкрива незавидната съдба на жените, свързали живота си с такива мъже – те са осъдени да живеят в непрестанен страх и неизвестност, без да имат правото да задават въпроси.

„Опетнена корона“ от Ерин Уот

Издава: „Издателство Егмонт“  
Дата на публикуване: 5 февруари 2022 г.
Превод: Галя Евтимова
Редакция: Вили Вълканова
Коректор: Таня Симеонова
Дизайн на корицата: Meljean Brook

За книгата: Преди две години една грешка коства на Гидиън Роял момичето на мечтите му. Оттогава той е изгубил надежда и желание да се бори. Остава му само да търпи непрекъснатото изнудване, болката и загубата. Когато заминава за колежа, се надява да започне начисто. Съдбата обаче има други планове и пътят му отново се пресича с този на Савана Монтгомъри.

Савана вярва, че няма връщане назад след предателството на Гидиън.

ТОЙ МИСЛИ, ЧЕ ТЯ ГРЕШИ.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на [email protected] поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta22q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.