fb
@-книгиНовиниНовите книги на седмицата

Новите книги на седмицата – 8 януари 2023

3 мин.

Веднъж в седмицата „Аз чета“ ви представя новите книги на пазара, подбрани от самите издателства. Следете нашия специален формат, но продължавайте да четете и ревютата, които правим за вас. Защото искаме да обичате книгите още повече!

„Третата истина“ от Курт Ауст

Издава: „Персей“
Дата на публикуване: 4 януари 2023 г.
Превод: Владимира Старирадева
Редакция: Елица Друмева
Дизайн на корицата: Стефан Тотев

За книгата: Обемен криминален роман от скандинавския майстор Курт Ауст, носител на наградите „Ривертон“ и „Стъкленият ключ“ – близо 600 страници, които се четат на един дъх. Професор Буберг и Петер Хортен са изпратени със специално поръчение от краля да разследват жестокото убийство на Ханс Хале, уважаван от всички управител на имение, който няма врагове. Предполагаемият извършител е бил задържан веднага след убийството и изглежда, че случаят е решен. Но професорът и неговият асистент възобновяват разследването. Въпреки необикновения синхрон, в който работят – логическото мислене на професора и детайлната памет на асистента, се оказва, че криминалната загадка може да оплете и тях в собствените им разсъждения. Същевременно и животът им е в опасност – истинският убиец е близо до тях… 

„Син на Ескобар” от Роберто Сендоя Ескобар

Издава: „Сиела“
Дата на публикуване: 6 януари 2023 г.
Отговорен редактор:
Милена Ташева
Преводач:
Стоянка Сербезова-Леви
Редактор и коректор: Русанка Одринска
Дизайн на корицата:
Живко Петров

За книгата: За пръв път на български език първородният син на най-известния наркодилър в света Пабло Ескобар споделя истинска история за убийства, наркотици и тайни, но и за неразрушимата връзка между баща и син.  „Син на Ескобар“ превърта лентата обратно до 1965 г., когато отряд на колумбийските специални сили, предвождан от агент на британските тайни служби MI6, разбива една от тайните квартири на младия все още Ескобар. Наркобосът успява да избяга в джунглата, а в престрелката загиват всички… освен едно бебе – Роберто Сендоя Ескобар.

„Сурови времена“ от Марио Варгас Льоса

Издава: „Колибри“
Дата на публикуване: 6 януари 2023 г.
Превод: Катя Диманова
Дизайн на корицата: Стефан Касъров

За книгата: Гватемала, 1954 г. Военен преврат, подкрепян от САЩ и осъществен с помощта на ЦРУ, сваля от власт законно избрания президент демократ Хакобо Арбенс. Насилствен акт, породен от лъжа, представяна за истина, която ще промени бъдещето на цяла Латинска Америка: обвинението от страна на правителството на Айзенхауер, че Арбенс поощрява навлизането на съветския комунизъм на континента. А в основата на лъжата лежат непримирими икономически интереси на голяма американска компания. И се отприщват международни конспирации в годините на Студената война, чието ехо отеква до днес.

Ако искате да включим и ваша книга в седмичния ни подбор на нови заглавия, пишете ни на editors@azcheta.com поне няколко дни преди излизането ѝ на пазара, следвайки ползвания в този материал формат.

Можете да поръчате тези книги и други ненамалени продукти с 5% отстъпка от Ozone.bg, като ползвате код azcheta23q1 при завършване на поръчката си. Всички кодове за отстъпка за читателите на „Аз чета“ можете да видите тук.