fb
БългарияНовини

Новият „Алманах“ на „Фермата“ ни припомня българските традиции

1 мин.
Алманах

Седмица преди Деня на народните будители и точно година след излизането на един от най-дълго задържалите се в класациите бестселъри на българския книжен пазар – “Алманах. История на българщината”, бе обявено и продължението му – „Алманах – Традиции и празници на българите“ (изд. A&T Publishing).

Негови автори са Петя Банкова, доктор по етнология, доцент в Институт за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българската академия на науките (БАН), и Рачко Попов, професор доктор на историческите науки в същия институт.

Новият „Алманах“ на предаването „Фермата“ по bTV е посветено на богатството, красотата и многообразието на българските обичаи. Изданието е отново луксозно – с твърди корици и илюстрации.

В Алманаха ние се опитахме да представим по по-атрактивен и интересен начин историята на България, на българщината. С него читателите и хората, които имат отношение към темата да могат по един по-нетрадиционен и разказателен начин да проникнат в българската история – с най-новите научни факти, теории и хипотези”, каза проф. д-р Пламен Павлов, съавтор на първото издание, в интервю за bTV през 2019 година. 

Какво съдържа новият „Алманах“ пък читателите ще разберат съвсем скоро. Книгата вече може да се поръча предварително от Ozone.bg – тук.

Припомняме си представянето на “Алманах. История на българщината”:

Снимка на публикацията: „Фермата“, bTV