fb
БиблиотекитеНовини

Новооткрито читалище в Пловдив набира книги за библиотеката си

1 мин.

През февруари в Пловдив отвори врати най-новото народно читалище „Проф. Кирил Дженев – 2018“. То се намира на втория етаж в офис център „Север“ в квартал „Гагарин“, но се нуждае от книги, за да може да учреди библиотеката си, съобщава „БНР“.

Основатели на новото читалище са Петя и Цвятко Маринови, които са и ръководители на танцовата школа „Луди млади“. През 2018 г. се отбелязва десетгодишния им юбилей в българската народна хореография. В момента между танцьорите от школата, които първи са подкрепили новото читалище, се провежда акция за набиране на книги. Семейство Маринови обаче призовават всички, които имат възможност и желание да помогнат с дарения за библиотеката, да подкрепят каузата им.

Петя Маринова споделя:

Искаме читалището да остане във времето и след нас да го поемат хора, които са готови да дадат всичко от себе си, за да продължи то да съществува.

За да отвори врати новото място за срещи и изкуство, са нужни 3001 заглавия, без значение от жанра. Книгите можете да дарите всеки делничен ден след 17:30 ч. в сградата на читалището на ул. „Колю Фичето“ 7А, етаж 2, или да пишете на емайла: [email protected]

През първата година от съществуването си новото читалище ще е на самоиздръжка от такси за различните школи. Семейство Маринови са избрали проф. Кирил Дженев за патрон като едно от най-големите български имена в хореографията. За първия му патронен празник на 10 юни ще се проведе малък концерт в парка Рибница с цел популяризиране на дейността на читалището.

Снимка на публикацията: БНР