fb
БлогБлогове

Обичаш да казваш „Аз чета“? Включи се в лятната ни стажантска програма!

1 мин.

Шесто поредно лято и над 50 участници досега – дойде време за новото издание на лятната стажантска програма на „Аз чета“ и „Детски книги“ Happy Summer Trainees. Казано накратко, програмата представлява двумесечен интензивен неприсъствен курс по създаване на книжноблогърска магия за начинаещи.

Това, което „Аз чета“ предлага, е постепенно, но запомнящо се, овладяване на правилата за писане на журналистически текстове, комбинирано с познания за съвременния свят на книгите и за начина, по който функционират не само книжните сайтове и блогове, но и самите издателства, как писателите създават своите творби, как една идея се превръща в книга.

Начинът на кандидатстване е традиционен – трябва просто да изпратиш до 10 юни актуално CV, мотивационно писмо, ревю на любимата си книга, линкове към Goodreads профила ти и блог (ако имаш, разбира се), както и описание на асоциацията ти с “Аз чета” в 5 изречения на alex@azcheta.com. Нужно е да владееш отлично английски, немски, френски или испански, а комбинация между два или повече езици ще те направи още по-добър кандидат за книжната магия.

И за да бъде тази обява пълна, ще я продължим на живо на щанда ни на Пролетния базар на книгата в НДК – Б19 на левия полуетаж, където на 27 май от 14 ч. Ива и Цветомила, две от нашите „щастливи летни стажантки“ от 2016 г. ще ти разкажат защо не трябва да пропускаш да се включиш това лято. А догодина може ти да си на тяхно място!