fb
БиблиотекитеНовини

Обявяват читателите на годината на 8 януари

1 мин.

читател на годинатаРегионалните библиотеки в страната, които се включиха в инициатива „Читател на годината 2015“, избраха най-активните си читатели, съобщава ИА „Фокус“.

Официалната церемония по награждаване на победителите в кампанията за насърчаване на четенето ще се проведе в Мраморното фоайе на Столична библиотека на 8 януари, от 12:00 часа.

В инициативата се включиха регионалните библиотеки в страната, които излъчиха свои победители на базата на най-голям брой заети книги през годината. Наградата за всички отличени с приза е посещение на Европейския парламент в Брюксел.

На церемонията ще бъдат връчени и наградите на Столична библиотека за най-четени съвременни български автори, както и награди в категориите: „най-активен читател“, „виртуален читател“, „четящо семейство“, „четящ тийнейджър“ и специална награда на библиотекарите.

Националната кампания за насърчаване на четенето „Читател на годината“ е инициирана от Столична библиотека, евродепутата Мария Габриел и с подкрепата на Българската библиотечно-информационна асоциация.

[ + ]