fb
КнижарницитеНовини

Orange Center кани малчугани на еднодневен стаж през август с инициативата „Стани младши книжар“

2 мин.

Веригата Orange Center, в партньорство с Аз чета и Детски книги, стартира инициативата „Стани младши книжар“. Нейната цел е насърчаването на интереса на децата към книгите и привличането на нови любители на четенето.

По време на кампанията деца на възраст от 7 до 18 години ще имат възможността да влязат в ролята на книжар за ден в една от книжарниците на веригата. По време на работния ден те ще се запознаят с някои от аспектите на книжарската дейност и ще могат да препоръчат любимите си книги на други деца.

„Започнахме „Стани младши книжар“, защото искаме да дадем шанс на повече деца да погледнат света на книгите от нов ъгъл. Книжарницата е магическо място и сме сигурни, че те ще се уверят в това сами. Освен това мислим, че един от най-очарователните начини дете да попадне на следващата си любима книга е тази книга да му бъде препоръчана от друго дете“, казва Десислава Желева, мениджър на книжарниците на Orange Center.

Според нея именно препоръките между подрастващите създава най-силната връзка между читател и читател. „Надявам се да ни пишат много деца и да намерим много нови книжари, които пък да открият чрез нас нови приятели“, допълва Желева.

За да кандидатстват за позицията на младши книжар, децата трябва да се регистрират на www.orangecenter.bg/mladshi-knijar и да приложат кратко мотивационно писмо, в което да обяснят защо желаят да бъдат избрани. Работният ден на първата група избрани младши книжари ще бъде на 20 август.

Повече информация за кампанията „Стани младши книжар“ може да прочетете в блога на Orange Center, а най-интересното можете да следите и в „Аз чета“ и „Детски книги“.

[ + ]