fb
Нощ на книгите за Хари Потър

Организирай собствено събитие за „Нощта на Хари Потър“ – сподели магията

1 мин.
Нощ на книгите за Хари Потър

хари потърБългарските почитатели на най-известния магьосник в литературата, които планират да се включат в отбелязването на Нощтa на книгите за Хари Потър на 4 февруари, вече могат да изтеглят специалния организационен пакет.

Пакетът се намира на сайта на организатора – издателство „Егмонт“. Достъпен е за сваляне след попълване на регистрационен формуляр, който можете да намерите тук.

Всички организатори на събития могат да се включат и в конкурса на „Егмонт“ за най-креативна украса на празника. Най-добрите ще получат специални награди от издателя. Във Facebook-събитието за Нощта на книгите за Хари Потър ще бъде споделяна актуална информация за планираните инициативи в страната.

В подкрепа на каузата за увличане на повече млади читатели в магията на четенето, екипът на издателството ще подгрее атмосферата за Нощта на магиите с посещения в няколко столични училища.

Предвижда се още четене на откъсите за разпределителната церемония и „Празникът на Вси свети” от “Хари Потър и философският камък”. След това заниманията на участниците ще придобият практическа насоченост, с нагледна демонстрация на заклинанието Уингардиум Левиоза чрез прост експеримент и самостоятелна направа на очила “Хари Потър”. По време на събитията най-активните участници ще получат награди, а на финала всички ще се сдобият със сертификати за участие в Час по магия.

Инициативата „Нощ на книгите за Хари Потър 2016“ е на британския издател Bloomsbury, а в България организатор е издателство „Егмонт Бълария“, с медийната подкрепа на сайтовете „Аз чета” и „Детски книги”.

[ + ]