fb
БиблиотекитеНовини

Откриха библиотека за пациента в Майчин дом

1 мин.
Maychin dom

Maychin domБиблиотека за пациента „Усмихни се и ще успееш. Библиотека за теб“ бе открита в най-старата АГ болница в страната – „Майчин дом“ в София, съобщава Агенция „Фокус“. Инициативата е посветена на Деня на родилната помощ – 21 януари.

Създаването на библиотеката е инициирано от УАГБ „Майчин дом“, пациентските организации „Заедно с теб“, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата „Усмихни се“, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички“, Асоциацията на пациентите със сърдечно-съдови заболявания, Институт по иновации и Издателство „Изток-Запад“.

„Предстои да открием още много библиотеки, защото те се приемат много позитивно и от лекари, и от пациенти, и от самото общество, защото има нужда от позитивни инициативи.”, казва пред Радио „Фокус“ Пенка Георгиева, председател на пациентски организации „Заедно с теб“.

Според нея подобни инициативи подобряват взаимоотношенията между лекари и пациенти и са повод за оповестяването на различни каузи, каквато в случая е Национална програма за ранна диагностика и профилактика на децата.

 

[ + ]