fb
БългарияНовини

Откриват български щанд на Панаира на книгата в Болоня

1 мин.

Национален представителен щанд ще бъде подреден в рамките на Международния панаир на детската книга в Болоня, който се открива на 6 март, съобщиха от Асоциация „Българска книга“. Изложението на родните издатели е организирано в партньорство с Асоциация „Култура и книжовност“.

Международният панаир на детската книга в Болоня е водещо световно събитие в областта на детското книгоиздаване. През 2023 г. книжният форум празнува 60-годишния си юбилей и ще се проведе от 6 до 9 март. Предвид дългата си и успешна история, Панаирът е успял да събере уникална и разнообразна публика и да се превърне в първокласен световен център за обмен на авторски права в сферата на издаването на детски книги, илюстрации, анимация и свързаните с тях области.

Издатели, илюстратори, графични дизайнери, литературни агенти, автори, преводачи, дистрибутори, печатари, специалисти по аудиокниги, книготърговци, библиотекари и учители посещават събитието всяка пролет, за да се запознаят с най-новите детски книги и мултимедийните продукти, които са изложени на хиляди щандове.

„Присъствието на България е от значение за развитието на индустрията и за популяризирането на културата на страната ни на международната сцена“, допълниха от АБК.