fb
БългарияНовини

Откриват Лятната читалня на открито в Пловдив

1 мин.

Лятната читалня на Пловдив и тази година ще стартира на 3, 4 и 5 юли в Цар Симеоновата градина до Пеещите фонтани от 10 до 12:30 часа. Входът на провеждащата се за шеста поредна година инициатива е свободен. За малчуганите са подготвени много езикови игри, викторини, предизвикателства и разбира се много награди.

Тази година откритата читалня ще продължи чак до края на лятната ваканция. Децата ще имат възможност да четат, да играят и да се забавляват през цялото лято в обновения двор на детския отдел на Народната библиотека „Иван Вазов”, който ще бъде отворен за тях. Там ще се провежда и лятната читалня в първите 3 дни, ако времето е дъждовно.

„Подбрали сме десетки образователни, логически и подвижни игри, с които ще се превивате от смях. Ще поседнете на меки пъзели от букви, но и ще редите думи и текст с тях; ще играете на „Не се сърди, човече!”. Доброволците ще Ви подсказват как да си получите печатите върху лятната бинго карта, защото трябва бързо да се ориентирате къде да намерите подходящото четиво, с което да изпълните поставената езикова задача“, обещава организаторът на инициативата Мария Петрова.

Книжките ще бъдат предоставени от издателствата, които подпомагат инициативата всяка година: „Просвета”, „Хермес”,  „Егмонт”, „Жанет 45”, „Софтпрес”, „Сиела”, „Изток-Запад”, „Фют”, „Клевър бук”. Ще има и разнообразие от броеве на списание „Аз съм българче”.