fb
БългарияНовини

Отпускат до 6 000 лева за проекти в областта на литературата

1 мин.

До 6 000 лева могат да получат творчески проекти в областта на литературата, става ясно от обявената конкурсна сесия на Министерството на културата за 2023 г. Право да кандидатстват имат физически лица, осъществяващи дейност в областта на литературата – белетристи, поети, публицисти, литературни критици и историци, драматурзи, с издадени в хартиен формат една и повече книги или поставена на сцена минимум една авторска пиеса.

Прогнозната сума за финансиране на проектите по конкурсната сесия за 2023 година е 400 000 лева, като след приемане на Закона за държавния бюджет за 2023 г. ще бъде актуализирана, уточняват от Министерството.

Размер на финансовата подкрепа за един проект е до 6 000 лв., а срокът за изпълнение е 1 година, от влизане в сила на договора.

С Правилата за условията, реда за провеждане на сесия за подпомагане на творчески проекти в областта на литературата, както и с формуляра за кандидатстване, можете да се запознаете тук.

Необходимите документи за кандидатстване ще се приемат до 2 май включително, на адрес: Министерство на културата, София 1040, бул. „Александър Стамболийски“ №17.