fb
БиблиотекитеНовини

Отваря денонощна читалня в библиотеката в Бургас

1 мин.

Посетителите на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ – Бургас имат възможност да се възползват от читалнята денонощно седем дни в седмицата, съобщиха от културната институция. Денонощната общообразователна читалня „Петя Дубарова“ ще предлага възможност усамотение и тишина за четене и подготовка за изпит, работа или друг проект не само през деня, но и през нощта.

Нашата мисия е да ви предоставим удобството и удоволствието от четенето във всеки един момент. Нека тази уникална услуга бъде мост между сърцата ни и книгите, които ни вдъхновяват и обогатяват. Достъп до денонощната читалня ще бъде предоставен само на читатели, притежаващи физическа читателска карта. Нашите колеги на рецепция ще проверяват картите, за да осигурят удобство и сигурност за всички посетители, обясниха от библиотеката.

Обслужващите отдели на библиотеката посрещат читатели всеки ден от 8:00 до 20:30 ч.

За първи път библиотеката в Бургас отвори вратите си да денонощно ползване през юли миналата година. Тогава кметът Димитър Николов обяви, че това е първата в страната подобна институция с такова работно време. През зимата библиотеката обичайно се връща в обикновен режим на работа, който е от 8:00 до 00:00 ч.