fb
БългарияНовини

Ойя Байдар ще е официален гост на „Пловдив чете“ 2014

1 мин.

PlovdivChete_BaydarТурската писателка Байдар, позната у нас с книгите „Портата на греха“, „Изгубеното дар-слово“ и „Остана топлата им пепел“, ще е официалният гост на „Пловдив чете“ 2014. Дванадесетото издание на традиционенния литературен фестивал ще се проведе от 17 до 22 юни с богата културна програма и книжен базар на площада пред Централната поща в Пловдив

Културният афиш на „Пловдив чете“ 2014 е изпъстрен с разнообразни прояви – премиери, тематични вечери, авторски четения, дискусии, творчески срещи, детски забави, награждаване „Читател на годината“ от НБ „Иван Вазов“ и др.

В деня на откриването на форума – 17 юни ще бъде връчен Орфеев венец за поезия, а Националната награда „Хр. Г. Данов“ от Министерство на културата и Община Пловдив – на 20.06. от 17:30 ч. в къща музей „Хр. Г. Данов“.

Съорганизатори на „Пловдив чете“ 2014 са Министерство на културата, Община Пловдив, Асоциация „Българска книга“, НБ „Иван Вазов“ и Издателство “Летера“. Фестивалът се осъществява с партньорството на Община Пловдив, Общинска фондация „Пловдив 2019″, Висше училище по аграбизнес и развитие на регионите, хотел „Лайпциг“, Новотел Пловдив, “Булвест принт” АД и е в подкрепа на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 г.

 

[ + ]