fb
Ревюта

„Ozzy. Без цензура“ – Сю Крофърд

1 мин.
Ревюта

„Ozzy. Без цензура“ – Сю Крофърд

1 мин.

Ozzy. Bez cenzura - Su KrofardБиографията на Ози Озбърн е от онези книги, които трябва да се прочетат, за да ни докажат колко сме скучни и предвидими и колко тесни са рамките на ежедневието ни.

„Ozzy. Без цензура“ се състои от предговор, 10 глави и допълнителни материали, сред които е и пълната дискография и видеография на Джон Майкъл Осбърн, известен повече като Ozzy.

Главите са разделени тематично и въпреки това хронологията не губи своя ред. Най-фрапиращи, а съответно за мен и най-интересни, се оказаха „Прилеп от Ада?“ и „Самоубийствено решение?“, разкриващи факти, от които оставаш с отворена уста… А такива хич не са рядкост в живота на Ozzy, защото малко са хората, които могат да се „похвалят“,

че са отхапали главата на бял гълъб и дори на прилеп! Не всеки е обикалял пиян, облечен в зелената вечерна рокля на жена си, нито пък всеки е препикавал националната светиня на Тексас.

Но колкото са забавните случки в ежедневието на изпълнителя, толкова са и трагичните. Рокаджията трудно преживява раздялата си с алкохола и една вечер под влиянието му просто съобщава на съпругата си: „Решихме, че трябва да си идеш!“.

Винаги съм харесвала хората, които не се сливат с тълпата, а ярко изпъкват на нейния фон. Чист интерес, дори да не одобрявам дейстията и поведението им. Такъв е и небезизвестният Ози Озбърн – побъркан, странен, луд или просто не в ред!